sfat la impachetat repatriere-mutare please!

sfat la impachetat repatriere-mutare please! | Autor: Saso

Link direct la acest mesaj

acum sintem la faza de impachetat si ..efectiv..am cutiile de carton acasa...si ma uit la ele cum sa le aranjez!
eu stiu sa-mi fac bagajele daca am tot ceea ce doresc sa duc cu mine la un loc..si ma apuc sa fac coltul..de baie..de papuci...etc! acum cu locuinta e altfel! fug dintr-un loc in altul..si ma apuca batul!
am adunat cartile din biblioteca..le-am bagat in cartoane..si ..cind am pus mina pe ele...era sa lesin..trebe sa vina macaraua..ca un om nu le poate ridica si cara!
ce sa fac cu sticlele ..ca am o obsesie de adunat sticle de diverse forme si culori! sa le bag intre haine..sau nu???
cine a mai trecut prin impachetatul repatrierii..va rog sa-mi dati un sfat!

ramin recunoscatoare si..promit sa dau stafeta mai departe!
si cine a mai trecut printr-o mutare dintr-o locuinta in alta..ma gindesc ca are mai multa experientza decit mine!

va multam din suflet!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie-marie.de/ http://community.webshots.com/user/sophias250973
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Saso, eu iti spun ce au dus ai mei cand s-au repatriat. Si-au luat doar strictul necesar (ma refer la haine, obiecte sentimentale), computerul si masina. Dar la tine e putin altfel, ca tu nu esti peste ocean, de aici costa mult transportul. Si-au luat carti, dar si alea putine, ca deja mai traversasera oceanul o data, asa ca majoritatea au ramas la mine, si-au dus lucruri care stiau in mod sigur ca nu se gasesc in Ro (si pe care si acum le aduc de aici periodic cand vin, ca vin cel putin o data pe an), pozele, bani (cu astia rezolvi pe toate), maruntisuri sentimentale, cum ti-am mai zis, haine, computerul si masina. Iar acolo au luat-o de la zero cu mobilatul, aparatele electrice-electrocasnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

faza nasoala e ca am comandat masina!
vine cineva si ne ajuta la desurubat mobila..
mie imi ramine pusul obiectelor in cartoane..
dar merge repede..singura c´hestie e ca trebe sa le fac sa nu fie asa grele..si ma gindeam sa combin sticlariile cu hainele..
dar daca se sparge ceva..cum mai scot eu cioburile din haine?
sau..oare se pot si taia hainele?

de asta vreau..tare mult sfaturi de la cine a mai trecut prin asta!

pupici!

Nathalie si Sofi
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Am inteles, deci tu vrei sfaturi daca sa bagi sticlele in haine sau nu. Scuze, am crezut ca vrei despre mutare in general. Vezi ca este bubble wrap, plastic din ala cu bule de aer, impacheteza-le in din ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Deja posted - la Generale, dar uite aici:

Draga Saso,

Noi nu am trecut prin asa ceva, dar pot sa-ti dau sfaturi de impachetare.
In primul rand cutiile pe care le umplii trebuie sa aibe etichete bine facute, sau sa scrii pe ele: Dormitor - asternutri / sau Bae / prosoape, Bucatarie / vase sau Bucatarie / pahare. Intelegi tu.
Sfatul meu e sa nu folosesti haine pentru protejarea paharelor, bibelourilor sau altele fragile. Foloseste ziare sau bubble wrap, in felul asta o sa le ai pe toate mai organizate.
Cand impachetezi, fa o camera pe rand. Incepe cu baia, bucataria, sufrageria. . . . Cutii si multa rabdare.
Pentru cutiile cu carti, sa scrii pe ele ca sant grele sa stie cei care va muta la ce sa se astepte. Ai putea sa pui cartile in cutii mai mici, sa fie mai usoare.
Spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

impacheteaza o sticla in 2-3 folii de hartie sau in pungute din ale cu bule de aer; la fel cu farfuriile, castroanele si ce se mai poate sparge; le poti pune in cutii si printre ele, ca sa umpli cutia cu celuloza (chestia aia alba careia in Ro ii ziceam "scartietoare")

pe fiecare cutie sa scrii ce e inauntru si dc e fragil/f grea ca sa fie transportata cum trebuie...

cat te costa pana la urma transportul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Autor: Saso
Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61492" target="_blank">sfat la impachetat repatriere-mutare please!
Trimis la: 09/11/2005 17:46:40

acum sintem la faza de impachetat si ..efectiv..am cutiile de carton acasa...si ma uit la ele cum sa le aranjez!
eu stiu sa-mi fac bagajele daca am tot ceea ce doresc sa duc cu mine la un loc..si ma apuc sa fac coltul..de baie..de papuci...etc! acum cu locuinta e altfel! fug dintr-un loc in altul..si ma apuca batul!
am adunat cartile din biblioteca..le-am bagat in cartoane..si ..cind am pus mina pe ele...era sa lesin..trebe sa vina macaraua..ca un om nu le poate ridica si cara!
ce sa fac cu sticlele ..ca am o obsesie de adunat sticle de diverse forme si culori! sa le bag intre haine..sau nu???
cine a mai trecut prin impachetatul repatrierii..va rog sa-mi dati un sfat!

ramin recunoscatoare si..promit sa dau stafeta mai departe!
si cine a mai trecut printr-o mutare dintr-o locuinta in alta..ma gindesc ca are mai multa experientza decit mine!

va multam din suflet!

