În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniem spune:

Draga Nicolamar, inca ceva: Sa-ti traiasca copiii si sa fie sanatosi, ca se rezolva toate!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniem spune:

Draga Papadie, mie cel mai mult din Biblie imi place ICorinteni cap.13 Dragostea si bunurile ei. Acuma nu am timp sa-l scriu, dar poate il citesti tu din Biblie, daca nu il voi scrie altadata.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

TALISMANUL

Aceasta rugaciune a fost gasita, in anul 1585, sub mormantul Mantuitorului. Acela care va citi aceasta rugaciune sau o va asculta cand o va citi altcineva, sau o va purta asupra sa, acela nu are sa moara subit, nu va fi invins in lupta si nici nu va cadea in mainile dusmanilor. El nu va fi niciodata invins. Cand o femeie se afla in durerile nasterii, de se va citi sau va citi aceasta rugaciune, va avea nastere usoara. De se va atinge cu el partea dreapta a copilului, acel copil va fi ferit de toate bolile si accidentele si va fi cu noroc. Acela care va purta asupra sa aceasta rugaciune, va crede si va face numai fapte bune, va fi ferit de toate felurile de boli, inclusiv de epilepsie. Cand veti vedea pe cineva in prada acestei boli se spune ca este de ajuns a atinge partea dreapta a bolnavului cu aceasta rugaciune ca sa se vindece cu desavarsire.
Acela care va scrie aceasta rugaciune, fie pentru el, fie pentru altii, il voi binecuvanta, zice Domnul Dumnezeu, iar acela care va ramane nepasator, batandu-si joc si dispretuind-o, va fi pedepsit. Cand aceasta rugaciune va fi dusa intr-o casa, acea casa va fi ferita de orice fel de primejdii, acea casa nu va fi inundata, nici distrusa de dusmani. Acela care va citi in fiecare zi aceasta rugaciune va fi prevenit printr-un semn divin cu trei zile inainte de ceasul mortii sale.
Aceasta rugaciune trebuie citita in Numele Tatalui, al Fiului, al Sfantului Duh. Amin.
Eu, Domnul Dumnezeu Atotputernic, trimit pe pamant aceasta rugaciune de rezistenta in fata dusmanilor.
Puterea sa este mare, atat pentru cel care o poarta cat si cei care o aud citita, fiind valabila timp de douazeci de zile, timp in care nu si se poate intampla nimic rau. Cel care o citeste este ferit de incendii, de inec si de vrajitorii. Cand o femeie naste, i se pune rugaciunea la cap, spunand de trei ori rugaciunea Sfintei Treimi si Tatal Nostru si ea va naste usor. Acela care va purta aceasta rugaciune si va crede in cele inscrise intr-insa va invinge asupra dusmanilor sai. Se incepe cu Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, se va pune inaintea ta sub perna cand dormi; ziua a se purta in partea dreapta, zicand:
Crucea lui Iisus sa ma apere impotriva rautatilor si dusmanilor.
Tine-ma, Iisuse Hristoase si ma apara cu puterea Ta. Fereste-ma de toti dusmanii vazuti si nevazuti, care doresc nimicirea mea.
Acest lucru te va ajuta, deoarece acest talisman a fost scris de Iisus Hristos si de Sfanta Fecioara Maria si puterea lui este mare.
Acela care va auzi despre aceasta rugaciune, sa o ceara, ori sa o scrie, cu gand curat si litere de aur in mintea si sufletul sau.
Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, cu Sfanta Treime poruncesc ca puterea acestui Talisman sa o aiba numai acela care respecta zilele de lucru si sarbatorile.
Castigul nostru sa nu-l castigam in zilele de sarbatoare. De aceea s-au dat sase zile de lucru ca, cea de-a saptea, Duminica, sa ramana zi de repaus, reculegere si rugaciune; sa se tina ce curatenie si de fapte bune. Sa se mai stie ca Dumnezeu s-a nascut din Sfanta Fecioara Maria intr-o noapte sfanta. Cei care nu respecta cele 10 porunci vor fi blestemati si pedepsiti cu boli si foamete, cu razboi si multe altele. Pentru cei mai putin rai voi face sa existe intotdeauna un indrumator, un stapan unul peste celalalt si necredinta va fi pedepsita cu tunete si fulgere.
Poruncesc ca intotdeauna sa se mearga la biserica, tineri, femei, batrani si copii, in toate duminicile si sarbatorile. Sa-si recunoasca greselile, inainte de spovedanie sa se duca pregatiti, pentru a nu se uita vreun pacat. Sa nu se injure niciodata pe drept sau pe nedrept. Sa nu va fie rusine de saracie, nici de semenii vostri. Cel care are pacate mari sau cate stele pe cer, va fie iertat de ele daca va purta TALISMANUL asupra sa, citindu-l macar o data pe saptamana. Acela care-l va da si altora sa-l copieze, il va citi sau il va da de scris, sau il va darui, acelui om bine-i va merge, iar care nu crede va fi blestemat in vecii vecilor.
Afara de aceasta porunca, sa credeti si sa tineti acest TALISMAN al lui Iisus Hristos care s-a nascut din Fecioara Maria.
Faceti acest lucru in numele Tatalui si Fiului Sfantului Duh. Amin.

Eu, Iisus Hristos, port ranile Mele cu putere de rezistenta in fata durerii si desertaciunilor lumii prin ajutorul acestui TALISMAN! Cine are acest TALISMAN, acela sa stea linistit asa cum am stat Eu, Iisus Hristos, in reculegere. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
Cine va purta aceasta binecuvantare, TALISMANUL, asupra sa, din partea dusmanilor rau nu va suferi, caci sufletul incarcat cu nenorociri si catastrofe nu se va inspaimanta de nimic, nici in fata glontului unui criminal sau dement. Va invinge in fata unui furt imediat sau dinainte complotat, ori alte rautati, inca dinainte va fi ferit de orice imprejurare rea. In cazul unui atac direct cu orice arme, ele nu vor actiona, nu vor putea sa nimiceasca pe nimeni dintre cei care poarta acel talisman asupra lor, sau cel care l-a auzit citindu-se fiind ferit de tot raul timp de douazeci de zile, conform poruncii Domnului nostru Iisus Hristos.
In al doilea rand, toate armele vazute si nevazute vor sta nemiscate, prin botezul lui Iisus Hristos care s-a botezat in apa Iordanului.
In al treilea rand, toate armele vizibile si invizibile vor sta nemiscate prin nevinovatiile Sfintei Fecioare Maria.
In al patrulea rand, vor sta nemiscate toate armele vizibile si invizibile din porunca Sfantului Duh. Amin.
In al cincilea rand, vor sta nemiscate toate armele vizibile si invizibile prin firea Domnului nostru Iisus Hristos care m-a creat si pe mine.
In al saselea rand, vor sta nemiscate armele vizibile si invizibile in numele tuturor Sfintilor si in marirea Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
Dumnezeu, pe toti cei care vor purta acest TALISMAN ii va binecuvanta in vecii vecilor. Amin.
Cel care poarta acest TALISMAN va fi scutit de rele si de vrajitorii, nici in judecata nu va fi neindreptatit, de asemenea nici doborat de nici un fel de arma. Jur prin adevarul acestor spuse de Sfantul Fiu Iisus!
Asadar, iubiti crestini, luati acest TALISMAN sa fie pentru mine calauza vietii si reusita impotriva tuturor dusmanilor. Sa fie de folos acelora pentru care am scris si sa le ajute Dumnezeu in toata viata lor. Amin.
LUARE AMINTE

Biserica a aprobat purtarea unor obiecte sfinte, cum sunt: cruci, iconite, chipul mielului, lemn din crucea Domnului, scrieri sfinte, in credinta ca aceste obiecte sfintite in biserici sa fie de ajutor crestinilor.
Primii crestini purtau medalioane cu crucea si cu monograma lui Hristos, simbolizand scaparea lor sub scutul crucii; mai purtau cartile evangheliei, dupa cum marturisesc toti sfintii Parinti.
Crestinii poarta si azi, in san ori pun la capul bolnavului, carti de cuprins religios, precum sunt: “Visul Maicii Domnului”, “Braul Maicii Domnului”, “Epistolia Maicii Domnului”, “Talismanul”, “Calea Crucii”, “Cele 12 vineri mari de peste an”, “Dezlegare de farmece si vraji”, “Dezlegare de blesteme” s.a.

CREZUL SAU SIMBOLUL CREDINTEI

Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.
Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul Nascut, Care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii; Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat; nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin care toate s-au facut,
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si s-a om;
S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat;
Si a inviat a treia zi dupa Scripturi;
Si s-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;
Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit.
Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, care din Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prooroci.
Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un botez intru iertarea pacatelor.
Astept invierea mortilor,
Si viata celui ce va sa fie.
AMIN.

Am cumparat de la biserica aceasta carticica. Poate va ajuta daca o cititi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

BUNA DIMINEATA, GRIJI!
(Dorothea Hille)
Matei 6:34 ""Asadar, nu va ingrijorati cu privire la ziua de maine, pentru ca este cine sa se ingrijeasca de ea. Fiecare zi are necazurile ei - si atat ii este de ajuns""

Nu stiu daca va sculati dimineata cu un cantec pe buze! Va felicit daca puteti sa cantati cantecul:"Ma bucur ca-ncepe o noua zi".Fruntea mea se increteste inca de dimineata din cauza grijilor:
-Buna dimineata, griji, ati si aparut deja ,imi spun.
Si atunci nu-mi amintesc numai de toate lucrurile care ma apasa in ziua aceea. Gandurile mele pline de griji trec apoi la ziua de maine ,la cea de poimaine, cand voi fi de 50 de ani, cand mizinul va pleca de acasa, cand.... si deja mi-am stricat ziua.
Din fericire, cunosc si o reteta utila impotriva unor astfel de "melodii matinale":de luat zilnic o doza de Matei 6:34! Nu va fie teama de viitor! Nu lasati frica sa se strecoare in toate crapaturile sufletului vostru! Traim 70 sau 80 de ani si ne temem cat pentru o mie.Cata risipa de energie!
"Ingrijorarea nu reduce suferinta zilei de maine, dar fura din puterea zilei de azi!" scrie Corrie ten Boom. Dumnezeu care v-a purtat, v-a calauzit, v-a sprijinit alalteieri - inclusiv in crizele vietii voastre - o va face si maine! Transformati-va grijile intr-o rugaciune. Si apoi traiti in prezent! Asteptati curioase sa vedeti ce bucurii va asteapta! Si luati asupra voastra numai povara zilei de azi. Este sufucient! Luati-o ca pe o provocare de la Dumnezeu pentru intarirea increderii, ca sa-i puteti mangaia pe cei care au si ei multe poveri de dus.
Dumnezeu Se va ingriji ca in ziua de azi sa nu fiti impovorate mai mult decat puteti duce cu ajutorul Lui. El va poarta azi ,maine , poimaine.
Noapte buna, griji, caci azi melodia mea va fi Matei 6:34! Atunci ziua nu va deveni numai suportabila, ci va fi de-a dreptul inseninata de bucurie si linistea pe care le daruieste Dumnezeu cel viu.

Nota :
In urma cu cativa ani, Dorothea Hille a avut o tumoare pe creie, care a putut fi indepartata cu succes. Este usor de inteles ca pentru ea fiecare noua dimineata in care poate sa gandeasca clar este un motiv de mare recunostinta.

Acest eseu l-am citi in urma cu cateva zile, mi-a schimbat gandirea, incetul cu incetul am inceput si eu sa spun "Noapte buna,griji, caci azi melodia mea va fi Matei 6:34". La indrumarea prietenei mele Elena v-am scris acest eseu, cu siguranta este o mare incurajare pentru noi toate.

Dumnezeu sa binecuvinteze acest forum ca exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

VISUL MAICII DOMNULUI

RUGACIUNE
CATRE PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU

Folositoare pentru tot crestinul dimpreuna cu visul nascatoarei de Dumnezeu ce l-a vazut mai inainte de rastignire.

PRECUVANTARE

Aceasta rugaciune s'a gasit la sfantul Mormant al prea sfintei nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria care talmacindu-se din greceste s'a tiparit in romaneste de mai multe ori, cuprinzand si urmatoarea precuvantare.
Aceasta rugaciune cine o va ceti cu credinta pe toata ziua odata si o va purta la sine, acela cu puterea lui Dumnezeu prea slavit si cu ajutorul Prea sfintei Nascatoare de Dumnezeu va fi pazit de toate relele si nu se va teme de inecare in rauri sau in mare, nici nu va muri de vreo boala cumplita si la boala isi va afla mangaere sufletului sau si insanatosirea. Femeia insarcinata de o va ceti in toate zilele va naste cu usurinta; cei asupriti isi vor dobandi dreptate cel ce se supara de dusmani si pe duhul necunoscut se va isbovi si la sfirsitul vietii sale, cu trei zile mai inainte de moarte, va vedea in somn pe Sfanta Nascatoare cu ale carei rugaciuni Christoase Dumnezeule, mantueste-ne pe noi amin!
“Cereti si vi se va da voua,
“Cautati si veti afla,
“Bateti si se va deschide
Ev. Mat. Cap. 3 Stich. 7.

