LUXATIA DE SOLD
Cine stie sa ma lamureasca mai in detaliu despre recunoastere bolii si tratament.Multumiri!
Raspunsuri
Delia spune:
Luxatie congenitala a soldului: malformatie a articulatiei coxo-femurale caracterizata prin inglobarea incompleta a capului femural in cavitatea cotiloida a osului iliac.
Este mai frecventa la fete si se poate evidentia ecografic.
Tratamentul malformatie de sold este chirurgical dar daca este descoperit devreme : la nou- nascut printr-o tehnica deosebita de infasat iar apoi chilot de abductie, hamul lui Pavlik care permit reducerea luxatiei si apoi stabilizarea soldului.
Eficacitatea acestor metode se verifica periodic prin controale ecografice.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
iuliana_2002 spune:
Buna!
Delia a dat raspunsul ff bine, eu mai iti spun ca se vede de la nastere daca are copilul sau nu, prin consult de catre pediatru , mai tarziu semnalul e simetria sau asimetria pliciurilor de pe picioare.
Nu e de glumit! Cu cat mergeti la eco mai devreme, cu atat mai bine.
Nu duce copilul la radiografie! Nu forta mersul, ptr ca daca are articulatiile mai slabe, acestea pot iesi din cavitatile lor si aluneca in sus, iar asta se trateaza direct la chirurg.
Nu te speria, succes, sanatate!
Iuliana si Clauditu
Delia spune:
Mony, nu radiografie!
Ii poti face echografie bebelasului ca nu il afecteaza deloc.Echograful masoara aceste unghiuri coxo-femurale ce trebuie sa aiba un anumit grad.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
mumulina spune:
quote:
Originally posted by Delia
Mony, nu radiografie!
Ii poti face echografie bebelasului ca nu il afecteaza deloc.Echograful masoara aceste unghiuri coxo-femurale ce trebuie sa aiba un anumit grad.
Multa sanatate!
Delia si Codrin
au dreptate fetele, nu radiografie! si asta nu din cauza pericolului iradierii (doza este foartte mica, nu trebuie sa-ti faci probleme), ci ptr ca metoda nu este la fel de precisa ca ecografia. fetita mea cea mica are displazie de sold, diagnosticata la 7 luni, deci destul de tarziu si cu toate astea la radiografie nu s-a cunoscut nimic, puteam sa plecam linistiti acasa. a fost nevoie de ecografie, facuta de un medica bun (zic eu) si cu un aparat performant care a detectat diferenta intre unghiurile coxo-femurale la cele doua solduri.
iuliana_2002 spune:
Daca poti, fa rost de trimitere sau du-te direct cu copilul la Budimex, dnul Doctor Stamate- medic primar, sef sectie radiologie.(ptr eco sau consult)
Succes!
Iuliana
Adela spune:
quote:
Initial creeata de mony
Cine stie sa ma lamureasca mai in detaliu despre recunoastere bolii si tratament.Multumiri!
vm
Uite aici:
http://aurel.topcities.com/diverse/luminita/displazia/teoretic/teoretic.html
Adela &Julia (9 luni maine!!!)
mony spune:
Va multumesc!Subiectul ma interesa pt.nepotica mea de 1,5luni desi chiar azi am aflat ca ii va pune un aparat pt.corectare deoarece sunt afectate ambele picioruse.MULTUMIRI !!!!!!