chisturi Naboth

chisturi Naboth | Autor: thea_m

Link direct la acest mesaj

De curand mi s-au gasit pe col chisturi Naboth. Dr. mi-a spus ca nu au nici o semnificatie patologica, nu necesita tratament. A mai avut cineva astfel de chisturi? Cat de mari? Le-ati cauterizat? Au devenit dureroase la un moment dat?

Teodora

Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Am si eu am si eu!!:)
Si eu am venit la fel de Fulga acasa dupa o monitorizare eco unde primisem cadou aceste chisturi Naboth, da' una din fete a fost dragutza si mi-a explicat ca ele sunt ca niste cosuletze pe col. Eu il simt la desht:) da' asa e de muuuuuulta vreme. Eu cred ca l-am descoperit acu vreo 5-6 ani si nu cred sa mai fi crescut de atunci. Al meu nu e mare, nu ma doare. Pe fisa eco scrie ca am 3, da' eu nu simt decat unul. N-am avut ocazia sa-mi intreb doctorul ce sa fac cu aceste chisturi da' luni ma duc iar la monitorizare la un alt doctor si intreb.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Acum vreo 3 luni la o ecografie am fost 'categorisita' si eu 'numeroase chisturi naboth, din care unul de 10 mm', tot asa mi s-a spus ca n-au semnificatie patologica... Ce-or fi alea, chiar nu stiu... Daca aflati care e treaba cu ele, va rog dati-mi si mie de stire, ca tare curioasa sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Ma gandeam eu ca nu sunt singura posesoare. Am citit ca sunt chisturi ce se formeaza datorita faptului ca nu se elimina secretiile produse de mucoasa cervicala. Nu sunt periculoase, dar pot obtura orificiul cervical daca se formeaza in jurul lui, in acest caz se cauterizeaza. Nu sunt dureroase, nu stiu daca mai cresc sau stagneaza, din spusele tale, Cami, se pare ca nu mai cresc. Si eu le simt la tuseu, parca sunt trei. Deci, daca nu le cauterizam traim cu ele, atat timp cat nu impiedica aparitia lui bb pe cale naturala e OK. Eu oricum nu am sanse pe cale naturala asa ca...

Teodora

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Intrebare:chisturile pe col sunt de mai multe feluri?
Astazi am fost la Medicover la eco si mi-a spus ca in afara de fibroame interioare si exterioare am si chisturi pe col.Nu stiu ce sa mai zic,la fiecare eco mi se depisteaza oarece aparitii nepoftite.
Numai bine,
Miorita

Mergi la inceput