Nathalie si Sofi

quote:
Autor: slakje
Raspuns la: 09/11/2005 18:19:21
Mult noroc si sa fie intr-un ceas bun!
Dar cu ce transportati lucrurile? Cu masina personala? Eu in locul tau m-as interesa pt ce-i mare(carti, mobila((duceti si mobila????), haine, etc) pt un alt mijloc de transport, un camion, un tir ceva.In masina mi-as pune doar televizorul probabil si cainele :).
Dupa cati ani va repatriati?

quote:
Autor: Sanca
Raspuns la: 09/11/2005 18:35:11

Draga Saso,

Noi nu am trecut prin asa ceva, dar pot sa-ti dau sfaturi de impachetare.
In primul rand cutiile pe care le umplii trebuie sa aibe etichete bine facute, sau sa scrii pe ele: Dormitor - asternutri / sau Bae / prosoape, Bucatarie / vase sau Bucatarie / pahare. Intelegi tu.
Sfatul meu e sa nu folosesti haine pentru protejarea paharelor, bibelourilor sau altele fragile. Foloseste ziare sau bubble wrap, in felul asta o sa le ai pe toate mai organizate.
Cand impachetezi, fa o camera pe rand. Incepe cu baia, bucataria, sufrageria. . . . Cutii si multa rabdare.
Pentru cutiile cu carti, sa scrii pe ele ca sant grele sa stie cei care va muta la ce sa se astepte. Ai putea sa pui cartile in cutii mai mici, sa fie mai usoare.
Spor la treaba.

copii ca ai mei nu are nimeni

quote:
Autor: coral
Raspuns la: 09/11/2005 20:06:20
Noi ne-am mutat de citeba luni. Eu adun obiecte mici de portelan si cristal, la mutat le-am impachetat in loc de plastic cu bule intr-un plastic subtire care se pune ca izolator sub parchetul laminat.
Ideile le-am luat-o de la o firma care se ocupa numai cu mutatul.
Cartile le-am pus dupa dimensiuni in pachete mici si legate cite 5-6 cu o sfoara si apoi in cutii mai mici. Cutiile daca sunt mai mari le dai pe laterale o gaura pentru a fi mai usor de apucat.
Hainele le poti pune in saci de plastic, videzi sacul, ia usor forma cutiei si ocupa un volum mai mic.
Si noi am impachetat pe rind fiecare camera si cum spunea Sanca nu uita sa pui etichete pe cutii, e mult mai usor la despachetat si la incarcat-descarcat.
Cutiile ar fi bine sa aiba dimensiuni apropiate sa poti folosi cit mai eficient spatiul de transport.
Mobila a fost impachetata in folie de de impachetat, seamana cu cea de la aeroport in care iti poti infasura valiza, iar la colturi pui un un scoci (sper ca asa se scrie)
Succes la impachetat

mami de Aschiuta
O mina de ajutor pentru Elenalove

quote:
Autor: dori
Raspuns la: 09/11/2005 20:53:44
Daca ai cutii mari nu le umple numai cu carti. Umplele pana la jumatate (sau mai putin) cu carti si apoi completeaza cu lucruri usoare - de ex. jucarii de plus, jocuri, pulovere.
Si acelasi lucru ti-l recomand cu vesela - nu umple o cutie numai cu farfurii, ca se face prea grea. Eu am folosit cratitele ca "ambalaje" pentru farfurii ca sa economisesc spatiu: adica in functie de marimi, am asezat in cratite farfurii unele peste altele, cu ziare intre ele.

Si daca ai rabdare e bine sa iti faci si o lista cu numerotarea cutiilor si cam ce contine fiecare - te ajuta la destinatie, daca ai nevoie urgenta de ceva.
De ex. noi de-abia sosisem, casa era inca in renovare, lucrurile noastre erau in cutii peste cutii peste cutii etc, iar fata incepuse scoala. In prima sau a doua zi le-a cerut foarfeca, hartie colorata etc. si Ioana mea s-a ridicat si i-a spus doamnei ca ea nu crede ca poate sa isi aduca foarfeca pentru ca noi avem toate lucrurile in cutii si nu crede ca mama o sa poata sa o gaseasca!

Iti doresc mult curaj si sa aveti mult noroc in continuare!

dori

Oana_B

Mergi la inceput

multumesc!
iau aminte la toate sfaturile
va tin la curent..sa va spun ce a iesit!
deocamdata am hotarit sa ..fac organizarea mixta!
vroiam sa am cartoane pt camera de zi cartoane pt dormitor cartoane pt baie...
faza e ca nu pusca in totalitate!
avem multe carti.. asa ca urmez sfatul lui cipcipcip si pun un stat de carti...urmat de un start de haine.. ca nu stiu cum va fi cu caratul cutiilor jos...

in rest ma stradui sa pastrez camerele..
sa vedem ce iese
porcaria e ca avem multe carti..si nu mai pot scrie ..camera de zi.. unde sint si vor merge cartile.. csa o sa am o captusala de carti iar deasupra pernele.. deci e cutie..jumi-juma!
nu stiu ce va fi la despachetat!

Nathalie si Sofi

Mergi la inceput

s-a terminat cu totul!
lucrurile au ajuns bine.. si intregi!
inclusiv vasele de sticla!

multumesc pt sfaturi!

toate bune.. si spor la impachetat!

Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
si iar NATHALIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Cat a costat transportul? Ati gasit pana la urma cu cine sa va cuplati la transport?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Saso, cum te simti ca repatriata ? Tare sunt curioasa cum te simti din nou in tara. Cat timp ai stat in germania ?

maria

Mergi la inceput