Una-doua, rosu in gat !

Una-doua, rosu in gat ! | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
abia am scapat de operatia de fimoza... azi noapte Cristi a facut 39,3 febra, ne-am dus la spital..."angina acuta eritematoasa", antibiotic Ceclor, antitermice etc.
Simt ca innebunesc, in vara am mai avut 2 episoade din astea, in iulie si august. Pur si simplu din senin, fara nici un simptom, febra pana aproape de 40 grade.
Nu merge in colectivitate (sta cu bona), iese de 2 x pe zi in parc, mananca diversificat, ii dau Vitamina C si totusi...
Am fost 2 saptamani la mare, folosim de mai mult de 1 an aparatul Salin.
Ce sa mai fac, sa incerc cu imunostimulatoare, de care ?? Pediatra ii prescrie antibiotic si atat...

Ingrid si Cristi (2 ani si 7 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_beberica spune:

Noi ne regasim intru totul in mesajul tau .Exact asa patim .Cand ma astept mai putin cand zic ca e mai sanatoasa atunci o loveste ca din senin o febra mare(peste39,5)urmata bineinteles de restul trupei (raguseala ,tuse ,nas mucios sau infundat)
Folosim si noi Salinul de cteva luni .
In legatura cu imunostimulatoarele eu ma gandeam sa-i dau Luivac ,am auzit de la alte mamici ca a dat rezultate.
Si inca ceva..doctora ta se cam grabeste sa-ti dea antibiotic.Daca e infectie virala antibioticul nu isi are rostul(asa mi-a zis o dr. de la sp.Gomoiu).Noi ultima oara ne-am tratat numai cu antitermice si sprayul Bioparox
Va si va doresc numai sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Ati facut exudatele nazal si faringian? Fi-miu a avut un stafilococ vreun an de zile care s-a mutat din nas in gat si din gat in nas de-am ametit noi cautandul cu exudatele. Intr-un final a disparut. Si am patit exact ca voi: febra mare din senin, gat roshu, etc.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

Cum e cu exudatele astea? mie med. fam si chiar med.pediatru nu m-a trimis niciodata sa fac.... daca e racit evident antibiotic care vad eu dupa caz il dau sau nu.
Operatiunea este dureroasa pt bb?
Se poate face,cred si la lab.partic. de analize? fara trimitere ?

Cum faceti daca are febra mare persistenta faceti intai exudatul si parca am auzit antibiograma (daca e cazul de antibiotic) si apoi decideti ce-i de facut?

Stie cineva cat costa la lab. part. de analize?
mie med. fam nu cred ca mi-ar prescrie dar a-si plati eu sa fiu linistita, nu stiu cum a-si interpreta rezultatele....

mama de ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Baietelul prietenei mele facea foarte des rosu in gat din cauza polipilor.Dupa ce l-a operat nu a mai avut probleme.Chiar daca acestia se refac in timp,deocamdata totul este ok.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goguta spune:

Salutare!
Un spray bun pentru rosu in gat este PROPOL PUR sau ceva de genul asta de la ALBOCA; se gaseste la farmaciile HELPNET.Se poate da preventiv, e natural: propolis (extract hidroalcoolic)+miere+lamaie.
Alt spray pentru rosu in gat este HEXORAL. Bun de incercat!!
Pentru faringite, amigdalite, senzatia de uscaciune si inghitit greu este HOMEOGENE- produs de BOIRON, produs homeopat. Se suge cate un comprimat din ora in ora (este cat o tableta de zaharina), maxim 10 pe zi. Sub 3 ani trebuie dizolvata.
Bebe beberica, de la ce varsta luati voi Bioparox? Ca are si antibiotic, eu il folosesc, este f. bun, dar pe prospect nu zice nik de copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Si Mara (un an si 3 luni) a facut din august pana acum 3 episoade de herpangina. Ultima (inca o avem) e foarte urata, a facut febra mare (peste 39), a vomitat dupa fiecare masa (mancare pe care cu greu reuseam sa i-o dau). Si noi suntem pe antibiotic, expectorante si mucolitice si nu vad o prea mare ameliorare, sper sa-i treaca cat de repede, innebunesc cand o vad ca vomita. Ieri n-a vomitat deloc, am crezut ca am scapat dar azi iar a dat afara masa de pranz la un acces de tuse mai puternic. Nici ea nu vine in contact cu alti copii, nu o duc in magazine, nu o port in vizite, vine in contact doar cu noi si cu bona. A luat deja 2 luni de Broncho-Vaxom, propolis, Viusid si Oscillococcinum de vreo 6 saptamani.... chiar nu mai stiu ce sa mai fac.
De fapt nu ti-am raspuns la intrebare, am vrut sa stii ca nu esti singura (de parca asta te-ar consola cu ceva...)

