Asigurare medicala temporara in USA
Dragii mei,
Am si eu o intrebare. Parintii mei vor veni din Romania in USA pentru 6 luni.
Pentru cei in situatii similare cum ati procedat cu asigurarea de sanatate. Cunoasteti vreo firma care face astfel de asigurari temporare?
Ei si-au luat asigurare de calatorie de la Asirom, dar cred ca aceasta ramburseaza costurile dupa revenirea in Romania... spitalele si testele avansate sunt extrem de scumpe aici si as vrea sa fiu sigura ca nu ne vom ingropa in datorii daca se intampla ceva... sa bat in lemn.
Multam mult,
Ileana
Raspunsuri
ciuf spune:
Ai mei de fiecare data cand vin isi iau asigurare de la Allianz Tiriac. Nu au avut nici o problema medicala ca sa pot spune daca li s-au acoperit cheltuielile sau nu.
Dar cand m-am uitat pe contractul facut am vazut ca era mentionat si reparatia la doi dinti in caz de dureri. Mama a fost la un pas sa ajunga la dentist.
Dar stiu mama unei prietene de-ale mele si-a frant mana. Si s-a dus la urgenta de a facut radiografii, tratament si totul i-a fost acoperit de asig. Allianz.
Este a doua persoana care a avut probleme in USA si a fost totul acoperit.
Numai bine
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo
bucluc spune:
Ileana,
Si eu tot cu asigurare din Ro am venit. Mai precis, Allianz Tiriac. M-a costat in jur de 40$/luna. Am avut ceva pb medicale si am sunat la nr lor din SUA. Mi-au cerut sa le trimit o scrisoare prin fax in care sa le explic simptomele si o copie dupa polita de asigurare. Ei i-au contactat pe cei din Ro pt aprobare si apoi mi-au facut programare la medic. Nu am platit absolut nimic. Acum cred ca in caz de urgenta maxima se sare peste faza cu aprobarea, platesti din buzunar si apoi le trimiti facturile. Asta in schimb nu pot sa-ti spun sigur, insa va trebui sa ma informez si eu in privinta asta.
"Cauta la cine te pretuieste, cat de curata e inima, nu cat de inalt e gandul."(N.Iorga)
ibi spune:
Multumesc mult!
Se pare ca Tiriac nu fac asigurari pentru personae peste 75 ani dar vom merge cu Asirom.
nicolethea spune:
Ah ce bine imi pare ca cineva a deschis acest subiect pentru ca nici eu nu prea stiu cum sa fac. Cand a fost in vara mama, a avut tot asigurare de la Allianz Tiriac, slava domnului ca nu a fost nevoie de medic, pentru ca am intrebat la noi la spital cum se procedeaza daca ar fi cazul si ne-au spus ca nu este valabila.
Iar acum o sa vina iar in decembrie si sunt intr-o dilema mare, ca n-as vrea sa stau cu frica in san in caz de ceva, mai ales cu preturile de aici.
Multam' mult pentru orice sfat
If you don't think about the future, you can't have one.
Laura Takacs spune:
Fetelor, matusa-mea vine anul viitor si uitati ce i-am luat eu (de fapt ai mei de acolo) prin companie nemteasca, e-mailul mai jos. Au si un web site dar nu e mare lucru pe el: www.rai-ria.ro
assistance@rai-ria.ro
-pt.un an,sub 60 de ani,varsta,costa 2.750.000($100)
-peste 60 de ani se majoreaza cu 50% deci costa 4.125.000 lei
aceasta asigurare este pt.50.000 euro
nicolethea spune:
Multumesc Laura, am incercat sa intru pe site dar este in reconstructie, o sa le trimit totusi un e-mail sa vedem ce zic, cum rezolva ei problemele medicale aparute aici.