Magia Comunicarii
Raspunsuri - Pagina 11
ovidiu bufnila spune:
Cu dragoste,
Ovidiu Bufnila
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
pisik 4ever spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Pisik, sa incercam sa abordam ceva din Artele Militare. Vrei sa construiesti singura cateva directii? Alege niste chei de cod si cauta pe motoare de cautare de la front, camp de lupta, strategie, ambuscada, falanga, etc. O sa vorbim si despre arhicunoscutul Sun Tzu si apoi despre actiunile de dezinformare tipice puse la cale de serviciile secrete de-a lungul timpurilor. Britanicii detineau suprematia la un moment dat dar americanii par sa fi refacut din handicap. KGB-ul are si el la activ asemenea incercari. Un bun consilier de imagine trebuie sa fie familiarizat si cu astfel de tehnici pentru a identifica la timp situatiile in care compania lui, partidul lui, institutia, VIP-ul sau omul de afaceri, omul politic, etc, este TINTA unei actiuni de dezinformare care de fapt ascunde cel mai dur razboi de imagine.
In cateva eseuri publicate in cotidianul national CURENTUL, in 1997, am vorbit despre noul comportament informational in lumea moderna. In linii mari, nu exista sistem sau individ invulnerabil la acte informationale dirijate. Dar o strategie buna te poate salva.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Informatia este noua dimensiune a universului nostru alaturi de spatiu-timp.
Cheie de cod " french military victories" motor de cautare "google"
Nimic mai banal si totusi rezultate surprinzatoare
Un administrator google cu simtul umorului?
Un punct marcat in lupta pentru imagine?
Dezinformare?
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
pisik 4ever spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Acestea fiind zise, ma voi opri aici.
Multumesc navigatoarelor care au avut curajul de pune impreuna cu mine o farama de sens despre Artele Imaginii.
A fost o experienta extrem de interesanta pentru mine.
Dar nu are sens sa cheltuim timp, bani-de-net si biti si idei nastrusnice intr-un topic care este altoit meserie doar de dragul aflarii-in-treaba sau al stricarii de dragul stricarii.
Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de incurajare pe adresea mea de email, in afara forumului.
Viata e prea frumoasa pentru ca sa ne infortam inspre noi insine, sa ne cotonogim digital dispretuitor, maculand, batandu-ne joc. Acreala, sictirul, malitiozitatea au vreun sens daca au de gand sa indrepte ceva. Aici insa nu era de indreptat ci de construit impreuna.
Dar trebuie sa iubim oamenii asa cum sunt pentru ca vanitoi excesivi s-ar putea sa descoperim ca nu noi avem dreptate ci tocmai aceea care te iau in tarbaca.
Dragele mele Navigatoare din forumul DespreCopii Punct Com, va pretuiesc.
Asta a fost.
Din punctul meu de vedere, am inchis scoala. Dar, daca o mamica ambitioasa vrea sa construiasca mai departe, ar fi extraordinar. Oamenii de pretutindeni au dreptul e a invata ce inseamna Filozofia Imaginii, ce e cu proiectul acesta atat de delicat, de tragic, de nabadaios, de aiuritor.
Cu dragoste,
Ovidiu Bufnila
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Interviu cu Dumnezeu
de Octavian Paler
- Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zambit.
- Timpul meu este eternitatea... Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca...., iar apoi tanjesc iar sa fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani......iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea
Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp.
Apoi am intrebat:
- Ca parinte, care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai?
- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc.....si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
BadKarma spune:
Draga Pisik_4ever, dl. Octavian Paler n-a scris in viata lui textul de mai sus. E un text dragut, dar te asigur, nu ii apartine. De fapt e o traducere din engleza a unui site. Originalul il gasesti la adresa asta: http://www.theinterviewwithgod.com/
In rest, despre dl Paler, numai de bine: cind il citesti e chiar si mai interesant decit atunci cind copiezi de pe net texte atribuite lui si le pasezi mai departe. Bafta.
qsar spune:
Ntz-ntz-ntz, monseur! Iar te ascunzi dupa canapeluta? Dupa ce te lamuresti mata cum e cu Artele razboinice ale Imaginii o sa deschid si eu o scoala de polemisti insurgenti si... rezistenti :)) - te inscrii? Pana atunci, cher monseur, sa stii ca am un mare-mare-mare respect pentru meseria asta. In lumea reala, zic. Stiu vreo cativa profesionisti in imagine si comunicare, unii chiar fac treaba buna. Nici unul dintre ei nu are timp de haladuit aiurea pe forumuri; da' ma gandesc ca n-or fi ajuns inca la nivelul de Maestri si Magicieni.
Draga BadKarma, sincer, nu vreau sa te dezamagesc, dar nu te vad facand aceasta meserie. Esti prea ezitanta, prea increzatoare si prea... fata buna. Ai nevoie de mai multa indrazneala, de aplomb... ca sa nu-i zic de-a dreptul tupeu :)). Sigur ca exista scoli, sigur ca exista carti si profesori dar sa nu crezi ca te va initia cineva in stiu eu ce coduri secrete sau arte militare sau mai stiu eu ce woo doo si mumbo jumbo. Cat despre consilier de imagine/imaginatie... hai ca nu e chiar asa de greu! :)) e doar o glumita.
Q
BadKarma spune:
quote:
Originally posted by qsar
Draga BadKarma, sincer, nu vreau sa te dezamagesc, dar nu te vad facand aceasta meserie. Esti prea ezitanta, prea increzatoare si prea... fata buna. Ai nevoie de mai multa indrazneala, de aplomb... ca sa nu-i zic de-a dreptul tupeu :)). Sigur ca exista scoli, sigur ca exista carti si profesori dar sa nu crezi ca te va initia cineva in stiu eu ce coduri secrete sau arte militare sau mai stiu eu ce woo doo si mumbo jumbo. Cat despre consilier de imagine/imaginatie... hai ca nu e chiar asa de greu! :)) e doar o glumita.
QHoni soit qui mal y pense...
Multumesc, Q. O sa tin cont. Iti multumesc ca mi-ai spus ca sint fata buna, de obicei aud contrariul ;)
qsar spune:
Prea erai mititica si ingenua... asteptam sa sara guru in apararea bietei mielusele careia ii naruiam brutal si fara scrupul sperantele intr-un viitor luminos si intr-o cariera in piar agrar.
Chapeu bas, tanti! M-ai avut la faza asta!
Q
BadKarma spune:
Ma gindeam sa i-l recomand pe dl. Cornel Dinu. Si domnia sa poate candida la titlul de Magician. Cam tot cu aceasi coerenta. Si sa nu-l uitam si pe .. cum ii zice... Cavalerul Luminii. LOL
Cum spune o tipa de pe net care imi place mult (Tina Romano): "when i'm good I'm good, but when I'm bad I'm even better" :)
Ma duc sa fac o compunere (nu mai mult de 50 de cuvinte) cu: MBA, PMS, GPS, SOS si SMS.
Natasa spune:
BadKarma, dar se poate sa te iei asa de magician? Nu ai suflet, nu-i intelegi profunzimile? Ei, acum, vezi ce ai facut? s-a suparat pe noi si a plecat!! eu zic sa-l chemam inapoi!