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Multumesc pentru raspunsuri !
N-am facut exudat, in momentul cand facea rosu in gat cu febra mare "intram" direct pe antibiotic si din cate stiu, exudatul trebuie facut inainte.. Pediatra nu ne-a spus nimic, dar cred ca o sa i-l fac la un laborator particular, dupa ce terminam cu episodul asta...
De data asta nu tuseste si nu-i curge nasul (inca).
O sa incerc si eu Homeovox, chiar si preventiv (cred ca se poate, voi intreba la farmacie). Nu mai spun ca am cheltuit o gramada de bani pe medicamente...
Cu spray n-am incercat dar nu il vad pe fi-miu sa deschida gura ca sa-i pulverizez spray-ul !!!

Sanatate la toti puiutzii !

Ingrid si Cristi (2 ani si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

draga ingrid,
noteaza-ti pe un calendar data la care face febra si rosu in git, sau tine o mica evidenta cu data si trataemntul.
baiatul meu a inceput anul trecut in nov cu amigdalitele, si facea in fiecare luna, ca ceasul. se trezea dmineata, cu febra, varsaturi, rosu in git care se transforma in bubite albe, nu mari.de fiecare data ii dadea aintibiotic( cu 1 singura exceptie cind nu facuse febra). de fiecare data cind ceream test din git rezultatul era negativ, cu tot puroiul cu tot.si analize de singe am facut si erau ok( fara streptococ). am facut si noi luivac, echinaceea, propolis,si homeopate.dar tot la antibiotic ajungea...

apoi tot de pe forum o fata din america mi-a spus( cum iti spun eu tie) despre sindromul PFAPA( febra, faringita, inflamatia gabgliniolor cervicali, afte, )daca dai un search pe google gasesti. printeaza si povesteste cu dr. tau( al meu nu auzise de el). nu e ceva grav, este doar o incadrare intr-o categorie a copiilor care fac febra periodic si amigdalite.
americanii spun ca e ceva reactie a unor celule din amigdale, si ei trataeaza cu prednison( dr meu nu a fost de acord)sau cu un medicament de stomac care schimba ceva in celulele din amigdale( nici nu asta nu a fost de acord), sau ultima solutie operatia. eu cu asta nu am fost de acord mult timp, si am aminat cit am putut, dar al meu ajunsese sa faca lunar, apoi la 2 saptamini. ajunsese saracutul sa bea vreo 12 sticle de antibiotic in 10 luni, eram disperata.
asa ca am facut op la sfirsitul lui sept, si de atunci e ok pina acum.

eu va tin pumnii sa nu fie cazul la voi, insa daca face febra asta in fiecare luna, e bine sa ii tii evidenta.
sanatate!
cu drag, ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Gabrianah, bravo draga mea ca ai spus ca pana ma cacai eu sa scriu trec ani. Eu eram "fata din America".
As mai adauga la cele scrise de tine ca trebuie sa va dea de gandit mai ales celor ai caror copiii nu stau in colectivitate (si se repeta IN FIECARE LUNA).
Fetita mea facea la fel si dupa mult timp (ne-am trezit cu ajutorul pediatrului ca este PFAPA) am inceput sa-i dam la recomandarea lui Zantac (Ranitidina) parca timp de 6 luni. De atunci NU a mai facut copilul nimic si are aproape un an de cand am incetat tratamentul. Merita incercat ori cu operatie cum spune Gabrianah, ori cu Ranitidina, vedeti care-i si parerea pediatrului. Numai nu va apucati sa dati singure copilului medicamentul. Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_beberica spune:

Draga Goguta pe prospectul de la Bioparox scrie ca poate fi administrat copiilor peste 30 de luni iar fetita mea a depasit aceasta varsta.Stiu ca are si antibiotic dar prefer sa-i dau cu sprayul asta decat sa-i dau o sticluta de Augumentin bis.

Mergi la inceput