În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by aniem

Draga Papadie, mie cel mai mult din Biblie imi place ICorinteni cap.13 Dragostea si bunurile ei. Acuma nu am timp sa-l scriu, dar poate il citesti tu din Biblie, daca nu il voi scrie altadata.

si

aniem

DA! Pentru mine Corinteni 1-13 exprima esentza crestinismului: iubirea. Daca citez corect, ultimul verset este:
" Iar la sfarsit raman acestea trei: credintza, sperantza si iubirea.
Si mai mare dintre toate este iubirea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

Matei 13:44

"Imparatia cerurilor este ca o comoara ascunsa pe un camp.
Omul care o gaseste o ascunde din nou si de bucurie, se duce si vinde tot ce are si apoi cumpara campul acela."

Poate cineva sa-mi esplice acest verset?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaitis spune:

Tot ce spuneti este minunat si sunt foarte incantata!
Eu v-as sugera sa cititi si cartile(3 vol.) de la Editura For You "Conversatie cu Dumnezeu". Dupa parerea mea sunt extraordinare si sunt (pt mine cel putin) o lectie ptr. o viata mai buna, mai frumoasa, si in mai multa armonie unii cu ceilalti!
Lecura placuta!
Anaitis()

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

am descoperit citind din Evanghelia dupa Matei ca :

Isus Si-a jertfit viata pe crucea de la Golgota pentru ca eu sa pot trai impacata cu Tatal din cer. Ceva mai maret nu exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

! Eu imi inchipui ca El ar vrea sa ne spuna " Nu mai purtati cu voi povara grijilor voastre, veniti la Mine, dati-mi-le Mie, rasturnati-va sacul.. sau camionul, cu griji si temeri la picioarele Mele !"

Am luat citatul acesta din mesajul Elenei, si pot sa va spun ca asa am reusit sa rezolv un moment greu din viata mea. Eram intr-o cumpana, cand nu stiam cum sa aleg, sufletul se lupta cu ratiunea, si atunci m-am dus la Biserica si m-am rugat: " Faca-se dupa voia Ta Doamne, cum este mai bine pentru mine, ca eu nu stiu" Si s-a facut cum a fost mai bine.....

Am citit si eu " Conversatii cu Dumnezeu" , nu numai cele 3 volume, ci si urmatoarele. Initial mi-a placut foarte mult, dar pana la urma mi se pare cinic ca acea Entitate, Spirit, Dumnezeu - cum il percepe fiecare, a creat multitudinea de suflete care suntem ca sa experimenteze toate starile posibile, inclusiv jalea, necazul, tristetea.... Sau ca eu, ca suflet, m-as oferi sa chinui, torturez, ucid o fiinta intr-o viata viitoare ca sa-i dau posibilitatea sa experimenteze acele stari m- in caz ca ar fi curioasa... Si daca e asa, m-am rugat sa inceteze necazurile mele actuale, le-am " experimentat" destul, nu mai vreau, gata, nu mai pot!!!!!!!!!

Daca are cineva o explicatie mai buna, o/il rog sa ma lumineze si pe mine....

Va multumesc tuturor pentru acest subiect, cu dragoste, o aspiranta la titlul de mamica...

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Nicolamar,
Referitor la descoperirea pe care ai facut-o tu, citeste te rog si Ioan 3:16.
M-am gandit ca deoarece se apropie Pastele , momentul cand ne amintim de jertja Domnului Isus , de moartea Lui pe cruce si implicit de Darul pe care Dumnezeu vrea sa ni-l faca, v-ar face placere sa citit urmatorul text:
Darurile pot fi periculoase. Amabilitatea îl poate face pe primitor să se simtă îndatorat dătătorului. Asa este teama pe care o putem simti când acceptăm oferta lui
Dumnezeu. Suntem siguri că darul nu este oferit neconditionat. Stim intuitiv că, dacă acceptăm acest cadou vom ajunge în strânsoarea Mâinii care l-a oferit.
1. Acest dar este oferit tuturor. Dumnezeu oferă darul Său oamenilor din orice natiune si cu orice statut social.
2. Acest dar este necesar tuturor. Avem nevoie de acest dar pentru că nu-l putem câstiga. Nu merităm achitarea păcatelor noastre. Nimeni nu merită viata
vesnică.
3. Acest dar nu poate fi meritat. Nu putem face nimic ca să câstigăm mila, dragostea sau iertarea lui Dumnezeu.
4. Acest dar a fost plătit. A fost plătit în întregime si în numele nostru. Datoriile noastre legale pot fi sterse când acceptăm oferta. Viata lui Cristos pentru viata
noastră. Neprihănirea Lui pentru greselile noastre.
5. Acest dar trebuie să fie acceptat prin credintă. Fără credintă, acest dar nu poate fi primit. Doar acei care se încred în Dumnezeu stiu că el este singura lor
sperantă, atât pentru ziua de azi cât si pentru eternitate.
6. Acest dar aduce obligatii. Prin primirea darului devenim supusi puterii lui Cristos. Ne păstrăm capacitatea de a alege să fim pentru sau împotriva Tatălui nostru.
Dar trebuie să ne dăm seama că am devenit moral si spiritual datori Aceluia care ne-a iubit si S-a dat pe Sine pentru noi.
7. Acest dar nu poate fi pierdut. Pierderea sau confiscarea nu este o problemă pentru darul lui Dumnezeu pentru că a fost plătit si asigurat prin ceea ce El a făcut
pentru noi.
8. Acest dar devine tot mai pretuit. Nedepreciindu-se cu timpul, darul lui Dumnezeu - viata vesnică prin Isus Cristos, Domnul nostru - devine averea noastră cea
mai valoroasă si cea mai dragă.
9. Acest dar deschide usa pentru alte daruri. Darul mântuirii nu este ultimul dar oferit de Dumnezeu pentru noi. Este primul. Salvarea de vina păcatului nostru
este doar începutul.
10. Acest dar poate fi împărtit. Acest dar este de o asemenea valoare si accesibilitate încât refuzarea furnizării informatiilor despre el, când altii îl caută, este o
insultă nu doar fată de dar, dar si fată de Dătător. Nimic nu este mai important ca îndrumarea călătorilor spre singurul loc unde pot găsi pace, odihnă si sperantă
pentru sufletul lor.
Mart De Haan
Cu dragoste
Alexia

Mergi la inceput

10 MOTIVE SĂ CREZI CĂ CRISTOS A ÎNVIAT DIN MORTI

1. O executie publică a garantat moartea Sa. Pe un deal în afara Ierusalimului, Isus a fost răstignit între doi criminali. Pentru a fi siguri de moartea Sa, soldatii
romani L-au împuns cu o sulită în coastă.
2. O oficialitate înaltă a întărit intrarea în mormânt. Pilat a ordonat ca sigiliul roman oficial să fie pus pe piatra de la intrarea în mormânt si a desemnat o gardă
de soldati.
3. În ciuda gărzii, mormântul a fost găsit gol. Câtiva din ucenicii lui Isus au venit la mormânt. Au găsit piatra uriasă dată la o parte, iar trupul lui Isus nu mai era.
4. Multi oameni au spus că L-au văzut viu. Apostolul Pavel a scris că Cristos cel înviat a fost văzut de Petru, de ceilalti apostoli, si de mai mult de 500 de oameni
(multi din ei fiind încă în viată la momentul scrierii), de Iacov si de el însusi (1 Corinteni, 15:5-8).
5. Apostolii Săi s-au schimbat în mod spectaculos. Au devenit neînfricati în hotărârea lor de a sacrifica totul pentru Domnul lor. După ce au fost bătuti pentru
neascultare de autoritătile iudaice, cei unsprezece apostoli "nu încetau să învete pe oameni si să vestească Evanghelia lui Isus Cristos" (Fapte, 5:42).
6. Martorii au fost gata să moară pentru afirmatiile lor. Au murit pentru că au afirmat că Isus Cristos a murit pentru păcatele lor si a înviat în trup ca să arate că
nu este ca nici un alt conducător spiritual.
7. Credinciosii evrei si-au schimbat ziua de închinare. Ucenicii evrei ai lui Cristos au început să se închine împreună cu credinciosii dintre neamuri într-o altă zi.
Prima zi a săptămânii, ziua în care Cristos a înviat din morti, a înlocuit Sabatul.
8. Desi a fost neasteptată, ea a fost prorocită clar. Ucenicii s-au gândit probabil că Cristos vorbea într-un limbaj simbolic, când spunea că este necesar să
moară si să învie. Venind de la Învătătorul lor care obisnuia să vorbească în pilde, ei nu au înteles mesajul până când acest lucru nu s-a întâmplat.
9. A fost punctul culminant al unei vieti miraculoase. În timpul celor trei ani de lucrare, Isus a umblat pe ape, a însănătosit paralizati, a scos afară draci, a înviat
morti. Dacă toate au fost adevărate, ar trebui să fim surprinsi că dusmanii Săi nu au avut ultimul cuvânt?
10. Se potriveste cu experienta celor care cred în El. Inima apostolului Pavel a fost schimbată de Cristos cel înviat. Este experienta oamenilor de pretutindeni
care au "murit" fată de trecutul lor astfel că Cristos poate trăi prin ei.

Mergi la inceput

Fetelor , unde sunteti?
Papadie, macar tu ?
Nu-mi place sa scriu singura, va rog mai scrieti si voi !

Amândoi bărbatii erau din grupul celor doisprezece (Marcu, 3:14-19).
Amândoi au ascultat predicile si învătăturile lui Isus, au fost martori ai multor minuni.
Amândoi au stat cu El la masă în acea noapte fatală (Matei, 26:20).
Amândoi au fost cunoscuti si iubiti de Învătătorul lor.
Unul L-a trădat, iar celălalt s-a lepădat de El (26:21-25, 33-35).
Unul a ales disperarea si moartea, iar celălalt a ales speranta si viata.
Ai două secunde să ghicesti cine sunt…
Iuda Iscarioteanul si Simon Petru!
Amândoi, si Iuda si Petru, a fost alesi de Isus si L-au urmat - totusi, amândoi au gresit. Dacă ar fi fost judecati într-un proces, amândoi ar fi fost declarati vinovati.
Dar în timp ce căderea si vina unuia l-au dus la disperare si moarte, căderea si vina celuilalt l-au dus la pocăintă, iertare si o nouă putere.
Iuda L-a trădat pe Isus. Când si-a dat seama ce a făcut a fost îngrozit. A făcut o încercare nereusită de a repara ce a făcut, înapoind cei 30 de arginti… apoi s-a dus
si s-a spânzurat (Matei, 27:3-10). Petru a fost si el necredincios. L-a renegat pe Isus. După ce si-a dat seama ce a făcut, Petru a iesit afară si a plâns cu amar. Când
lacrimile s-au uscat si a revenit - a fost iertat. A făcut apoi mari lucruri pentru Dumnezeu (Matei, 27:69-75; Ioan, 21:15-19).

Cu drag
Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daniel Martin spune:

Vizitati www.orthodoxia.home.ro Veti gasi o multime de cuvinte de folos si linistea atit de necesara sufletului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Alexxia
nu scrii de una singura
Fii sigura ca cineva tot citeste ce ai scris.. Doar ca poate suntem prea ocupate: bebeii, Pastele...
Multumim pentru toate cele spuse ..

Mergi la inceput