parintii vor sa treaca casa pe numele meu

parintii vor sa treaca casa pe numele meu | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Nu stiu exact ce prevede legea, daca se poate trece un apartament pe numele copilului fara vanzare-cumparare. Sau cum poate fi acest lucru facut, astfel incat sa nu se cheltuie prea multi bani?

Va multumesc!

Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamamalinei spune:

Prin act de donatie la un notariat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Ca un apartament sa fie trecut de pe numele parintilor pe al copilului sunt 2 variante: vanzare-cumparare sau donatie. Ambele se fac la notar si deci la ambele se cheltuie ceva bani (destul de multi).

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
http://community.webshots.com/user/cristina040614
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

La mine situatie este asa: bunica mea a murit (era pe numele ei apartamentul), iar mama mi-a facut renuntare la succesiune in favoarea mea. Se putea si prin donatie. Oricum, eu iti pot spune ca ne costa in jur de 15 milioane trecerea de pe un nume pe altul. Se calculeaza si in functie de zona unde este amplasat apartamentul.

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Vin si eu cu o problema asemanatoare. Socrii mei vor sa doneze apartamentul proprietate personala, cu clauza de uzufruct, sotului meu si surorii lui. Am citit cate ceva despre actul de donatie, ideal ar fi sa nu existe nici un fel de clauza, pentru ca donatorul se poate razgandi si, deci, donatia nu este irevocabila. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este cat costa un astfel de act, dat fiind ca stiam ca iesi mult mai ieftin decat cu un act de vanzare-cumparare. Dar, se pare, ce stiam eu nu prea corespunde cu realitatea - cineva mi-a povestit ieri despre o donatie care a costat mai bine de 1000 euro (40 milioane), asta in conditiile in care un act de vanzare-cumparare (cu toate cele) facut de prietenii mei joia trecuta a costat 54 milioane!
"Īncheierea acestor acte impune plata unei taxe notariale de timbru, timbru judiciar corespunzatoare valorii bunului, care se fac venit la bugetul statului, precum si a onorariului pentru notarul public." Deci????

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput