A doua emigrare
Raspunsuri - Pagina 3
Saso spune:
mona b
mare drepate!
sintem de 5 ani in germania..si ..nu pot sa zic ca nu-mi place..sint chestii care acum dupa 6 luni de ro si sin iar in d le vad altfel!
dar nu mai pot sa stau in d numai de dragul de a sta aici!
sunt parti bune si proate ca peste tot.
porcaria mare e ca nu ma mai simt nicaieei acasa! acum 6 luni abia asteptam sa plec in ro sa ma apuc de treaba..acum dupa 6 luni de ro abia ateptam sa vad orasul magazinele...cunostintele pe care ni le-am facut aici...e ciudat rau!
voi..ati avut nostalgii din astea? sau sint eu singura sarita?
inca o intrebare
cum a decurs repatrierea la voi?
vorbesc din pdv al actelor!
si-a carat cineva bunurile agonisite dintr-o tara in alta?
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie-marie.de/ http://community.webshots.com/user/sophias250973
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
interesant subiect... va doresc success tuturor celor care vreti sa emigrati in sua sau Canada, nu va faceti griji de copiii se adapteaza cum nici nu ginditi... eu vreau sa emigrez undeva unde e vesnic soare si plaja... fie California, Puerto Rico, Santorini, Cuba, Turkey, Aruba... etc...
In California nu e numai soare si plaja, e un mit...(poate doar in sud pe la San Diego sa fie mai cald, dar apa e tot gheata...). Eu am stat in Monterey 3 ani si e temperatura constanta tot timpul anului, dar pe linga ocean mori de frig tot timpul. Florida ar fi mai buna din pct asta de vedere... Dar mie tare dor imi e de California...
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
http://community.webshots.com/user/roxanabella
Amonar spune:
Saso
Te inteleg pe deplin cand spui ca nu te mai simti nicaieri acasa. Eu una as sta daca s-ar putea jumi-juma in Ro si Nl. Cand sant acolo parca ma descarc de toata tensiunea adunata aici. Adevarul e ca probabil as acumula o alta tensiune dupa un timp de stat in RO. Dpdv aL actelor vezi ca s-a dat un link aici care e f. folositor.
dyana
Mersi pt vorbele tale. Ma bucur ca intelegi ce vreau sa spun prin "glazura". E foarte greu de explicat in cuvinte. Bineinteles ca depinde foarte mult de pretentiile si standardul de viata a fiecarei persoane. Citeam undeva ca cel mai groaznic nu este reacomodarea cu sistemul de functionari ci cu sistemul de sanatate si cel de invatamant. Citeam iarasi pe DC cum cineva a fost infectat cu HIV in spitalele Romanesti de la o transfuzie de sange. Mi-e groaza sa ma gandesc ca trebuie sa merg cu copilul meu la vreun doctor sau spital. Noi incercam sa ne mentinem aici asigurarea de sanatate iar in cazuri extreme sa venim aici pt tratament si consultatii. Dar daca e sa fie vreo urgenta.....nici nu vreau sa ma gandesc.
Poate vrei sa ne imparatasesti mai multe despre cum ati reusit voi sa va acomodati asa de bine.
peanut
Chestia cu politica care se ingrijeste numai de buzunarele ei e valabila si pt Occident. E adevarat ca nu e asa de vizibil ca in Ro dar crede-ma nu mai exista in ziua de azi politician care sa aiba idealuri de a ajuta poporul. Sistemul social din occident se destrama tot mai mult, pana acuma numai cei fara slujbe si bolnavi au avut de suferit. Acuma se extinde aceasta tendinta la clasele mijlocii, oameni cu studii destul de bune, oameni dinamici care vor sa faca ceva in viata. Sant marginalizati din ce in ce mai mult, taxele si restrictiile sufoca din ce in ce mai mult. Cat priveste salariile de EU, chiar daca salariile aici par mari, la fel sant si taxele (dupa care ramai cu 70% in mana) iar dupa aceea te mananca asigurariile si cheltuielile fixe pt fiecare luna si preturile care cresc din ce in ce mai mult. La un moment dat nu poti sa functionezi daca nu ai tot felul de asigurari care iti topesc banii din buzunar ca zapada dupa soare. E adevarat ca poti sa pui si ceva la o parte dar pt asta trebuie sa te abtii la anumite chestii pe care poate vrei sa le faci ca esti tanar. In Olanda nu mai ai viata buna daca traiesti singur cu un salar, iti mai trebuie un salar ca sa traiesti rezonabil, deci in pereche. Si cum aici sant aproape 2 milioane de singels....Legile sant cat de cat stabile aici dar sant foarte incurcate, deci cand vrei sa faci ceva intri intr-un fel de labirint si iti dai seama ca de fapt nu e asa de alb-negru cum credeai la inceput si ca de fapt nu este asa de rentabil.
