Ajutati-ma si pe mine!-bebe de 15 luni nu mesteca.

Ajutati-ma si pe mine!-bebe de 15 luni nu mesteca. | Autor: terry

Link direct la acest mesaj

Va salut pe toate!
Eu sunt noua pe aici. Imi pare tare bine ca v-am gasit. Am vazut prin forum ca mai sunt mamici care au adoptat. Ma alatur si eu lor. Ne consideram norocosi ca am gasit-o pe micuta noastra Andreea. De 8 luni ne bucuram de zambetul ei si de nazdravaniile pe care le face la numai 15 luni. Dar am si eu o problemutza. Cum s-o fac sa mestece? Am incercat cu mar, biscuite, morcov. Nu tine. Voi ce ati facut?
Abia astept sa discutam.
terry si andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emmy spune:

Draga Andreea,
In primul rind felicitari pentru sufletul tau mare. A adopta cred ca nu este usor.
Ce vrei sa spui prin mestecat? Nu vrea, nu poate?
Cum ii dai mincarica?
Da mai multe amanunte.
Sa-ti traiasca bebe.

Gabi mama lui Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

Buna!
In primul rand nu tine nimic in mana pe care sa-l rontaie. Toata mancarea trebuie sa fie moale, nu neaparat pasata. Cu greu am reusit sa o fac sa manance cu paine in mancare. Orice bucatica este un pic mai tare o scuipa imediat. Este foarte adevarat ca nu are decat 2 masele. Aud si citesc despre alte mame ca le dau bbilor sunca, snitele chiar, ei bine eu nu pot ca nu accepta. Ce sa va povestesc ca atunci cand am luat-o (7 luni) ea nu stia sa manance la lingurita. Inceputul a fost cam greu, dar am trecut de faza asta. Ea la 7 luni nu statea in fundulet. 7 luni a stat numai in pat. Cand am vazut-o noi am scos-o pt. prima data la aer. Are unele intarzieri, cu toate ca in unele privinte a recuperat enorm. Biscuitele il molfaie (e singurul care il mai tine din cand in cand in mana), dar daca se rupe o bucatica in gura ei o scuipa. Sper ca am fost destul de explicita.
terry

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Da, cred ca nu a avut cine sa o ajute, daca voi ati infiat-o la 7 luni si se comporta cum ai spus. Cred ca poti sa ii dai o mina de ajutor sa recupereze si la capitolul mestecat- tai o bucatica de mar ca pe cartof(ca chips) si ii dai sa tina ea in mina, eventual i-l bagi putin in gurita sa-i simta gustul, la fel un morcov sau alt fruct mai tare, avind grija sa nu rupa din el si sa se inece ( morcovul si marul sint mai tari, deci e putin probabil sa poata rupe asa usor), apoi incearca si un catrof prajit, peste prajit. Ai sa vezi, in scurt timp o sa mestece! Poti sa-i dai sa tina si jucarii pe care sa le molfaie, si asta ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Terry nu cred ca intarzierea este problema.
Eu am adoptat-o pe cea mica la 6 luni si nu mancase decat lapte si iaurt pana la acea varsta dar a mestecat din instinct din prima clipa.
Cunosc o fetita care nu este adoptata si la 1 an si 8 luni tot cere numai mancare pasata.
Nu stiu sa explic ce fenomen se petrece cu copii si nu stiu nici cum poti sa depasesti momentul dar pot sa iti spun ca nu este neaparat intarziere.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi. S-ar putea sa nu fie asa dificil cum cred eu. Jucariile le baga pe toate in gura. Este foarte posibil sa nu-i placa morcovul si marul. Mancarea nu i-o mai dau pasata. Ciorba o mananca ca pentru maturi. Si eu cunosc un baietel care la 4 ani este cumplit la masa. In orice caz eu mai insist si poate se da pe brazda.
Pentru ponicid:
am inteles ca ai zis fetita cea mica, ai mai adoptat si altul. Noi asa ne gandeam pe viitor. Ii vei spune ca a fost adoptata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Da, ii voi spune.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

eu ma bag in subiect pentru ca am citit ca aveti copii adoptati. si eu am. si tare mult as dori sa mai discutam pe tema asta.
Diana mea are 1 an si aproape 5 luni si am luat-o acasa la 3 luni fix.
Ea mesteca orice, chiar si nuci, dar a mancat devreme mancarea nepasata. Si are 4 maselute si 10 dintisori acum.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput

si mie mi-ar placea sa discut, dar nu credeti ca ar trebui sa deschidem alt subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Chiar va rog sa deschideti un subiect cu tema copiilor adoptati, cred ca va fi un subiect foarte bun. Pentru moderatori am o rugaminte sa promoveze un astfel de subiect. DA cu D mare de tot. Cred ca ar putea fi unul dintre cele mai interesante subiecte.

Marius

Mergi la inceput

Va astept la discutii generale/ adoptie

Mergi la inceput