Alergie la absorbante???!!!

Am o maaaaaareeee problema, insa nu stiu exact daca asta e cauza si nici daca e verosimil ce cred eu.
De 5 ani folosesc doar tampoane interne si nu am avut nici o problema. In urma unor discutii aici, pe forum, am decis ca sunt mai sanatoase absorbantele, asa ca am purces in aceasta directie. Mi-am luat un pachet de Libresse (Always nu suport ca sunt din plastic). De cand mi-am pus primul absorbant (in urma cu 4 zile), m-am trezit in fiecare dimineata cu cate un ochi umflat. Ba de doua zile mi-au aparut niste blande pe picioare, mai mult pe pulpe si ma mananca ingrozitor. nu m-as fi gandit ca e de la absorbante, pt ca am mai folosit si inainte sa ma profilez pe OB-uri, fara nici o problema. Totusi, toate indiciile duc la o alergie de la absorbante. Acum, va intreb, e posibil asa ceva? Le folosesc asa cum scrie la carte, le schimb regulat. Se mai confrunta cineva cu asa o problema? Azi e ultima zi de ciclu si sunt curioasa daca imi mai apar edeme sau blande dupa ce voi scapa de "aripioare".
Ioana
Raspunsuri

delsim spune:
Se poate sa fie la materialul din care este facut absorbantul.Du-te si consulta un alergolog. Citisem cu ani in urma intr-un prospect ca s-au citat cazuri si de soc anafilactic la cateva femei.Daca tu crezi ca are legatura cu absorbantul, nu mai pune genul ala si consulta un medic, mai ales daca ai un teren atopic si esti predispusa la alergii.

delsim spune:
Se poate, mai ales daca ai un teren alergic.Poti face la un component, la materialul din care este facut.Nu le mai folosi pe alea, incearca alta marca si daca se intampla la fel , consulta un alergolog.Citisem cu ani in urma intr-un prospect ca au existat in lume si cateva cazuri de soc anafilactic.

Gabrielama spune:
Ioana,
eu am alergie la absorbante; si cum nu ma simt bine cu cele interne, am o mare problema.
Always sunt cele mai rele pentru mine; Librese la fel. Dupa ce am incercat tot ce misca, folosesc Bella; nu sunt nici ele "perfecte", dar imi fac cel mai putin rau.
Este oricum neplacut; la mine se manifesta prin mancarimi permanente, mai ales in zona cu pricina. Va imaginati ce placut e......
Succes!
Gabi
Mara_mea

numeioana spune:
Delia, sa stii ca am mai avut o problema grava cu alergia acum 5 ani, inainte de bac, n-am descoperit cauza (am dat vina pe emotiile dinainte de bac), nu-mi trecea cu nimic, apoi am ajuns si am facut 2 injectii si am scapat de ea. Asta dupa ce m-a tinut vreo 3 luni, in care ma tavaleam pe jos de mancarime pe tot corpul. Acum mi-au aparut vreo cateva blande si edemul la ochi si eu suspectez ca e vorba de absorbante.
Pai atunci, daca fac alergie la ele, ce sa folosesc? Sa ma intorc iar la OB-uri?
Ioana

asi spune:
Ioana fuguta la doctor.Daca crezi ca te ajuta Claritine e un antialergic si Fenistil gel.
De ce ai schimbat ob cu absorbante?
Sanatate!
Familia mea
Razvan

Anderra spune:
Eu am probleme cu always ,insa doar acelea in ambalaj roz, adika la juma de ora dupa maxim ma apuka toate mancarimile in zona respectiva. prima data am crezut ca e o intamplare ,am trecut pe cele in ambalaj verde nu am avut nimik, dupa ce am mai afcut o incercare cu cele in roz ambalate si am vazut ca ma ia din nou mancarimea am renuntzat definitiv la ele si folosesc acum doar cele im ambalaj verde..probabil ca esti alergica la vreunul din componente.
pupici,

dpop spune:
eu am folosit always-plastic o vreme lunga, si aveam si eu iritatii in ultimele zile, + micoze imediat dupa. dar am trecut pe always sensitive, cu invelis mai delicat, si nu mai am asemenea probleme.
mai era un soi de tampoane -acum am uitat numele- care se vindeau numai la profi, si care erau f bune si cu strat molicel, care mi s-a parut ca bumbacul.

gabibarta spune:
de la Always si eu am mancarimi, Libresse nu-mi place, asa ca ramane Bella si Tena mini.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Sabina V spune:
Si eu am alergie la absorbante. Singurele care le pot folosi sunt Aro (se gasesc numai in Metro) ; de la celelalte absorbante ma irit...ca si copii care se oparesc intre picioare.

numeioana spune:
Inseamna ca sunt eu sensibila de mi s-au umflat pana si pleoapele. Gata, nu mai folosesc! Ma intorc la Ob-uri. Oricum sunt mai multumita de ele, ca m-am obisnuit sa port numai tanga. Of, ce de probleme avem noi, femeile!!!
Daca mi-ar fi spus cineva de alergie la tampoane....n-as fi crezut. Oare ce contin? Vreo substanta, ceva? Am taiat mai demult un always si am vazut ca are inauntru niste granule care absorb lichidul, dar libresse-ul nu are asa ceva. Si astea verzi pe care le-am folosit acum sunt ultra subtiri si au un invelis moale, nu e plastic. Ciudat!!!
Ioana