Mai astept pareri!
VA PUP
dyana spune:
quote:
Originally posted by Amonar
Saso
Te inteleg pe deplin cand spui ca nu te mai simti nicaieri acasa. Eu una as sta daca s-ar putea jumi-juma in Ro si Nl. Cand sant acolo parca ma descarc de toata tensiunea adunata aici. Adevarul e ca probabil as acumula o alta tensiune dupa un timp de stat in RO. Dpdv aL actelor vezi ca s-a dat un link aici care e f. folositor.
dyana
Mersi pt vorbele tale. Ma bucur ca intelegi ce vreau sa spun prin "glazura". E foarte greu de explicat in cuvinte. Bineinteles ca depinde foarte mult de pretentiile si standardul de viata a fiecarei persoane. Citeam undeva ca cel mai groaznic nu este reacomodarea cu sistemul de functionari ci cu sistemul de sanatate si cel de invatamant. Citeam iarasi pe DC cum cineva a fost infectat cu HIV in spitalele Romanesti de la o transfuzie de sange. Mi-e groaza sa ma gandesc ca trebuie sa merg cu copilul meu la vreun doctor sau spital. Noi incercam sa ne mentinem aici asigurarea de sanatate iar in cazuri extreme sa venim aici pt tratament si consultatii. Dar daca e sa fie vreo urgenta.....nici nu vreau sa ma gandesc.
Poate vrei sa ne imparatasesti mai multe despre cum ati reusit voi sa va acomodati asa de bine.
peanut
Chestia cu politica care se ingrijeste numai de buzunarele ei e valabila si pt Occident. E adevarat ca nu e asa de vizibil ca in Ro dar crede-ma nu mai exista in ziua de azi politician care sa aiba idealuri de a ajuta poporul. Sistemul social din occident se destrama tot mai mult, pana acuma numai cei fara slujbe si bolnavi au avut de suferit. Acuma se extinde aceasta tendinta la clasele mijlocii, oameni cu studii destul de bune, oameni dinamici care vor sa faca ceva in viata. Sant marginalizati din ce in ce mai mult, taxele si restrictiile sufoca din ce in ce mai mult. Cat priveste salariile de EU, chiar daca salariile aici par mari, la fel sant si taxele (dupa care ramai cu 70% in mana) iar dupa aceea te mananca asigurariile si cheltuielile fixe pt fiecare luna si preturile care cresc din ce in ce mai mult. La un moment dat nu poti sa functionezi daca nu ai tot felul de asigurari care iti topesc banii din buzunar ca zapada dupa soare. E adevarat ca poti sa pui si ceva la o parte dar pt asta trebuie sa te abtii la anumite chestii pe care poate vrei sa le faci ca esti tanar. In Olanda nu mai ai viata buna daca traiesti singur cu un salar, iti mai trebuie un salar ca sa traiesti rezonabil, deci in pereche. Si cum aici sant aproape 2 milioane de singels....Legile sant cat de cat stabile aici dar sant foarte incurcate, deci cand vrei sa faci ceva intri intr-un fel de labirint si iti dai seama ca de fapt nu e asa de alb-negru cum credeai la inceput si ca de fapt nu este asa de rentabil.
Mai astept pareri!
VA PUP
Nu a fost vorba de acomodare la noi, pentru ca nu ne propusesem sa emigram. Deci am fost in olanda cu treaba, ne-am tinut de ea , si cand s-a terminat doctoratul sotului, masterul meu, stransul banilor, cu mari sacrificii, ca stii si tu ca o chirie e de la 600 de euro in sus si salariu mediu e de 1300 de euro..., stat in casa si cumparat doar mancare..., deci dupa ce am facut toate astea, gata, acasica.
Acasa a fost ceva firesc nu am avut timp sa fiu deprimata, familie , servici, plimbari mare munte, aranjat casa, vizitat bunicii cat mai des, nu am avut tendinte de depresie, si nici motive, si deci zi de zi m-am bucurat ca ma aflu la locul meu , potrivit sufletului meu si anume acasa in Ro.
Cat despre medical: pai in olanda cand ma duc la doctor cu febra de 3 saptamani si plec de la ea cu NIMIC, imi spune sa beau juice si sa dorm..., fara comentarii; cand prietena mea Negla din Sudan, avorteaza acasa, timp in care suna dupa moasa si nu vine nimeni, ajung eu la ea si pe ea inca nu o vazuse nimeni... , i-au spus ca sa se duca saptamana viitoare daca mai sangereaza, asta dupa ce deja avortase..., de mi se facuse frica, ma gandeam la septicemie..., atunci eu ce parere sa am despre sistemul olandez.
