Magia copiilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Stiu ca ai spus ca nu te referi la zodii dar, vad totusi ca tii cont de aceste semne de aer, apa, foc care se regasesc doar in astrologie si banuiesc ca te referi la compatibilitatea in relatia parinte-copil. In acest context, eu cred ca acesta problema de compatibilitate intre parinte si copil nu poate exista pt. ca grija celor mai multi dintre parinti este cum sa asigure o buna crestere si educatie copilului si nimeni nu tine cont de aceste semne zodiacale, pt. ca ce fel de parinte este acela care se poate gindi daca e compatibil cu copilul lui? Intre parinti si copiii nu poate exista nepotrivire de caracter. Problema compatibilitatii intervine doar intre adulti cind putem totodata sa si alegem ceea ce credem ca ar fi mai bine pt. noi. Oricare dintre noi, parinte sau copil avem dispozitii schimbatoare si trecatoare care nu pot fi puse pe seama semnelor zodiacale. Atunci insa cind apar neintelegeri dese sau mai grave sau chiar rupturi intre parinte si copil, eu cred ca aceasta problema are sursa de natura psihologica, cineva dintre ei, parintele sau copilul au gresit la un moment dat, greseala care s-a perpetuat si care necorectata, a rezultat niste consecinte triste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ovidiu, (daca imi permiti sa ma adresez astfel, mai prietenseste...) descrierile propuse de tine sunt foarte interesante numai ca daca ai specificat ca nu are legatura cu zodiile, atunci chiar ca nu stiu unde sa ma clasific. Daca ar fi dupa zodii eu sunt aer, fii-mea aer! Numai ca tinand-o de mana visez de la sirene...la stelutze!! Categorisirea asta este facuta de tine sau este documentata oarecum stiintific?
Am dat o cautare dupa criteriile "impuse" de tine si nu am gasit decat referiri la zodii.
Te rugam, vino cu ceva mai concret!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Ha, ha, ha! Bufnila e la ananghie. Bun. M-ai prins. Sunt un copil-de-foc.
April, multumesc frumos de intrebare.

quote:
Originally posted by april

[quote]Originally posted by ovidiu bufnila

Sorrry.

Tu ce fel de fiinta esti, de aer, de apa, de foc?

Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://www.phantazm.net/

de pamant

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Mergi la inceput

Buna ziua, Ramonika!
Multumesc frumos de indreptare. Ma bucur foarte mult ca ajuti la constructia unui Sens. Pentru ca toate topicurile pe care le-am deschis in DesprecopiiForum sunt construite pentru pluralismul ideilor si al unei constructii-construite-de-oameni-sinceri-si-liberi-in-actele-lor, trebuie sa admit ca in lipsa Astrologiei, confuzia ar umbla nestigherita printre aceste idei. Putem dezvolta si linia astrologica incercand sa construim un sens sau un inteles mai larg.
Ma bucur ca ai adaugat "de pamant". Tropaind vitejeste prin forum, imi scapa, omeneste, unele detalii. Dar ma bucur foarte mult ca sunt navigatoare si navigatori care vor sa construim impreuna, egal, fara sa facem ierarhii absurde si nepoliticoase intre noi. La urma urmei, suntem oameni, fiinte enigmatice si libere.

Astrologie?
Perfect. Ce spun Casele despre copii?

Multumesc mult, m-a bucurat enorm mesajul tau.

Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://www.revistaelectra.tk/

quote:
Originally posted by Ramonika

te referi la zodii? in cazul asta, mai lipseste de pamant.
apa: rac, scorpion, pesti
pamant: fecioara, capricorn, taur
foc: leu, sagetator, berbec
aer: gemeni, varsator, balanta

eu is scorpion si nu am copii deocamdata.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.

Mergi la inceput

Ai dreptate, Grace. Multumesc de atentionare. Sa incercam sa introduce si Astrologia in discutie.
Multumesc frumos.

Ovidiu Bufnila

quote:
Originally posted by Grace

Stiu ca ai spus ca nu te referi la zodii dar, vad totusi ca tii cont de aceste semne de aer, apa, foc care se regasesc doar in astrologie si banuiesc ca te referi la compatibilitatea in relatia parinte-copil. In acest context, eu cred ca acesta problema de compatibilitate intre parinte si copil nu poate exista pt. ca grija celor mai multi dintre parinti este cum sa asigure o buna crestere si educatie copilului si nimeni nu tine cont de aceste semne zodiacale, pt. ca ce fel de parinte este acela care se poate gindi daca e compatibil cu copilul lui? Intre parinti si copiii nu poate exista nepotrivire de caracter. Problema compatibilitatii intervine doar intre adulti cind putem totodata sa si alegem ceea ce credem ca ar fi mai bine pt. noi. Oricare dintre noi, parinte sau copil avem dispozitii schimbatoare si trecatoare care nu pot fi puse pe seama semnelor zodiacale. Atunci insa cind apar neintelegeri dese sau mai grave sau chiar rupturi intre parinte si copil, eu cred ca aceasta problema are sursa de natura psihologica, cineva dintre ei, parintele sau copilul au gresit la un moment dat, greseala care s-a perpetuat si care necorectata, a rezultat niste consecinte triste.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Mergi la inceput

Draga Liliac, OK, sa introducem in discutie si Astrologia. Vom elimina anumite confuzii legate de subiect. Dincolo de astrologie, gasim o legatura tainica intre viata-pe-pamant si mediu oricare ar fi el. Relatia dintre mama si copil intra sub aceasta incidenta care poate fi energetica, lingvistica, magica, metafizica, magnetica, electromagnetica, genetica si asa mai departe. Ca sa ies din Domeniul CODURILOR, voi aminti, de exemplu, DANSUL. In Africa dansul are o anume specificitate, in Asia are o alta specificitate, in Europa alta, in America alta specificitate. Mediul influenteaza felul de a fi al oamneilor si ii ritmeaza intr-un fel magic.
Dar nu avem numai astrologia la indemana! Avem lingvistica, de exemplu. Fiind scriitor, sau imaginandu-mi ca as fi mare scriitor, AUTOIRONIC vorbind, e normal sa fi avut legaturi solide cu domenii legate de Arta Scrisului. Si nu numai. In gramaticile limbilor gasim foarte multe elemente legate de MEDIU-FIINTA.
De exemplu, Regimul Acvatic al limbii romane: "a se da la fund" ...
Sunt alte si alte exemple. Mai mult, regimul Timpurilor Verbale, vorbeste despre legaturile noastre tainice cu mediul.
Dar si celelalte Domenii ale Cunoasterii Umane vorbesc despre legaturile acestea. Artele Vizualului, pe care de altfel, orice bun consilier de imagine trebuie sa le cunoasca, vorbesc despre aceste legaturi, personajele tablourilor, frescelor, filmelor indicand asupra trasturilor lor de apa, de foc, de aer, de pamant.

Una peste alta, faptele de zi cu zi, temerile noastre, angoasele, placerile, bizareriile, prejudecatile, ticurile, felul de a vorbi, felul de a ne imbraca, felul de a merge, felul de a conflictualiza cu ceilalti, si asa mai departe, toate dau indicatii asupra felului nostru de a fi.
Suntem sangvini sau colerici dar la fundament suntem de apa sau de foc. Unii sunt personalitati demonstrativ isterice!Ce ar putea fi la fundament?
Mai mult, ne putem privi ca si fiinte de aer, de apa, de foc, de pamant in relatiile cu ceilalti. Din istoriile noastre personale reies aceste trasaturi.
Recunosc, RECUNOSC, e si multa metafora in mesajele mele dar sunt si INVITATII CALDE, NEAROGANTE, SINCERE pentru toata lumea de aici sa incercam sa gandim ALTFEL.

De ce spun toate aceste lucruri?
Pentru ca sunt convins ca TOTI copiii care se nasc la acest inceput de mileniu vor trai intr-o alta lume decat cea in care traim acum. Va fi o lume plina de pericole in care fie vei fi un bun navigator fie vei naufragia.
Mamele acestor copii, acestor milioane de copii, vor fi primii lor TIMONIERI in aceasta noua experienta de viata pe care INCA nu a trait-o nimeni.

Cu toata pretuirea,
Ovidiu Bufnila

quote:
Originally posted by liliac1

Ovidiu, (daca imi permiti sa ma adresez astfel, mai prietenseste...) descrierile propuse de tine sunt foarte interesante numai ca daca ai specificat ca nu are legatura cu zodiile, atunci chiar ca nu stiu unde sa ma clasific. Daca ar fi dupa zodii eu sunt aer, fii-mea aer! Numai ca tinand-o de mana visez de la sirene...la stelutze!! Categorisirea asta este facuta de tine sau este documentata oarecum stiintific?
Am dat o cautare dupa criteriile "impuse" de tine si nu am gasit decat referiri la zodii.
Te rugam, vino cu ceva mai concret!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Bufnila, tu vorbesti serios??? nebunaticule copil de foc ce eshti tu .

de apa, de foc , de aer, GO PLANET GOOO

Scuze , da nu mamele vor fi primele lor TIMONIERI , ca avem deja unul, Basescu va avea grija de ei.

Basescu ce fel de copil este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Cred ca ai uitata sa dai sursa (cu toate ca iti apartine)...dar ar trebui sa arati fetelor toata pozioara http://www.agonia.ro/index.php/poetry/149708/index.html
si sa le lasi sa inteleaga si cine esti tu ca om ...de multe ori ne bagi in ceta,dar poate siteul tau rezolva problema

http://www.agonia.ro/index.php/author/0005666/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Ok Ovidiu, cred ca iar m-ai bagat in ceata. Sint de acord ca fiecare dintre noi apartinem unui semn de apa, aer, foc sau pamint. Asta determina niste trasaturi personale aparte si un comportament diferit (nah, ca doar si ADN-ul e diferit la fiecare persoana in parte) in relatiile cu ceilalti. Si? Odata ce am stabilit acest lucru care ar fi urmarea? Sa inteleg ca trebuie sa ne constientizam copiii de prezenta acestor semnalmente? Nu inteleg... Sigur ca exista o conexiune in tot ceea ce ne inconjoara dar acest lucru e invizibil, care nu ne afecteaza in mod direct astfel incit sa-l si constientizam si practic, putem fiecare doar sa ne inchipuim diverse lucruri care nu inseamna ca ar fi si adevarate. Astfel imi inchipui un naufragiu in care copiii nostrii ar descoperi cu uimire si dezamagire ca nimic din ceea ce si-a imaginat mama, tata si el insusi nu tine ca sa-l si salveze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

ne prezentam: suntem o mamica de foc cu o bebelina de pamant. mda, exista si categoria asta, cu toate ca era discriminata prin titlu... :(

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput