Ce a mai ramas din 'mitul' dr.Matei-dr.Mihalache
Raspunsuri - Pagina 11
ioana22 spune:
Mura draga,am citit toate postarile tale si cu greu m-am hotarat sa-ti scriu.Sincer imi pare rau pentru tot ce ai patit tu si mi se pare de bun simt sa spui ce te-a nemultumit in legatura cu cele doua doctore.Dar de la expunerea unor fapte pana la incercarea de a convinge fetele sa mai mearga la dansele,e cale lunga.Nu stiu de ce ai avut reactia asta referitoare la megbeng si nu inteleg de ce afirmi ca dr.Mihalache "nu este un doctor competent nici macar in problema ta cu sarcina ".A....sa afirmi ca nu e buna in inseminari e o treaba,dar de ce te inversunezi sa spui ca nu e o dr. buna,ca e "o proasta" si ca nu e buna in urmarirea sarcinii.Nu ai de unde sa stii asta,si nu poti spune ca nu au facut nimic bun pentru nimeni.Sincer imi pare rau pt. tine si sper sa te gandescti mai mult inainte sa sfatuiesti niste gravidute sa nu mai mearga la cabinetul doamnei dr.(care intre noi fie vorba este fff. curat,are prezervative si tot ce-i trebuie) din moment ce datorita dansei isi simt bebelusii miscand.Nu vreau sa supar pe nimeni,vreau doar sa va expunei problemele aici si sa ne lasati pe noi sa decidem ce avem de facut.Va multumesc si va doresc numai bine.
Ioana.
ioana
7 saptamani
gabiu spune:
De citeva zile m-am tot uitat la subiectul asta fara a indrazni sa intru. Si totusi acum ma felicit ca am facut-o in sfirsit. Mura, iti multumesc ca mi-ai deschis ochii pentru ca luna viitoare ar fi trebuit sa merg la cele 2 si sa fac IAS la indrumarea dr.T.Acum sint debusolata, dar probabil am sa-l sun pe dr. si am sa-l rog sa ma indrume la alt doctor pt. inseminare.
Subiectul este bine venit cu atit mai mult cu cit desi vezi unele lucruri nu esti in stare sa ripostezi pe loc, ci iti aduci aminte acasa si-ti spui ca data viitoare vei rabufni, dar data viitoare inchizi ochii si asa mai departe.
Am facut laparoscopie cu dr.T ( super om) si in spital asistentele veneau sa faca tratamentele pacientelor cu seringa desfacuta, chiar pregatita cu antibioticul respectiv, fara a mai desface seringa de unica folosinta in fata fiecareia. Asta nu inseamna ca seringile nu fusesera desigilate chiar inainte ci doar ca nu se pune un mare accent pe a-ti arata acest lucru, iar intrebarea exista si persista si dupa.
Repet Mura, iti multumesc si crede-ma, ma voi gindi de doua ori inainte sa mai fac ceva, si am sa casc bine ochii in jurul meu. Totusi eu am sa-i spun lui T sa-mi recomande pe altcineva.
mirelas76 spune:
Ioana, Mura a sfatuit-o pe Megbeng deoarece chiar ea a cerut acest lucru. ( chiar a postat in acest sens ).
Gabi, din pacate dr Tutunaru te va sfatui sa mergi tot la aceste 2 dr., sunt absolut sigura.
Daca ai sa citesti pe site-ul lui, chiar pe ultima pagina cred la sectiunea intrebari, dr Tutunaru e la curent deja cu cele intamplate si le considera niste "infloriri". Asta este..
Desi fata care i-a scris acolo, gravida in putine saptamani, ii spune ca la prima ecografie intravaginala, ca si gravida, dr Mihalache i-a facut aceasta eco cu sonda stearsa cu o bucata de hartie igienica, deci fara prezervativ sau fafa macar manusa aia de vopsea de par ( cum poti sa faci asa ceva???? e strigator la cer!! )dr Tutunaru considera prin asta ca nici dr Mihalache nu e "perfecta". Deci in asta consta perfectiunea?? Eu cred ca astea sunt reguli elementare de bun simt si de igiena!
Si eu am o parere buna despre dr Tutunaru dar asta nu inseamna ca trebuie obligatoriu sa am aceeasi parere despre colaboratorii lui.
Pe de alta parte nu e d-lui in masura sa raspunda pentru neregulile acestor 2 dr ( si in special Mihalache ), deci intr-un fel are dreptate in raspunsul lui. Dar de aici pana a considera cele scrise aici "infloriri" e cale lunga zic eu. Si la fel, parerea mea este ca totusi e bine ca a aflat aceste lucruri ( chiar daca a avut o reactie f virulenta )pentru a sti totusi la cine isi trimite pacientele. Probabil ca el le trimite avand incredere in Matei dar..nu e de ajuns.Spun ca e normal sa stie cu cine lucreaza pentru ca prin asta va avea si el de pierdut sub aspectul credibilitatii..Si care ar fi rostul "infloririlor"?! Mai ales ca suntem mai multe care "inflorim"...fara a ne cunoaste intre noi...
Acum fiecare va lua decizia asa cum ii dicteaza ratiunea. Mi se pare normal...
Succese la toate fetele!!
ioana22 spune:
Daca voi spuneti ca a sters sonda cu hartie igienica .....ce sa zic,mie una nu mi s-a intamplat NICIODATA lucrul asta , tot timpul are prezervative si tot ce-i trebuie si daca mi se intampla,crede-ma ca nu permiteam sa mi se faca ecografia,nu zic ca medicii nu gresesc dar si noi ar trebui sa fim atente si sa spunem cand vedem ceva in neregula,pe moment si sa plecam din acel cabinet sau spital,nu dupa 9 inseminari.Nu am vazut unde a postat fata cu ecografia transvaginala dar sper ca nu a mai fost de acord cu interventia.In caz contrar,ea e singura vinovata.
Ioana
ioana
18 saptamani
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;17;121/st/20060420/dt/7/k/77ab/preg.png
bubulina1 spune:
Buna, intrucat si eu am fost pacienta dr. Mihalache am avut curiozitatea de a intra pe site-ul dr. T pentru a vedea ce a raspuns. Pentru cine nu are timp sa intre sa citeasca, va reproduc pasajul respectiv:
"Intrebare: Sunt insarcinata in 7 saptamani dupa o lunga asteptare de 4 ani....am reusit cu ajutorul d-nei doctor Mihalache de la CFR 2 despre care am o parere forte buna, a fost inspirata sa-mi ceara analize hormonale si mi-a dat tratament pentru hiperprolactinemie brocriptin o luna de zile...dupa care am ramas insarcinata pe cale naturala. Problema mea este ca de curand pe un anumit forum au aparut o serie de acuze la adresa dansei si a colegei sale d-na dr. Matei cum ca ar utiliza instrumentar medical pentru investigatii nesterilizate si ca multe paciente au luat o serie de boli in asa fel.
Eu sincer sunt inspaimantata deoarece la prima ecografie pentru depistarea sarcinii a folosit o sonda fara a fi protejata de prezervativ..pur si simplu a sters-o cu hartie igienica...este normal? Aceasi sonda o introduce la "n" paciente fara a le steriliza intr-un fel? Peste putin timp ma voi duce iar la dansa pentru ecografie...credeti ca s-ar simti jignita daca as recomanda sa foloseasca pentru protectie un prezervativ pentru instrumentul acela?
Va rog nu va suparati pe mine dar sunt ingrozita ca as putea lua ceva sau mai rau sa pierd aceasta sarcina ffffffmult dorita.
Astept un raspuns cat se poate de scurt...va multumesc din suflet.
Raspuns: dar de ce ma intrebati pe mine asemenea lucruri?? dupa "pagini aurii", "sapte seri", "DEX", etc. acum am ajuns sa fiu si tatal lu' mihalache si s-o trag de urechi ca nu se spala pe maini? daca nu va place de cineva sau ceva la acel cineva, nu va obliga nimeni sa ramaneti pacienta acelui cineva. nimeni nu este perfect. nici eu, cu tot feedback-ul pe care il primesc si care ma ajuta sa evoluez, nu pot multumi pe toata lumea. in plus de asta, de unde stiti ca ce se spune pe forumul respectiv este IN TOTALITATE conform realitatii? mai exista si infloriri. cred ca cel mai bine vorbiti cu ea si rezolvati problema ad-hoc. acesta este feed-back-ul."
Eu personal nu l-am cunoscut pe domnul doctor, dar mi se pare foarte ironic raspunsul pe care l-a dat. Voi ce parere aveti?
"Speranta moare ultima"
mirelas76 spune:
Bubulina, eu mi-am spus deja parerea mai sus.
Anyway, sa nu uitam ca muuultiii dr si-au "castigat" reputatia si datorita acestui forum. ( si aceste 2 dr si chiar si dr Tutunaru - si eu asa am ajuns la toti 3 si sunt sigura ca f multe alte fete ). Si chiar si eu am laudat. Si poate asa au devenit din ce in ce mai cautati, paciente randuri-randuri, cozi la inseminare, etc
Atata timp cat totul a fost ok si erau numai cuvinte de lauda, totul bine si frumos, nu era nimic "inflorit"...Ei bine, cand apar si lucrurile negative, ele nu sunt crezute, sunt "infloriri", sunt puse pe seama razbunarii din cauza esecurilor noastre, etc...
Oricum cred ca trebuie sa fim sincere, ca pana la urma noi ca paciente suntem cele mai importante, in lupta noastra, si poate de aici sa ne invatam minte toate sa nu mai ridicam asa mult in slavi ( am spus deja, si eu am facut-o ). Atunci cand sunt numai laude e totul ok pt dr respectivi, cand apar si neplacerile - acestea declanseaza stari de furie
.
Totodata, recunosc ca o parte din raspuns e normal, nu trebuie sa le controleze el pe cele 2, noi ar trebui sa o facem, sa reclamam eventual, sa nu mai mergem la ele,etc...
Alexia27 spune:
Cu riscul de a primi niste
, as vrea sa-mi spun si eu parerea. Eu una am invatat sa iau de la medici ce stiu ei cel mai bine sa ofere, adica, am fost pacienta dr Tutunaru pentru monitorizari si o interventie laparoscopica. Acum sunt pacienta Dr Moisa pentru inseminari. Apropo, fara dureri, totul steril, bunavointa etc.
Pe Dr Mihalache nu o cunosc, nu pot sa ma pronunt asupra profesionalismului ei sau a conditiilor in care lucreza. Eu cred ca Dr Tutunaru a avut dreptate in ceea ce a raspuns, stilul ironic e ceea ce-l caracterizeaza, il foloseste cu toata lumea, dar, in , fond a avut dreptate. De ce sa il intrebam pe el de Mihalache? Sa o intrebam pe EA. El nu putea sa sara la gatul respectivei doctorite pe baza a ce "se spune", mai ales ca el o recomanda pe Matei, nu pe Mihalache. Reclamatiile referitoare la munca lui i le adresam lui, cele care o vizeaza pe Mihalache i le adresam ei. La fel cu Matei, cu Moisa si cu oricine altcineva.
Ar trebui fiecare sa citesaca experientele postate aici si sa aleaga pentru sine. Recunosc, ca pe baza a ceea ce am citit m-am dus la Moisa si nu la Mihalache, desi regretam ca o "pierd" pe Matei. Dar pana la urma EU sunt responsabila de ce medic aleg, repet, dupa ce ma informez cat pot.
mirelas76 spune:
Alexia, nu stiu de ce te astepti la
, de la mine nu ai de ce sa primesti
.
E adevarat ce spui tu, si eu am spus cam acelasi lucru. Dar pe de alta parte dr Tutunaru ar trebui sa cam stie la cine isi trimite pacientele cu atata hotarare. Pentru ca multe fete merg acolo (si vor mai merge) pt ca el le trimite, iar unele nu au de unde sa stie ce va urma acolo. Sau chiar daca stiu, disperarea dupa bb e atat de mare incat accepta multe. Trebuie sa admitem si asta..
De aia zic ca mi se pare normal sa accepte si parerea lor dupa ce merg. Iar cand mai multe paciente DE ALE LUI ( si nu numai )spun acelasi lucru, macar ar trebui sa-si puna niste semne de intrebare. Nu spun sa ne creada neaparat, dar ,macar sa se intrebe daca o fi sau nu adevarat. ( na ca fac si rime
).
El cand trimite la inseminare nu trimite doar la Matei, ca nu ar avea cum, trimite la ambele dr.
Alexia27 spune:
Cred ca raspunsul lui a fost de bun simt: nici nu i-a luat apararea respectivei dar nici nu a condamnat-o. Pana nu se lamureste el direct care-i treaba, nici nu putea sa spuna altceva. Poate se intereseaza, poate nu, dar asta nu avem de unde sa stim.
Cat despre durerile la IA, asta DA, trebuie spus, iar referitor la normele de igiena, fiecare vede cum sunt aplicate si accepta sau nu, indiferent de cum a ajuns acolo si cat de bine informata. Toate care ajungem la IA suntem cel putin stresate, dar asta nu inseamna sa accepti orice, in primul rand noi trebuie sa fim sanatoase ca sa putem face copii sanatosi, si daca cineva este dispusa sa riste asta...hmmmm...