Si daca acasa in Ro fiind, am un ginecolog foarte bun, mi-am rezolvat destul de ieftin problemele cu dantura, am facut deja analizele pentru concepere bebelush, multe analize, si nu am platit decat cateva in total 1.300.000 lei, cand eu am avut doua opagini de rezultate... Iti dai seama ca nu pot avea o parerere proasta despre ce mi se intampla mie medical in Ro.
Deaceea am spus ca depinde de experienta fiecaruia personala.
In Romania ma simt la locul meu.
Diana
Guestus spune:
"...am facut deja analizele pentru concepere bebelush, multe analize, si nu am platit decat cateva in total 1.300.000 lei, cand eu am avut doua opagini de rezultate... "
Sigur ca in Ro merg tiganiile de genul de mai sus si tu esti happy. Cum se imbina mersul la biserica cu neplata analizelor medicale?
Te mai miri ca este saracie in sanatate.
dyana spune:
NENEA guestus... mai las-o ca macane rau de tot.
Am asigurare medicala. Ups , ce-o fi aia? Am salariu si platesc taxe si am asigurare medicala.
mai las-o jos cu tzigania, ce repede te pui sa pui botul, ca de obicei
Deci am asigurare medicala, am mers la medicul de familie si din toate analizele pe care le-am facut , 4 analize mai complexe a trebuit sa le platesc.
Si sa stii ca nici in Olanda tot ce faci la doctor nu e acoperit de asigurare medicala.
deci nenea guestus, ia-o mai incet ... Daca nu ai doi bunici care traiesc dintr-o pensie , o mama pensionata pe caz de boala..., si altele... , las-o mai incet , ca eu stiu mai bine cum e cu saracia, nene, priceput?????????
avand in vedere ca acest individ continua cu mitocaniile, il las sa macane pe mai departe,
o zi buna tuturor
P.S. Legat de doctor, am scris chiar atunci un subiect la ce doctor de familie sunt, in Drumul Taberei.
am plecat de aici, ca a venit nenea si deja incepe sa miroasa
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Pentru amatorii de emigrare in Europa de Vest, am gasit ceva interesant:
http://www.cnn.com/2005/WORLD/europe/11/06/france.riots/index.html
Mona
"To see what is in front of one's nose requires a constant struggle"(G.Orwell)
europa de vest nu inseamna numai Franta, unde eu chiar ca nu as locui...
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Amonar spune:
quote:
Originally posted by dyana
NENEA guestus... mai las-o ca macane rau de tot.
Am asigurare medicala. Ups , ce-o fi aia? Am salariu si platesc taxe si am asigurare medicala.
mai las-o jos cu tzigania, ce repede te pui sa pui botul, ca de obicei
Deci am asigurare medicala, am mers la medicul de familie si din toate analizele pe care le-am facut , 4 analize mai complexe a trebuit sa le platesc.
Si sa stii ca nici in Olanda tot ce faci la doctor nu e acoperit de asigurare medicala.
deci nenea guestus, ia-o mai incet ... Daca nu ai doi bunici care traiesc dintr-o pensie , o mama pensionata pe caz de boala..., si altele... , las-o mai incet , ca eu stiu mai bine cum e cu saracia, nene, priceput?????????
avand in vedere ca acest individ continua cu mitocaniile, il las sa macane pe mai departe,
o zi buna tuturor
P.S. Legat de doctor, am scris chiar atunci un subiect la ce doctor de familie sunt, in Drumul Taberei.
am plecat de aici, ca a venit nenea si deja incepe sa miroasa
Exista in Romania ideea ca Occidentul e paradisul. Citeam pe un forum al Romaniilor din Olanda un mesaj al unei fete care cerea ajutor pt gasirea unui servici. Spunea "credeam ca si alti Romani din Romania ca aici se castiga cu miile de euro...dar m-am inselat..nici servici nu imi gasesc". Nu are importanta ce si cum despre aceasta persoana dar vreau sa fac referire la replica otravitoare, total deplasata a lui Guestus. De abia in momentul in care poti sa faci comparatii ai dreptul sa fii atat de rezolut si sa judeci...si nici atunci.
