Perdea cu sina sau galerie?

Perdea cu sina sau galerie? | Autor: serban

Link direct la acest mesaj

Salutare.
Am deja o perdea la sufragerie, perdea pe sina, si mi se pare ca lipseste ceva, pesemne o draperie, in orice caz ma gandeam si la varianta sa schimb sina cu o galerie, care ar fi mai calda, mai intima si s-ar incadra mai bine pe perete.Ma gandeam sa va intreb si pe voi, ce preferati,sina sau galerie si de ce, apoi, ce modele de perdea aveti, colorate sau simple, si inca ceva daca este necesara si draperia pe langa perdea. .....Sper ca ati inteles ceva...

PS. Unde se monteaza galeria fata de tocul geamului?
multumesc mult si

Roxana si Ingrid

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Deci,eu am sina(ca am perdele lamelare ) si iti spun sincer ca-mi doresc galerie cu o perdea frumoasa.Si cred ca foooarte curand voi face schimbarea asta

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Pei acum 'modern' este sa ai perdea pe sina.(cel putin aici)daca vrei sa incalzsti admosfera i-ati o draperie care sa sew potriveasca cu incaperea si sa ii de-a un alt aer.
Eu mi-am ales si draperia si perdeaua pe sina.Perdeaua o culoare foerte placuta un kaki(daca asa se scrie) spre alb.DAr soarele patrunde foarte bine prin ea.Si draperia....o culoare mai inchisa a perdelei.Eu sunt de parere ca draperia incalzeste casa!

poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Draperie + perdea, draperia sa fie mai inchis, de preferat ceva uni, perdeaua mai deschisa, vesela, culori asortate.

exemple www.new-style.ro/perdele_draperii.html" target="_blank">http://www.new-style.ro/perdele_draperii.html
www.perdele-draperii.ro/" target="_blank">http://www.perdele-draperii.ro/
www.lineaoro.ro/perdele1.html" target="_blank">http://www.lineaoro.ro/perdele1.html
www.arhimag.ro/" target="_blank">http://www.arhimag.ro/

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Hallo!

Eu prefer galerie si nu sina la perdele si draperii. Arata mai bine si nu ocupa tot peretele. Eu am perdelele albe simple fara model, foarte fine iar draperiile depind de asezarea camerei. I unele camere am cu albastru fara model (nu se vede prin ele), apoi albastru cu floricele, iar in altele cu portocaliu cu floricele sau model si se vede prin ele.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am optat pt galerie, mi se pare mai calda (desi la mine e din inox). Perdea fara draperie, pt ca am jaluzele orizontale de aluminiu, in culoarea peretilor. Am simtit nevoia sa am ceva care sa opreasca lumina si caldura, iar o draperie mi se parea prea greoaie.

Deocamdata n-am pus perdelele, pt ca n-am gasit exact ce caut, dar as vrea perdea bleu cu ceva modele bej-galbene pt dormitor, si roze cu accente grena pt sufragerie (in tonul peretilor). Sub nici o forma nu vreau perdea alba (am eu ceva impotriva albului, si la zugraveala si la decoratiuni, desi sunt de acord ca in anumite combinatii este foarte de efect).

Intrebarea mea este: perdea scurta (cit geamul si putin peste) sau lunga (pina-n podea) ?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Si eu prefer galerie. Din acelasi motiv : creeaza o atmosfera calda, intima.

In dormitor galeria e maro inchis, in ton cu mobila, iar perdeaua portocalie (este simpla si are doar niste linii verticale foarte finute, cusute cu fir argintiu). In sufragerie galeria este bej deschis, iar perdeaua alba, de matase, cu broderie (broderia este bogata doar jos; in rest, sunt doar ici si colo niste floricele micute, brodate cu alb).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Am uitat sa spun: nu am draperii pentru ca atat dormitorul, cat si dormitorul sunt camere micute. Si cred ca draperiile ar fi "micsorat" si mai mult camerele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu am montat o sina dubla, pe ea perdeaua la inceput apoi, dupa vreo 3 ani a venit si draperia pe cealalta sina.
Sina este din plastic si este instalata pe tavan, langa geam, pe toata lungimea peretelui. Distanta fata de geam este de vreo 15-20 cm. Geamul termopan se deschide pe oscilo pana exact langa perdea sau draperie.
Draperiile traditionale sunt parca mai calde si mai placute decat jaluzelele verticale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

eu am sine si lamelare. pe cele lamelare le URASC. sunt FF reci si arca vad ca pe cand trebe curatate o sa fie un calvar. + ca parac as fi la birou.si repet, sunt RECI si urate, si se vede de afara tot in casa.

cele pe sine sunt yammi!Perdelele in general dau un aer de CASA unei case. In primul rand ca am pus sina dubla(sau tripla, daca vreau distanta mai mare intre perdea si draperie(daca e perdeaua f creata de ex, sau draperia groasa). sina e din aceea care se curbeaza, adica e fix cat e geamul de lata, si apoi face 90 de grade si se duce inspre perete. cu chestia asta am economisit mult spatiu, + ca draperia se strange mai frumos. In general draperiile merg uni, asortate la covor, si perdelele cu diferite modele(brodate sau colorate), asortate la draperie. Asa, si la draperie am facut bentita care o strange, si care se leaga de 2 chestii fixate pe perete. Cu unghiul de 90 de grade de la sina, + bentita e ff luminos cand sunt stranse. si f intunecos cand le intind.
Si inca o idee, sraperiile e bine sa fie cat mai putin crete, ca altfel incarca mult camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by dpop

ca parac as fi la birou.si repet, sunt RECI si urate

Exact aceeasi senzatie o am si eu si stau si ma intreb uneori de ce naiba nu m-am gandit inainte de a le comanda ca asa v-a fi-RECE

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

Mergi la inceput