RUGACIUNE
CATRE SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA

Milostiva si ajutoarea noastra a Crestinilor! De tine se bucura angerii, Tie iti sjujesc Arhanghelii, bucura-te mangaierea celor intristati si sprijinitoarea orbilor, induratoarea si aparatoarea robilor tai Bucura-te scaune sfinte tronul celui prea Inalt, Bucura-te palat desfatat al imparatului tuturor, Bucura-te doamna Marie ceface esti turn cu multe impletituri de aur, Bucura-te catedra a Imparatului tuturor care straluceste mai mult decat razele soarelui fara prihana, stapana pe mine care pot si cinstesc cu evlavie aceasta sfanta si scumpa rugaciune, pazeste-ma sub acoperamantul tau; in mainile tale imi pun sufletul. O, maica fecioara fara prihana, Stapana! Stalpul si intarirea credintii noastre. Bucura-te mireasa nenuntita. Maica fara de barbat si fara de prihana Fecioara, ceia ce ai tinut pe mainile tale si ai purtat in brate pe cel a tine in palma cerul si pamantul si toate le cuprinde, tu fii mie, robul tau, ajutoare si aparatoare si ma pazeste de toate relele de pe pamant, daruindu-mi mie ani multi, cum daruisi odata lui Ezechia, si-mi lungeste viata ca sa te laud si sa te slavesc amin.
O stapana ingerilor si Doamna lumii ceea ce esti plina de dar. Domnul este cu tine, Imparateasa Imparateselor, si Doamna Doamnelor si sfanta sfintelor aceia ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita de cat Serafimii, acopera-ma si ma pazeste pe mine, robul tau, care te lauda si iti zice: Bucura-te, nastrapa cu totul de aur, ceface ai primit pe Hristos, mama cea Dumnezeiasca. Bucura-te, Fecioara Maria, ajutoarea celor pacatosi. Bucura-te, rug neinsufletit si nears. Bucura-te, munte netaiat si palat desfatat. Bucura-te a mucenicilor si patriarhilor floare mirositoare.

O maica fecioara! Ajuta-mi mie robul tau cel ce ma rog cu credinta, ca s-au intunecat ochii mintii mele de norii cei negri si grei ai pacatelor si tu prea sfanta fecioara incinge-ma cu puterea cinstei si de vieata facatoarei Cruci, a fiului tau si Domnului nostru Iisus Hristos, si mai indrepteaza-ma si duce pe calea cea buna, catre mantuirea sufletului meu.
O! si voi sfintilor ingeri! Mihail si Gavril cei ce stati pururea inaintea Scaunului Maririi lui Dumnezeu si tu ingere, pazitorul sufletului meu ajutati mie pacatosul. O! prea slavita stapana Fecioara nascatoare de Dumnezeu! Tu ceface esti nadejdea celor desnadajduiti, Doamna mea cea buna si induratoarea mea cea mai stralucita si mai curata decat razele soarelui si slavita mai presus decat inaltimea cerurilor fara de asemanare, mai cinstita decat Heruvinii si Serafinii, slava proorocilor, propovaduirea apostolilor, lauda cuviosilor, bucuria mucenicilor si intarirea pusnicilor, podoaba lui Avram, a lui Isac si a lui Iacov, roua lui Gedeon si Moisi, adunarea patriarhilor si a tuturor sfintilor. Sfesnic purtator de lumina. Lumina Dumnezeiasca cadelnita de aur, nastrapa care ai primit mana cerului, chivotul cel adevarat Dumnezeesc al legii cele prea sfinte; Mangaierea pre sfanta si povatuitoarea mea. O! rug nears, loc de incapere a celor ce alearga la tine, ceface esti Tofagul cel odraslit a lui Aron si floare care din samanta lui David si din coapsele tale a rasarit noua pe Hristos Mantuitorul si Dumnezeul tuturor celor ce intrupandu-se din tine, cheile fecioarei tale nu le-au stricat si incheieturile tale nu le-au miscat, ci precum mai inainte de nastere ai fost fecioara, asa si dupa nastere ai ramas fecioara. O! prea sfanta Nevinovata si prea curata si neintinata Fecioara! roaga pe Hristos, fiul tau si Dumnezeul nostru, pentru mine pacatosul, ca tu esti ajutatoarea pacatosilor si a celor fara ajutor. Tu esti limanul celor inviforati mangaerea lumii si celor de prin inchisori si temnite le dai libertate si scapare. Tu esti aparatoarea celor bolnavi si datatoare de sanatate. Tu esti intaritoarea calugarilor si nadejdea mirenilor. Tu esti rabdarea aparatoarea si acoperitoarea vaduvelor. Tu esti lauda, veselia si cununa fecioarelor. O! prea sfanta de Dumnezeu Nascatoare imparateasa si Doamna tuturor, apara-ma si ma pazeste sub acoperamantul aripelor tale sa nu se laude si sa-si rada de mine satana smintitorul sufletelor omenesti nu lasa sa se apropie de mine intunecatul vrajmas. Milueste-ma pe mine, pacatosul si intunecatul cel cufundat in pacate multe care cu uratele mele fapte am maniat pe Dumnezeu facatorul meu si de aceia Doamna mea sub acoperamantul tau alerg si cu umilinta ingenunchind ma rog tie, cu lacrimi ca sa umblanzesti pe fiul tau, dulcele meu Iisus si datatorul de vieata, a tuturor ca nu dupa multele si necuviincioasele mele fapte sa ma osandeasca, ci cu indurarile si iubirea sa de oameni sa ma miluiasca. O, prea curata maica, fa sa visez in Hristosul meu, ajuta-ma ca sa pot intra in locasurile celor drepti intru imparatia cerurilor, unde nu sunt lacrimi, nici scarba, nici intristare, nici pedeapsa, nici stramtoare; ci este bucuria nesfarsita si veselia dreptilor, vieata ce nu are sfarsit niciodata, ci totdeauna desfatare, indulcire, marire si stralucire. O! ceface esti plina de daruri invredniceste-ma pe mine, smeritul robul tau, sa scap de toate primejdiile si necazurile, umple gura mea de dulceata si veselie, lumineaza sufletul meu, misca buzele si limba mea sa te laud cu sufletul plin de bucurie si cu inima sarguitoare sa-ti aduc lauda ta cea cereasca cu care arhanghelul Gavril a rostit catre tine, maica fecioara. Bucura-te ceface esti plina de dar. Bucura-te, locas Dumnezeiesc, plin de lumina. Bucura-te, prea fericita, ceface esti intre femei fecioara. Bucura-te, stea prea luminoasa! Maica maicilor si fecioara fecioarelor. Bucura-te ceface ai nascut Lumina, pe imparatul a toate. Bucura-te ceface ai rasarit soarele, lumina dreptatii. Bucura-te Doamna si stapana ceface esti mai inalta decat toate. Bucura-te, pacea, bucuria, si mantuirea lumii. Bucura-te, propoveduirea si slava proorocilor. Bucura-te podoaba mucenicilor si cununa dreptatilor. Bucura-te, lauda cuviosilor si cantarea arhiereilor. Bucura-te, cuvantul cel de lauda a tuturor scripturilor, Bucura-te gradina prea slavita care ai crescut pe Hristos trandafirul cel Dumnezeiesc si margaritarul cel de mult pret. Bucura-te, ceface m'ai isbavit de boala omoratoare. Bucura-te, ceface, m'ai mantuit cutremurul cel infricosat. Bucura-te, minunea lumii. Bucura-te, desfatarea tuturor celor de pe pamant. Bucura-te, raiul desfatarii si al nemuririi. Bucura-te, pomul vietii si al imparatiei de sus. Bucura-te zidul celor credinciosi si mantuirea tuturor. Bucura-te, liman care adapostesti pe cei inviorati. Bucura-te, nadejdea celor din primejdiii, Bucura-te, Izvorul Duhului Sfant.
Bucura-te, lauda noastra a smeritilor, robilor tai. Bucura-te, scaparea si mantuirea pacatosilor si a celor saraci si straini. Bucura-te, ceface esti mangaerea celor jalnici. Bucura-te, mijlocitoarea pacatosilor in ceasul judecatii. Bucura-te, prea slavita, Scaunul facatorului meu. Bucura-te, stralucirea cea luminoasa si lumina zilei mele. Bucura-te, prea curata, ceface ai sfaramat capul balaurului, al incepatorului rautatii, care aduce pe cei legati in iad. Bucura-te, ceface multe bucurii ai dat lumii. Bucura-te, prea laudata acoperitoarea si folositoarea noastra. Bucura-te, stapana, sceptrul imparatilor celor ce se roaga tie! Bucura-te, ceface dai putere tuturor celor credinciosi. Bucura-te, marirea bucuria tuturor preotilor. Bucura-te, Bucura-te, descuitoarea usilor Raiului. Bucura-te, ceface precurmezi intristarea si dai bucurie. Bucura-te, Raiu care intorci din mahnire pe cei necajiti. Bucura-te, cheia cerestei imparatii a lui Hristos. Bucura-te, liman neintinat si nadejdea celor desnadajduiti. Bucura-te, milostivirea si ajutorarea mea, fara de prihana fecioara. Bucura-te, lumina prea stralucita care luminezi toata lumea Bucura-te, maica lui Iisus Hristos, Mielul lui Dumnezeu cel Viu. Bucura-te, acoperamantul, bucuria si marirea noastra, ceface esti nadejdea noastra pe viitor. Bucura-te, ceface ai plamadit in pantecele Tau pe Cel ce ne-a mantuit. Bucura-te, ceface ai hranit cu lapte pe Hristos datatorul de viata prea induratul Dumnezeu si ziditorul meu. Bucura-te, Dulceata, cea plina de desfatare a tuturor crestinilor. Bucura-te, maica lui Iisus Hristos iubitorul de oameni. Dumnezeu caruia se cuvine marire, cinste si inchinaciune, impeuna cu cel fara de inceput al sau parinte si cu prea sfantul de vieata, facatorul sau Duh acum si pururea in veci amin.
Prea sfanta stapana! Binecuvantata Maica lui Dumnezeu, sub acoperamantul tau toti pamantenii alergam si cu caldura ne rugam tie, noi nevrednici robii tai, intampina si isbaveste tara aceasta de toate nevoile si de moarte grabnica, seceratoare si pierzatoare. Stiu ca toate le poti cate le voesti, stapana lumii. Imparateasa si doamna cerului, ceice esti plina de daruri si de bucurie, asculta si cauta cu milostivire nu numai la rugaciunea mea ce o aduc tie din buze necurate, ci la purtatorii de Dumnezeu Sfinti pe cari ii aduc mijlocitor pentru mine si rugatori.
O, sfintilor arhangheli si de toate puterile ceresti cei doisprezece apostoli ai lui Hristos Dumnezeu Mergatorul inainte si Botezatorul Ion, purtatorilor de chinuri patruzeci de mucenici, Stefan intaiul mucenic, Victor, Mina Vichentie, Dimitrie si purtatorul de biruinte Gheorghe impreuna cu Atanasie cu Vasile, cu Grigore cuvantatorul de Dumnezeu si Ioan gura de aur, dimpreuna cu facatorul de minuni Niculae, rugati-va pentru sufletele noastre.

