Sotul se indeparteaza dupa un copil?
Mamicilor!
E normal ca sotul sa se indeparteze
de sotie dupa o nastere?Am vazut cupluri care s-au iubit ft mult si dupa ce a aparut un copil toata atentia s-a canalizat asupra copilului.Mi se pare normal sa fie asa dar pt. majoritatea tatilor persoana de langa ei nu prea mai conteaza.E normal?
Raspunsuri
gabibarta spune:
In general barbatii nu reactioneaza normal cand apare copilul, pt. ca sunt gelosi Al meu s-a obisnuit cu aceasta situatie doar la a doua nastere cand si-a dat seama ca nu are cum sa fie pe locul I
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
pozici
tlaura spune:
Ce spuneti voi nu este o regula; depinde foarte mult de maturitatea sotului-tata, cat si de dorinta de a avea copilul. La noi nu s-a schimbat nimic in sens negativ, dimpotriva, copilul ne-a consolidat si mai mult legatura.
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura
http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite
Jocelyn spune:
quote:
Initial creeata de codi
Mamicilor!
E normal ca sotul sa se indeparteze
de sotie dupa o nastere?Am vazut cupluri care s-au iubit ft mult si dupa ce a aparut un copil toata atentia s-a canalizat asupra copilului.Mi se pare normal sa fie asa dar pt. majoritatea tatilor persoana de langa ei nu prea mai conteaza.E normal?
Nu stiu daca sotul e cel care se indeparteaza sau se simte indepartat (sau chiar e indepartat de mama). Eu cred ca de multe ori atentia mamei este indreptata mai putin asupra sotului imediat dupa nastere...
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
szivarvany spune:
La noi e invers ... io`s obsedata de toate lucrurile ce tin si au legatura cu copilul nostru, el un dragastos si mai atent ca niciodata si cu mine si cu fiica noastra.
Baiul e la mine
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar
Supercopiii iulie/august 2004
iren spune:
Joce, exact asta voiam shi io sa zic, nu sotzul se indeparteaza, ci noi il indepartam...De-abia dupa al doilea copil am invatzat sa balansez rolurile mele in cadrul familiei, sa fiu shi mama, dar shi sotzie, cu tot ce implica asta. Nu e ushor, ca-s frinta, dar relatzia cu sotzul meu e foarte importanta, shi incercam amindoi s-o facem sa evolueze.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
try spune:
La noi a fost invers, eu nu mai puteam sa ma concentrez asupra nevoilor lui. Asteptam de la el aceeasi dedicatie fizica si mentala catre bebe asa cum o faceam si eu, insa lucrurile nu stau asa prin natura lor. De cand aparuse alex in viata noastra eu nu puteam sa ma mai gandesc la nevoile mele/lui/noastre, ci doar la nevoiel lui alex. Asa ca eu am fost cea absenta in relatia de cuplu. Asta pana cand am invatat sa il pot "manui" pe alex si sa pot manui si celelalte nevoi ale familiei.
Mi-am revenit din starea asta dupa ce mi-a revenit ciclul (la 7 luni dupa nastere) si dupa ce alex s-a intarcat (la 9 luni de la nastere). Lucrurile au intrat pe un fagas normal de atunci.
Acum zic si eu ca si Iren, la al doilea copil o sa fie altfel, dar cred ca motivul este ca la al doilea copil, ca mama, nu mai esti asa stresata si ca urmare poti face fatza situatiei mai bine, nu mai ai nevoie de atat concentrare si energie pentru nevoile copilului si ca urmare iti raman resurse si pentru sot, chiar daca trebuie sa faci fatza mai multor sarcini caci sunt mai multi membrii in familie.
Hormonal, dupa nastere, est inundata de atatea "comenzi" care te dirijeaza doar catre nevoile copilului, incat e greu sa mai poti obseva si altceva in jur. El este cel care are nevoie de cea mai mare atentie/protectie (caci e cea mai fragila fiinta din familie) si ca urmare cred ca e vorba si de o vrere a naturii ca femeia sa se concentreze cu maximum de forte asupra copilului. Barbatii inteleg mai putin aceste lucruri sau le inteleg deformat. De multe ori ei iau lipsa de interes fatza de ei ca e un afront personal si de aici pot aparea multe probleme: nu ma mai iubeste, nu mai e ca inainte (evident de altfel).
Am avut momente dupa ce-am nascut cand aveam senzatia ca nu o sa-l mai doresc pe sotul meu in veci. Dar am descoperit o noua metoda sa-l iubesc, prin prisma lui alex si simt ca am redevenit o fiinta, simt ca suntem iar la unison, iar asta imi da multe aripi.
E o etapa trecatoare, trebuie doar sa fii constienta ca va trece (indiferent ca manifestarile sunt la tine sau la el) si sa ai rabdare sa-si faca de cap aceasta criza (fie ca e la tine, fie ca e la el, fie ca e la amandoi).
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi