Magia Comunicarii
Raspunsuri - Pagina 13
ovidiu bufnila spune:
Multumesc Gabirus pentru ca te alaturi constructiei acestei scoli virtuale. Excelenta bifurcatia ta de sens. Intr-adevar, cum putem deosebi imaginile reale de miraje. Sunt convins ca ai un raspuns al tau. In alta ordine de idei, nu sunt un maestru. Sunt un om ca toti ceilalti oameni, nici mai bun, nici mai rau. Imi asum istoria mea personala, semnez peste tot cu numle real, incerc sa ma dezmeticesc din somnolenta noastra arhicunoscuta. Incerca sa gasesc niste raspunsuri. In oceanul digital sunt multi navigatori care pun in comun. Astfel de oameni caut. Nu sunt IERARHIC superior NIMANUI.
Hai sa vedem, Gabirus, unde se construiesc MIRAJELE? Unde se formeaza, de fapt? E o chestiune interesanta. Acum lumea vorbeste despre PROCESE si nu mai vorbeste despre OBIECTE asa cum am trecut de la analog la digital. Asa cum nu mai vorbim despre Universul ca un CEASORNIC sau despre Universul ca un ORGANISM. Acum, lumea savantilor, lumea artistilor, lumea strategiilor militare VORBESTE despre Universul ca INFORMATIE.
Obiectele nu sunt obiecte decat ca RELATII. O Imagine este Imagine pentru ca se compune in Privitor-Campul Imaginii-Obiectul. E o IPOSTAZA ca si cum toate aceste elemente sunt TOATE, DEODATA.
Atunci ce ar putea fi MIRAJUL?
Ovidiu
quote:
Originally posted by gabirus
Am parut de-a lungul timpului rebela, dusa cu sorcova, vrajitoare, intuitiva, manipulatoare ... si multe altele.
Iar invers: intuitia mea lucreaza mult cu imagini. Si sunt un autodidact in a le citi. Dar nu mi-ar strica niste lectii de la un maestru.
O prima intrebare:
Cum discerni imaginile reale de miraje?
POZE
Razboaiele de imagine sunt puse la cale numai de magicienii secretului si sunt devastatoare si misterioase.
Mirupati spune:
Distractiv subiect, desi sinteti cam ermetic domnule Bufnila. Citesc ca sinteti 'consilier in razboaie de imagine'. Cam total, nu ?
Cu ce pot sa contribui la acest subiect ?
gabirus spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Multumesc Gabirus pentru ca te alaturi constructiei acestei scoli virtuale. Excelenta bifurcatia ta de sens. Intr-adevar, cum putem deosebi imaginile reale de miraje. Sunt convins ca ai un raspuns al tau. In alta ordine de idei, nu sunt un maestru. Sunt un om ca toti ceilalti oameni, nici mai bun, nici mai rau. Imi asum istoria mea personala, semnez peste tot cu numle real, incerc sa ma dezmeticesc din somnolenta noastra arhicunoscuta. Incerca sa gasesc niste raspunsuri. In oceanul digital sunt multi navigatori care pun in comun. Astfel de oameni caut. Nu sunt IERARHIC superior NIMANUI.
Hai sa vedem, Gabirus, unde se construiesc MIRAJELE? Unde se formeaza, de fapt? E o chestiune interesanta. Acum lumea vorbeste despre PROCESE si nu mai vorbeste despre OBIECTE asa cum am trecut de la analog la digital. Asa cum nu mai vorbim despre Universul ca un CEASORNIC sau despre Universul ca un ORGANISM. Acum, lumea savantilor, lumea artistilor, lumea strategiilor militare VORBESTE despre Universul ca INFORMATIE.
Obiectele nu sunt obiecte decat ca RELATII. O Imagine este Imagine pentru ca se compune in Privitor-Campul Imaginii-Obiectul. E o IPOSTAZA ca si cum toate aceste elemente sunt TOATE, DEODATA.
Atunci ce ar putea fi MIRAJUL?
Ovidiu
Sa stii ca nu aveam un raspuns clar.
Dar acum raspunsul meu este urmatorul: Mirajul este efectul Caderii; sau un side effect al faptului ca suntem croiti dupa Chipul si Asemanarea Lui.
POZE
Alyssa spune:
Mirajul apare cind in ecuatie nu exista obiect.De fapt exista un obiect numai ca acesta exista in cimpul imaginii. Numai privitor si cimpul imaginii in care de fapt se afla obiectul. E real pentru privitor dar ireal in acelasi timp pentru altcineva din afara.
gabirus spune:
quote:
Originally posted by Alyssa
Mirajul apare cind in ecuatie nu exista obiect.De fapt exista un obiect numai ca acesta exista in cimpul imaginii. Numai privitor si cimpul imaginii in care de fapt se afla obiectul. E real pentru privitor dar ireal in acelasi timp pentru altcineva din afara.
Sunt de acord. Dar dincolo de asta ... de ce este mirajul posibil?
POZE
Nane spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
E valurire, nu plecare. Constructia imaginilor are si un caracter ludic.
ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! acum este totul mult mai clar! Cf. DEX-ului: "VĂLURÍRE, văluriri, s.f. Formare de ondulații pe suprafața părții carosabile a unei șosele."
Mda... ce sa zic... romanii-s un popor agrarian, acvatic...e valurire, nu plecare... mai aveti multe cuvinte d-astea aberante in tolba dvs. de unelte de consilier de imagine, Mr. Bufnila?! Nu de alta, dar pana una alta v-ati creat o imagine beton pe forumul asta... Daca o tineti tot asa ... aveti toate sansele sa convingeti de capacitatile dvs intelectuale deosebite... Nu pot sa cred ca cineva are deosebita pasiune de a abera in stilul asta....
quote:
Originally posted by BadKarma
Natasa, Nane, imi pare rau ca v-am lasat fara Magician. Dar nu disperati, dl. O.B. are propriul site pe internet. De fapt, daca ma uit bine, e plin netul de el. Ar trebui sa isi inceapa propria secta, dupa modelul Martorilor lui Jehova.
BadKarma m-ai linistit! Acu bag un search pe google si ma duc la meditatii, pt ca am ajuns la concluzia ca am un vocabular destul de... neactualizat, sa zicem.
Nane
BadKarma spune:
Nane: Ma stric de ris citind postarile de pe aici. E chiar amuzant, pe cuvintul meu. Ma bucur ca dl. Bufnila doar s-a "valurit" un pic si nu s-a carat de tot.
E ca in bancul ala: "Maestre, pot sa va ating?" :D:D:D . Oricum, ma bucur sa vad si niste mici margarete prin zona, inseamna ca demersul lui chiar nu e inutil. Keep up the good work. LOL.
Nane spune:
Mey, BadKarma dc nu vrei sa vezi si partea buna a lucrurilor?! Maestrul va sta printre noi timp de 15 ani si ne va pastori, ducandu-ne pe drumul cel bun... (sau poate intr-un final glorios, noi pe el )
De margarete ma infior si eu... dar se vede treaba ca oamenii sufera de lipsa de informare/-tii. Oricum... ce-ar fi sa te apuci de-o compunere?!
BadKarma spune:
Ai dreptate, dar mi-e greu sa ma hotarasc la titlu. Pina acum am gasit asa:
"Cine a furat mirajul?" (carte politista)
"Pe urmele mirajului" (carte de calatorie, documentar)
"15 pasi spre un miraj de succes" (best seller de Marketing)
"Mirajul de gherila. Tehnici secrete" (thriler de spionaj)
"Mirajul in bucatarie" (carte de Do It Yourself)
"Critica Mirajului Pur sau Galceava Inteleptului cu Lumea" (filosofie aplicata)
"Mirajul de la A-Z" (ghid pentru incepatori)
"Imagine sau Miraj?" (album foto)
"Miraje!" (revista rebusistica)
"Lola si Mirajul" (carte erotica)
"A murit Mirajul!" (manifest comunist)
"Mirajul contemporan" (studiu monografic)
"Mirajul - de la origini si pina in prezent" (istoria mirajului)
"Ochiul, Imaginea si Mirajul" (culegere de poezii)
"Mirajul, Iluzia, Vedenia si Halucinatia in opera lui O. Bufnila" (Biblioteca Scolarului)
Mi-e tare greu sa aleg.
quote:
Originally posted by Nane
(...)
Oricum... ce-ar fi sa te apuci de-o compunere?!
Nane spune:
quote:
Originally posted by BadKarma
Ai dreptate, dar mi-e greu sa ma hotarasc la titlu. Pina acum am gasit asa:
"Cine a furat mirajul?" (carte politista)
"Pe urmele mirajului" (carte de calatorie, documentar)
"15 pasi spre un miraj de succes" (best seller de Marketing)
"Mirajul de gherila. Tehnici secrete" (thriler de spionaj)
"Mirajul in bucatarie" (carte de Do It Yourself)
"Critica Mirajului Pur sau Galceava Inteleptului cu Lumea" (filosofie aplicata)
"Mirajul de la A-Z" (ghid pentru incepatori)
"Imagine sau Miraj?" (album foto)
"Miraje!" (revista rebusistica)
"Lola si Mirajul" (carte erotica)
"A murit Mirajul!" (manifest comunist)
"Mirajul contemporan" (studiu monografic)
"Mirajul - de la origini si pina in prezent" (istoria mirajului)
"Ochiul, Imaginea si Mirajul" (culegere de poezii)
"Mirajul, Iluzia, Vedenia si Halucinatia in opera lui O. Bufnila" (Biblioteca Scolarului)
Mi-e tare greu sa aleg.quote:
Originally posted by Nane
(...)
Oricum... ce-ar fi sa te apuci de-o compunere?!
BadKarma - Vineri 13, Ceasul rau, Pisica Neagra.
... ai uitat de valurire...
"Mirajul, Iluzia, Valurirea, Vedenia si Halucinatia in opera lui O. Bufnila" (Biblioteca Scolarului) asa suna mai bine....