Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Fetele care v-ati facut analiza de secretie vaginala de curand, am si io o intrebare la voi: la mine pe foaie scrie asha:
Leucocite - frecvente
Levuri - rare, unele inmugurite, hife, pseudohife prezente
.
Restul e ok.

Mai aveti vreuna un rezultat de genul asta? Vaz ca medicul meu nu raspunde la tel. sa ma lamuresc si eu, asha ca apelez la voi momentan.

Mergi la inceput

Ripleeeeeey,
Sa nu te mai prindem p-aici fara bebe in bratze, auzi? Gata, it's your turn!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

lordra, eu sunt extrem de ignoranta in termenii astia medicali, mie analiza ta imi suna ca o critica de arta contemporana...
poate mai este mirabilis p-aici si te lumineaza

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Anda, nici io nu-s departe....ce stiu e ca, facand comparatie cu vechile analize, de data asta mi-a ieshit chestia aia cu levurile prezente. De obicei imi iesheau absente.
Ce-i drept, eu am avut o micoza cauzata de antibioticele adminstrare pt. infectia urinara, asha ca ma gandesc c-or fi niste ramashitze de acolo, mai ales ca cica-s rare.
Insa pana nu aflu o parere mai avizata, dau si eu cu presupusul, ce naiba sa fac....Oricum, vad ca nu scrie vreo chestie concreta (Candida sau vreo alta dracie d-asta) deci ma gandesc ca nu e ceva prea nasol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Lordra,levuri inseamna ciuperci-rare??Inseamna ca deocamdata,nu mai ai infectia ai cu candida,etc
Cat despre leucocite-inseamna c-ai avut la un moment dat o infectie si ele au aparut la locul cu pricina-tocmai ca sa lupte cu infectia.
E vorba de o lama vaginala,sau secretia colului?
Nu ti-a zis nimic de bacili doderlein?? Ca aia tb.sa fie multi,sa lupte cu dusmanii!!

Silvia si Stefanel,37 spt.

Mergi la inceput

Silvia, multzam de raspuns . Da, asha scria in dreptul levuri: RARE si ca sunt HIFE (ca am citit pe net ca levurile astea sunt, parca, vreo 2 tipuri si ca nu Hifele sunt responsabile de aparitzia Candidei, ci celalat tip).
Asta e rezultatul secretiei vaginale - lama (e totuna cu frotiu, nu?)
NU apare nimic legat de acei bacili. Mai scrie ca flora microbiana e normala - gradul LBG 1.

Daca rezultatul asta semnifica faptul ca nu mai am infectia, e super ok, nu? Altfel, ma gandesc ca ar fi aparut si numele eventualului monstru care sa-mi strice socotelile, nu doar date generice. Zic si io, ca novicele...

Mergi la inceput

Mie si in cazul analizei pt. streptococ Grup B, mi-au luat monstra tot de prin vagin. Mi-au spus ca e prea riscant sa-mi ia direct de pe col. Banuiesc ca asha iau de la toate gravidele din ultimile luni de sarcina.
Oricum, n-am streptococul cu pricina. Slava Domnului!, ca n-aveam chef sa ma apuc iar de antibiotice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

da,asha e, am mai intrebat pe cineva,si cam acelasi rapsuns l-a dat...cu lbg-ul ala nu stiu...kiar,n-avem nici o mamica doctoritza pe-aci?;eu sunt farmacist,asha te-am ajutat cu ce-am mai invatat si noi pe la practica,prea putin.
sa stii,ca apropos de analiza asta de streptococ,cu riscul de a vorbii prostioare,mi-a zis o dr.ginecolog acum cateva luni,ca ea nu e de acord cu recoltarea de pe col,nici cu papa-nicolau in tp.sarcinii,tocmai ptr.ca exista un risc de a "deranja"colul,asha ca ea recomanda din start in luna a IX-a ovule cu klion d-100.000-10 ovule,tocmai pentru preventia unor candidoze sau infectii aproape de nastere.
tu nasti normal,nu?
sper ca nu te-am zapacit si mai tare!!

Silvia si Sergiu-Stefan,37 spt.

Mergi la inceput

Silvia, n-ai grija, nu m-ai zapacit. Multzam tare mult de informatii
Da, io asha ash vrea, sa nasc normal. De aia ma tot strofoc cu analizele, sa fiu sigura ca totul va fi ok in momentul cu pricina. Deocamdata e bine...daca ma si lamureshte medicul cu rezultatul secretiei (asta asha, ca sa fie super avizata parerea) chiar nu-mi mai fac nici o grija. Sper sa aud si din gura lui ca nu e nimic nasol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

hello fetele!
ralcat, dar repede ai mai nascut, felicitari... cat aveai, 34s?
ripley, hai bafta maxima!
anda, sa stii ca si eu intru din cand in cand in arhiva, pe subiectele noastre mai vechi, e super sa recitesc, mai ales prin mai cand anuntam cu emotie sa-mi puneti caruciorul roz...
am si eu niste nelamuriri, poate reusiti sa ma dumeriti:
- pentru fetele care au inceput sa se dea cu garmastan, mie parca nu-mi intra-n piele, nu stiu cum, parca ramane pielea asa, unsuroasa, si nu rezist sa stau asa mai mult de-o ora, ma duc si ma spal... oare ma dau prea mult:
- ma gandesc ca pentru faptul ca o sa fac cezariana n-o sa-mi vina laptele prea repejor si vreau sa-mi iau cu mine in spital pompa de muls... ideea e cum sterilizez eu pompa si recipientul, ca sterilizator n-am, si n-as vrea sa ma risc sa le fierb ca poate se strica... am vazut in una din cartile despre nou nascuti ca se vorbeste de pastile de sterilizat, la rece, oare exista si la noi asa ceva?
hai ca acum am inceput eu cu intrebarile existentiale... destul pt moment, revin.
pupici
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput