Invatam Adobe Photoshop?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

quote:
Originally posted by lucia_cs

Revin cu lectile de pe VideoProfessor, pt ca-mi este cam greu sa explic fiecare pas, am sa copiez aici titlurile lectilor avute.
E in engleza, sper sa nu fie nici o problema.

Lesson One
Section Part Quiz
Introduction
The Photoshop Window
Image Files
The File Browser
Creating New Files
The Work Environment
The Photoshop Toolbox
Working with Palettes
The Layers Palette
Managing Multiple Layers

Lesson Two
Section Part Quiz
Introduction
Photoshop Selections
Transforming Images
Advanced Compositing
Quick Mask Mode
Retouching Images
Working with Color
Working with Text
Vector Shapes

Lesson Three
Section Part Quiz
Introduction
Setting Preferences
Color Management
Color Selection
The Actions Palette
Automating Functions
Using Filters
Rollovers and Image Maps
ImageReady® Animation
Optimizing Web Graphics

Astea mi se par foarte interesante. Ai cum sa mi le dai si mie? in ce format sunt? (doar daca se poate, bineinteles)

DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

mu;ltumesc dianette!

uite, singura mea imagine cu layers
http://www.treklens.com/gallery/Europe/Romania/photo102278.htm

mai e o sofia mica in coltul din dreapta jos:)

Foarte frumos, Sabina. La fel si textul care insoteste fotografia.
Acum , zi cum ai facut totul. Cum ti-a iesit selectia, cum ai reusit sa obtii culorile ... everything. Pe layer separat este si leul sau doar Sofia (apropos, sa-ti traiasca mandrutza !)?
Na, ca ti-am dat de lucru (daca ti-ai cautat-o )

DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mai intai am convertit in greyscale.
Apoi am filtrat diffuse glow si am umblat nitel la constrast si levels, da f f putin.

Apoi am selectat cu lasso si layer via copy.
Am mutat-o de colo colo cu move pana mi- a placut unde e.
Apoi am colorat cu duotone, din intampkare era un fel de galben selectat, abia urmeaza sa ma dumiresc cum fac sa pun alte tonuri:)

am potrivit transparenta layerului si am mai ajustat nitel cu healing brush "aderenta" la peisaj.
la sfarsit am adaugat rama, iar duotone(e facuta alb-negru) si am mai filtrat odata noise si odata dust and scratches:))

asta-i "tot"

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Heeelp
Stie cineva cum pot hasura suprafete mai mari, fara sa trag linie cu line de fiecare data???
Imi dau seama ca trebuie sa fac un nou pattern de graphic style. Am citit, pe diverse forumuri, cum se proceadeaza, numai ca mie nu-mi iese. In principiou, se explica acolo, faptul ca se deseneaza un patrat fara fill ori brush care se hasureaza,se grupeaza si apoi grupul se gliseaza (drag) in casuta de New graphic style...problema e ca la mine nu vrea sa se aseze acolo Si asta se intimpla numai la graphic style, fiindca daca vreau sa creez un nou brush, reusesc asa!!!
Deci...rogu-va, poate stie cineva cum se face...ori poate are deja un pattern de hasuri pe care trebuie numai sa-l incarc

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

nu stiu daca o sa fie foarte exacta explicatia mea, pt. ca nu pot verifica acum, dar: ai scris bine si se pare ca ai inteles ceva ceva din realizarea unui patern: faci o selectie (un patrat) pe care-l hasurezi (vezi ca totul se realizeze pe un singur layer, sau dai flatten la sfarsit). Apoi te duci in Edit (parca) si alegi Make pattern. Ti se cere sa salvezi, deci alegi o denumire pt el.
Te duci apoi in patratul tau, sau locul pe care vrei sa-l "umpli" cu patternul si dai din nou din Edit (cauti si tu in meniuri, dar parca acolo e) - Fill . Ti se deschide o caseta care te intreaba cu ce vrei sa umpli (culoare de foreground, de background, pattern...) si de-acolo vezi si selectezi patternul creat (e asezat chiar ultimul in lista).
SI cam asta ar fi. Sper sa fi inteles ceva. Dar poate mai stiu si altii si se pricep mai bine ca mine

quote:
Originally posted by lilanda

Heeelp
Stie cineva cum pot hasura suprafete mai mari, fara sa trag linie cu line de fiecare data???
Imi dau seama ca trebuie sa fac un nou pattern de graphic style. Am citit, pe diverse forumuri, cum se proceadeaza, numai ca mie nu-mi iese. In principiou, se explica acolo, faptul ca se deseneaza un patrat fara fill ori brush care se hasureaza,se grupeaza si apoi grupul se gliseaza (drag) in casuta de New graphic style...problema e ca la mine nu vrea sa se aseze acolo Si asta se intimpla numai la graphic style, fiindca daca vreau sa creez un nou brush, reusesc asa!!!
Deci...rogu-va, poate stie cineva cum se face...ori poate are deja un pattern de hasuri pe care trebuie numai sa-l incarc

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

quote:
Originally posted by dianette

Astea mi se par foarte interesante. Ai cum sa mi le dai si mie? in ce format sunt? (doar daca se poate, bineinteles)

Lectile erau in format video si online, nu le-am copiat (nici nu era permis), eu am ceva notite. Saptamana asta ne mutam si o sa fiu cam ocupata si o scurta perioada fara net, dar o sa incerc sa-ti fac un rezumat din ceea ce am notat eu.

Succes la interviu, sa ne anunti si pe noi cum a decurs.

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

dianette, multumesc E acelasi lucru pe care l-am incercat deja si...exista o problema. La hasuri, in momentul in care úmpli suprafata cu acest pattern, liniile oblice apar intrerupte, probabil de linia (invizibila) a patratului in care le-ai realizat (uite asa)...iar pe documentul original (de Illustrator) e fooooarte vizibil acest lucru. Am incercat sa fac pattern dintr-un patrat mai mare si se-ntimpla exat acelasi lucru!!! Oare trebuie facuta vreo setare pentru salvarea patternului??? Uooof...:-((
oricum, multumesc mult

Mergi la inceput

Multumesc, Lucia
Stai linistita, spor la treaba cu mutatul !
Azi am interviul, sa vedem cum o fi, e prima oara cand merg la interviu pe tema asta.

quote:
Originally posted by lucia_cs

quote:
Originally posted by dianette

Lectile erau in format video si online, nu le-am copiat (nici nu era permis), eu am ceva notite. Saptamana asta ne mutam si o sa fiu cam ocupata si o scurta perioada fara net, dar o sa incerc sa-ti fac un rezumat din ceea ce am notat eu.

Succes la interviu, sa ne anunti si pe noi cum a decurs.

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Lilanda am vazut si eu albumul tau Illustrator. Frumos ce faci tu acolo.
Cat despre problema cu pricina ..., mda, ai dreptate. Dar daca faci un brush definit de tine cu linii (tot ca paternul, dar il definesti ca pensula) si atunci cand vrei sa hasurezi ceva dai o marime mare la pensula (cat sa acopere intreaga sectiune pe care o selectezi in prealabil - partea pe care o vrei sa aplici hasurarea)? Nu stiu, n-am incercat, cred ca merge pe suprafete mai mici (sau daca faci din prima pensula foarte mare (adica atunci cand o definesti).
Sau ma mai gandesc ca nu e asa de greu sa hasurezi, dar sa nu faci tu cu pensula linie cu linie. Faci doar o portiune si apoi o selectezi si ii dai copy paste, si o muti in continuarea primei si tot asa ...
Sau poti face aceste linii (aceeasi procedura dar cu o unealta mai desteapta): cu Pen Tool. Asa liniile ies perfect drepte. La urma dai Stroke Path (avand mai intai selectata o pensula de 1 pixel, cu spatiere 0)... Ar trebui sa mearga.
Spune-mi te rog, daca ai inteles ceva

quote:
Originally posted by lilanda

dianette, multumesc E acelasi lucru pe care l-am incercat deja si...exista o problema. La hasuri, in momentul in care úmpli suprafata cu acest pattern, liniile oblice apar intrerupte, probabil de linia (invizibila) a patratului in care le-ai realizat (uite asa)...iar pe documentul original (de Illustrator) e fooooarte vizibil acest lucru. Am incercat sa fac pattern dintr-un patrat mai mare si se-ntimpla exat acelasi lucru!!! Oare trebuie facuta vreo setare pentru salvarea patternului??? Uooof...:-((
oricum, multumesc mult

DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

Mergi la inceput