Merge cineva de sarbatori in Spania?
De Craciun intentionam sa plecam in Spania la fratele meu, insa nu stiu ce formalitati mai sunt in vigoare. Daca a fost cineva de curand pe acolo si are chef sa imi povesteasca cam cum e treaba la granita, ce acte, ce bani etc, pe drum, ce ruta (mergem cu masina noastra, vrem sa facem si un tur de Europa), care este treaba cu invitatia etc...va multumesc din suflet....
Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004
POZE CU MINUNEA MEA
Raspunsuri
anelize spune:
Da,eu o sa merg,dar nu de sarbatori,ci pe 1 Decembrie.
Noi mergem cu avionul si,in afara de voucher si banii pe care trebuie sa ii ai la tine in orice tara europeana(cca 50-100euro/zi de pers),nu mai e nevoie de nimik.Voi cred ca aveti nevoie de invitatie de la fratele tau,daca este cetatean spaniol sau daca are rezidenta.Invitatia trebuie legalizata atat acolo,cat si aici (aici trebuie si tradusa la un traducator autorizat).Din cate imi amintesc ca am auzit(NU STIU SIGUR),o persoana din Spania nu poate sa invite decat 1 persoana ,nu mai multe in acelasi timp.Eu zic sa intrebi la o agentie de turism( recomand Eurolines).
Fiquelle spune:
Anelize, multumesc mult de raspuns. Intre timp ne-am razgandit si vom lua si noi avionul...tu ce cursa preferi? Ti-ai facut rezervare? Eu m-am uitat in seara asta pe ofertele agentiilor si vad ca pretul Bucuresti-Madrid este in jur de 190 euro dus-intors, fara taxe de aeroport. Stii cumva cam cat costa acele taxe de aeroport de persoana? Multumesc inca o data! pt tine.
POZE CU MINUNEA MEA
anelize spune:
quote:
Originally posted by Fiquelle
Anelize, multumesc mult de raspuns. Intre timp ne-am razgandit si vom lua si noi avionul...tu ce cursa preferi? Ti-ai facut rezervare? Eu m-am uitat in seara asta pe ofertele agentiilor si vad ca pretul Bucuresti-Madrid este in jur de 190 euro dus-intors, fara taxe de aeroport. Stii cumva cam cat costa acele taxe de aeroport de persoana? Multumesc inca o data! pt tine.
POZE CU MINUNEA MEA
Scuze pt intarziere,dar abia acum am vazut postarea ta.
Noi o sa mergem la Barcelona,nu la Madrid si prefer orice alta cursa in afara de Tarom si BluAir.Taxele de aeroport ajung in jur de 100Euro.Noi o sa zburam cu escala la Milano pt ca nu avem cursa directa decat cu Bluair. Biletul nostru este 290euro/pers cu toate taxele incluse.
anelize spune:
Fiquelle,
Sunt off topic,dar nu pot sa nu te intreb (pt ca acum m-am uitat la pozele tale) cum poti sa arati "in halul asta" de BINE dupa ce ai si nascut????Unde ai tinut sarcina?In sacosa?Ca in burta nu prea crred.Nu am avut un abdomen asa de plat niciodata..cred ca dupa ce voi naste o sa fiu
andradanatalia spune:
Invitatia trebuie legalizata atat acolo,cat si aici (aici trebuie si tradusa la un traducator autorizat).Din cate imi amintesc ca am auzit(NU STIU SIGUR),o persoana din Spania nu poate sa invite decat 1 persoana ,nu mai multe in acelasi timp.
Poate invita si trei. Garantat. (Sunt traducator)
http://ada.251.ro
algo se muere en el alma
anelize spune:
quote:
Originally posted by andradanatalia
Invitatia trebuie legalizata atat acolo,cat si aici (aici trebuie si tradusa la un traducator autorizat).Din cate imi amintesc ca am auzit(NU STIU SIGUR),o persoana din Spania nu poate sa invite decat 1 persoana ,nu mai multe in acelasi timp.
Poate invita si trei. Garantat. (Sunt traducator)
http://ada.251.ro
algo se muere en el alma
Posibil.Eu am precizat ca nu stiu sigur.
Fiquelle spune:
Fetelor, multumesc mult de raspunsuri, abia acum am dat peste subiect, caci a fost mutat.
Andradanatalia, multumesc mult. Stii cumva cam cat costa traducerea unei invitatii?
Anelize, tot off-topic, sincer nici eu nu credeam cand eram insarcinata ca voi mai arata ca inainte...insa organismul meu lucreaza bine, adica arde caloriile la greu caci crede-ma ca mananc si noaptea. De fapt am avut tendinta de ingrasare pe la 21-22 de ani insa am tinut un regim drastic-adica nu mancam nimic toata ziua, beam doar cafea si fumam si am dat jos 7 kg in 7 zile. Seara mancam niste cartofi fierti. Trei serii de cate o saptamana, nimic altceva. adica tineam asa regim o saptaman, apoi mancam de toate dar cate putin din ce voiam, apoi iar regim o saptamna. dupa 3 astfel de cure, organismul meu si-a modificat metabolismul. Nu stiu daca e bine sau nu, medicii ar spune probabil ca am riscat, dat de atunci nu m-am mai ingrasat niciodata si sotul meu e cel mai incantat. Dezavantaj ar fi faptul ca mi-au scazut sanii...adica au devenit mai mici...dar mie imi place cum arat (si sotului ). Tu ai copii?
On topic: am luat bilete de avion de la Malev, cu escala in Budapesta, ne-au costat 285 euro de persoana, iar bebica(infantul) 43 euro. toate taxele incluse.
de la Mada si minunea Sofia Maria, 12.08.2004
dana7mi spune:
Pentru Spania, invitația trebuie făcută la un notar spaniol, iar din aceasta trebuie să rezulte în mod expres următoarele (orice alt tip de invitație nefiind acceptat):
- Cel care invită să fie cetățean spaniol sau străin cu permis de rezidență în Spania;
- Să nu fi invitat o altă persoană în ultimele 6 luni;
- Să posede mijloace legale de întreținere și să se oblige să-i asigure persoanei invitate întreținere, cazare și asistență sanitară;
- Se obligă să garanteze că persoana se întoarce în țară;
- Cel care este invitat să nu muncească în Spania;
Hârtia invitației este una specială (în lumină incidentă prezintă un desen de siguranță , care trebuie să aibă în partea superioară centrală a paginilor stema Spaniei. Invitația trebuie
prezentată numai în original (nu se admit copii xerox sau fax) și trebuie să fie supralegalizată în Spania, cu apostila de la Haga.
www.romania-italia.net