RUGACIUNE
DE UMILINTA
CATRE PREA BUNUL INTRU TOT INDURATUL SI MILOSTIVUL DOMNULUI DUMNEZEU

Stiu, Doamne, ca pacatele mele sunt nenumarate si nu pot sa privesc catre a ta bunatate, dar stiu ca milostivirea indelung rabdatoare si noianul iubirii tale de oameni sunt nemarginite si, desi in trecut cu rautate pe toti oamenii, insa nu am intrecut indurarile tale, nici n'am uscat isvoarele cele pururea curgatoare ale iubirii tale de oameni, caci fara de legile noastre de s'ar inmulti mai mult decat stelele cerului si nisipul marii, inca atatea de biruite vor fi de prea induratul Dumnezeu si zidi-caci si faptele noastre ce le socotim de bune inca au trebuinta de dreptatea ta. Pentru aceasta indrasnind alerg la milostivirea ta cu frica si cu cutremur, rugandu-ma ca fiul cel corupt, oricat am gresit tie cu voe sau fara voe, cu fapta si cu cuvantul, cu aducerea aminte, cu gandul stiinta si cu nestiinta cele de noapte si de zi, cele din varsta cruzimei mele pana acum sa mi le ierti si sa mi-le stergi toate si in haina nepacatuirii si a curatiei sa ma imbraci. Am pacatuit singur, marturisesc. Am gresit, nu tagaduiesc. Poruncile tale n'am pazit, judecatile si dreptatile tale le-am calcat, am urmat rau amagitorului vrajmas, m'am supus trupului si patimilor, m'am facut rob dulcetilor vietii si casa a toata necuratenia. Asemanarea chipului tau, pe care mi l-ai dat mie, nu-l am curat si neschimbat, nici peceta Dumnezeescului botez, am stricat pe cea dintai zidire si pe cea de a doua toate le-am tulburat si intinat cu pacate care le-am facut in toata vremea si in tot ceasul. Marturisesc ca sunt vinovat focului de veci, viermilor neadormiti, propovaduiesc ca sunt vrednic de toata munca cea infricosata si rea; nu astept decat raspunsul tau cel infricosat care trimite pe cei pacatosi in focul Gheenei. Eu insumi imi hotarasc osanda, insumi ma judec vinovat. Aducerile aminte de pacate, care le-am facut si mustrarile de cuget imi stau pururea inainte. Parca vad pe cumplitii paratori, infatisand si aratand in scris faptele mele la judecata si parca ma rapesc dinaintea sacunului judecatii si ma tarasc sa ma arunce in munci, fara sa am pe cineva in ajutor, fara sa puna cineva un cuvant pentru mine si sa ma partineasca. Vai, dar atunci ce voiu face cand voiu fi certat si osandit in ziua judecatii, cine ma va indrepta? Ca toate faptele mele cele ascunse si facute la intuneric, se vor descoperi si se vor da la lumina inaintea a milioane de ingeri! O, de trei ori ticalosul! Alta nadejde de mantuire n'am fara numai milostivirea si iubirea ta de oameni. Doamne care nu voesti moartea pacatosilor, nici sa piara vreunul din cei mai mici, ci sa se intoarca la pocainta si sa fie viu; pe mine care ma osandesc insumi si propovaduiesc nelegiuiri si pacatele mele, dupa cuvantul tau, precum proorocul a zis: Marturiseste-ti pacatele tale ca sa te indepartezi. Fa, ca si eu, prin aceasta, sa dobandesc iertare si mantuire, ajuta necredintei mele si ma fa nevinovat. Primestii soliile. Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, si ale tuturor sfintilor, care neincetat se roaga pentru noi, ca tie se cuvine toata marirea, cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor amin.

RUGACIUNE
CATRE MANTUITORUL IISUS HRISTOS

Stapane, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru cel ce ai facut cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr'insele milueste-ma si ma iarta si pe mine ticalosul si netrebnicul robul tau si ma pomeneste intru imparatia ta. Pomeneste, Doamne, si pe parintii mei care m'au crescut, pomeneste sfinte si pe invatatorii mei care mi-au dat stiinta sa traesc in lume, si m'au deprins intru frica ta. Pomeneste-ma, stapane, si pe mine cel nevrednic de mila si iarta-mi mie pacatosul ori cate am gresit tie cu cuvantul, cu fapta si cu gandul ma isbaveste de toata necunostinta, impietruirea, lenevirea, de turburata nesimtire, de intuneca pofta cea rea si nu ma parasi, Doamne. Eu ca un om, am gresit si tu ca un Dumnezeu ma iarta si ma miluieste. Tu cel ce stii neputinta sufletului meu, trimite-mi intru ajutor darul tau ca si eu sa proslavesc numele tau cel sfant.
Scrie, Doamne, numele meu in cartea vietii, daruieste-mi mie sfarsit bun, roureaza inima mea cu roua bunatatii tale, Doamne, si ma pomeneste cand voiu veni intru imparatia ta, ca bine esti cuvantat in vecii vecilor, amin. Toata nadejdea mea in tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamantul tau.

VISUL
ce a visat Nascatoarea de Dumnezeu mai inainte de a se rastigni Domnul nostru Iisus Hristos

Dormind prea sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu in muntele Elconului, cand a fost in cetatea Betleemului, unde a venit sfintia sa, Domnul nostru Iisus Hristos, si a intrebat-o: “Maica mea prea sfanta dormi?” Iar ea a zis: “Fiul meu prea dulce, prea frumos Iisuse, am fost adormita si iata am visat un vis pentru tine”. Si a zis Domnul: Spune maica mea visul ce ai visat”. Si ea a zis: “Fiul meu prea dulce am visat pe Petre la Roma si pe Pavel la Damasc si pe tine in cetatea Ierusalimului rastignit pe cruce intre doi talhari. Carturarii si Fariseii si necredinciosii jidovi, defaimandu-te foarte, te-au batjocorit si descult te-au judecat, cu fiere te-au hranit si cu otet te-au adapat, cu trestie si cu toiag peste cap, te-au batut si'n sfantul obraz te-au scuipat si cununa pe capul tau au pus si unul din ostasi cu sulita in coasta te-a impuns, din care deodata a iesit sange si apa. Soarele s'a intunecat, luna in rosata s'a schimbat. Catapeteasma bisericii de sus pana jos in doua s'a despicat, intuneric mare s'a facut peste tot pamantul, de la al saselea pana la al noualea ceas, Iosef si cu Necodem mi se parea ca te pogoara dupa cruce si cu giulgiu curat te-au infasurat si in mormant nou te-au pus, in iad te-ai pogorat si usile cele de arama le-ai sfaramat si zavoarele cele de fier le-ai sdrobit, pe Adam si Eva scotandu-i afara si inviind a treia zi te-ai inaltat la ceruri, si te-ai pus de-a dreapta tatalui”. Iar Domnul a zis: “Maica mea prea sfanta, adevarat vis ai visat si acestea toate eu voiu sa le patimesc pentru neamul omenesc. Si de va scrie cineva visul tau si il va tine la sine si il va purta si in casa sa il va avea, de acea casa dracul nu se va apropia si pe duhul necurat il va goni. Si ingerul lui Dumnezeu va sta totdeuna langa dansul de-a dreapta, si de nevalirile si supararile despre oamenii cei rai si va fi mantuit si la drum de va calatori si va avea acest vis pe langa sine acel om nu se va teme de grindina, de tunet, de fulgere si de toata moartea grabnica va fi ferit. Arhanghelul Mihai va fi cu dansul, indreptand calea lui incotro va merge. La dreapta judecare va afla mila si la iesirea lui din vieata ma voiu arata lui om, dimpreuna cu tine maica mea. Ingerul meu va lua sufletul lui ducandu-l intru imparatia cerurilor, veselindu-se acolo cu totii dreptii care din veac bine mi-au placut mie amin”.
O, prea sfanta Doamna, stapana Fecioara de Dumnezeu Nascatoare primeste nevrednica mea rugaciune si ma pazeste de moarte naprasnica si imi daruieste pocainta inaintea sfarsitului meu. Amin.

INCHINACIUNE

In cinstea Patimilor Domnului impartite in 12 inchinaciuni zicand fiecare stih de 4 ori si facand in toata zicerea cate o inchinare.

Inchinu-ma cinstitelor tale patimi, Hristoase, Mantuitorul meu.
Inchinu-ma, indelung rabdarii tale, mult milostive Hristoase al meu.
Inchinu-ma, smereniei tale cea indelungata pentru mine, ticalosul.
Ingroparii si invierii tale celui de a treia zi, suirea la ceruri, sederea de-a Dreapta Tatalui, Slavite, si a doua iarasi venire, cand atuncea, Mantuitorul meu, sa nu ma judeci dupa faptele mele ticaloase! Doamne, Tie unuia am gresit! Dar tie unuia ma inchin si pe alt Dumnezeu afara de tine n'am. Tu dar, dupa judecatile tale, ma mantuieste si ma miluieste ca un bun si de oameni iubitor.
AMIN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Each day is God's gift to us,what we do with it is our gift to him.

Ortansa-deX mamica
I don't paint my dreams,I paint my reality.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

De ce as spune "NU POT" cand Biblia spune ca "POT TOTUL IN CRISTOS CARE MA INTARESTE ?"(Filipeni 4:15)
Cum sa cred ca NEVOILE MELE NU VOR FI IMPLINITE cand stiu ca "DUMNEZEUL MEU IMI VA IMPLINI TOATE NEVOILE IN ACORD CU BOGATIILE SALE,IN GLORIE, IN ISUS HRISTOS"(Filipeni 4:19)
Cum SA MA MAI TEM, cand Biblia spune: "DUMNEZEu NU NE-A DAT UN DUH DE FRICA, CI DE PUTERE, DE DRAGOSTE SI DE CHIBZUINTA"(2 Timotei 1:7)
Pentru ce motive SA MA INDOIESC sau SA FIU PLIN DE NEINCREDERE, cand stiu ca:"DUMNEZEU A DAT FIECARUIA O MASURA DE CREDINTA"(Romani 12:3)
De ce sa fiu SLAB cand Biblia spune ca"DUMNEZEU ESTE TARIA VIETII MELE"(Psalmul 27:1)si "ACEIA CARE VOR CUNOASTE PE DUMNEZEU VOR RAMANEA TARI SI VOR FACE MARI ISPRAVI"(Daniel 11:32)
De ce sa mai ACCEPT INFRANGEREA, cand Biblia spune ca :"MULTUMIRI FIE ADUSE LUI DUMNEZEU CARE NE POARTA TOTDEAUNA CU CARUL LUI DE BIRUINTA IN HRISTOS"(2 Corinteni 2:14)
Cum sa imi mai LIPSEASCA INTELEPCIUNEA cand"HRISTOS A DEVENIT INTELEPCIUNEA LUI DUMNEZEU PENTRU NOI"(1 Corinteni 1:30) si "DUMNEZEU DA CU GENEROZITATE INTELEPCIUNE ORICAREI PERSOANE CARE I-O CERE SI O DA FARA REPROS"(Iacov 1:5)
De ce as fi DEPRIMATA cand stiu si am speranta ca:"BUNATATILE DOMNULUI NU S-AU SFARSIT, INDURARILE LUI NU SUNT LA CAPAT, CI SE INNOIESC IN FIECARE DIMINEATA. SI CREDINCIOSIA TA ESTE ATAT DE MARE"(Plangeri 3:22-23)
De ce m-as TEME sau mai m-as INGRIJORA cand am posibilitatea sa :"ARUNC TOATE TEMERILE ASUPRA DOMNULUI PENTRU CA LUI II PASA DE MINE"(1 Petru 5:7)
De ce sa mai simt vreodata SINGURA cand Hristos spune ca "EU SUNT CU TINE INTOTDEAUNA, PANA LA SFARSITUL VEACURILOR"(Matei 28:20) si "EU NU AM SA TE LAS, CU NICI UN CHIP NU TE VOI PARASI"(Evrei 13:5)
De ce sa ma mai simt vreodata PERSECUTATA cand stiu ca "DACA DUMNEZEU E CU MINE, CINE POATE FI IMPOTRIVA MEA"(Romani 8:31)

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

alexxia,
mi-a placut foarte mult ceea ce ai scris.
este o mare incurazare pentru noi toate.
Tine-o tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

alexxia , multumesc !
nicolamar- fiecare copil se naste cu bucata lui de paine, de la Dumnezeu. Doamne ajuta sa-ti depasesti toate problemele.
Rodica si cei doi voinici.

Mergi la inceput

Multumesc Rodica.

Pot sa scriu:
"Veniti la Mine, voi toti cei care ati obosit carand poveri grele si Eu va voi da odihna!" (Matei 11:28)

Dumnezeu sa ne ajute sa mergem la El. Amin!

Mergi la inceput