Da, Dyana, ai dreptate sistemul de sanatate in Olanda e departe de a fii ideal. Eu ii numesc "inapoiati mintal" din acest punct de vedere. Cunosc problema cand te duci cu febra de 40 si te trimit acasa sa dormi si sa bei lamaie. La inceput i-am condamnat enorm, ma enervam pe doctor ca nu-mi dadea antibiotice.....dar sincera sa fiu acum ma bucur, numai pt acest aspect..ca in rest nu. Mi-am intarit organismul si nu mai sant asa de sensibila la raceli si gripa. Dar in schimb cu chestii de obstretica sant de rasul lumii. Eu sant gravida iar asigurarea iti plateste doar 2 eco-uri pe toate perioada. Si am asigurare plus, plus...adica platesc cea mai scumpa asigurare. Pe deasupra mi-au spus: daca nu gasim motive medicale (probabil copil neintors sau alte complicatii), nasteti acasa....adica la mine in apartament. Daca vreti nastere la spital platiti separat!!!!! Adica ei vad chestia asta ca si cum as "INCHIRIA" camera de spital ca sa-mi livrez copilul acolo si trebuie sa platesc "chiria". Adica ca si cum m-as duce la hotel. Problema este ca un sfert din femeile Olandeze vor sa nasca acasa...ceea ce mie mi se pare....evul mediu! Ceea ce este o prostie pt ca de cele mai multe ori trebuie sa vina salvarea sa o ia pe femeie sa o duca la spital pt ca au aparut complicatii. Ceea ce este mai scump decat daca s-ar duce direct la spital.
Dar oricum eu in astea 3,5 luni de sarcina nu am vazut nici un ginecolog, doar o singura data pe moasa care mi-a introdus datele in calculator si a pus mana pe burta mea si mi-a luat tensiunea, si am avut la 12 saptamani un echo si mi-au luat sangele tot atunci.
Ai dreptate, nu sant "custom minded" cum ar trebui dar daca te certi cu ei si esti obraznic atunci te baga in seama. Singurul lucru pe care il apreciez aici sant conditiile din spital. Este curat cu toate ca nu am incredere totala in ei, mai aud si alte zvonuri. De aceea mi-e frica de spitalele din Romania, plus ca nu sant convinsa ca pt orice trebuie luat un medicament. Corpul mai trebuie sa lucreze si singur, ajutat de o alimentatie corespunzatoare. Nu in mod exagerat cum gandesc Olandezii...dar o cale de mijloc. Sa gasesti un doctor buna aici e o adevarata aventura. Cred ca gandurile ascunse al celor din sistem sant: cat mai putine costuri si cat mai multe venituri, oamenii sa plateasca asigurari dar sa nu prea livram servicii ca nu este rentabil pt societatiile de asigurari. Vizita la doctor si in rest nimic. Ca doar doctorii trebuie sa-si primeasca banii de undeva. Daca vrei medicamente te duci si-ti cumperi, in afara de antibiotice si medicamente grele care se dau numai pe retete.
In ceea ce priveste cazul cu prietena ta, imi este cunoscut. Am vazut la prietena mea la care fetita de 3 luni avea simptome de meningita si la care doctorul nu a vrut sa vina sa o vada, cica sa o adoarma si astepte pana a doua zi.....Aia l-a bagat si l-a scos de unde nu a mai auzit saracul de el in viata lui. A venit el pana la urma si au dus-o la urgenta cu salvarea ca altfel fetita nu mai prindea a doua zi in viata. Sau tot o Romanca care fara nici o urma de suspiciune se duce la eco-ul de 12 saptamani si aude: sarcina este moarta de la saptamana 8 sau 9....iti dai seama ca pica cerul pe tine....adica umblii cu ceva mort in tine si nici idee nu ai. Cica sa vina luni la avort....adica dupa weekend! Ai dreptate, aici trebuie sa te tii de capul lor si cand vad ei ca intr-adevar te "preocupa" destul problema in sine, iti acorda atentie.
Deci in concluzie ceea ce ma tine inca de sistemul acesta este totusi curatenia din spitale si cat de cat serviciul pe care il primesti cand te ia in serios, adica ai acces la technica fara sa platesti in plus. Problema e pana sa sari baricadele pe care le pun ei. Poate ca in Romania as da de un medic bun care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine dar totusi mi-e frica de mizeria si ignoranta cadrelor din spitale.
In ceea ce priveste statul acasa si facut cumparaturi, salarii mediocre indiferent de studii, viata scumpa, sacrificii de pus bani la o parte...ai dreptate. Lipseste sarea si piperul....
Guestus spune:
Amonar
Ai terminat Johns Hopkins Univ de vorbesti cu asa usurinta de ignoranta medicilor din NL?
Amonar spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Amonar
Ai terminat Johns Hopkins Univ de vorbesti cu asa usurinta de ignoranta medicilor din NL?
Ehhhee..tu esti Roman get-beget..inca cu mentalitate..am diploma sant cel mai destept....asta nu corespunde cu Occidentul...Am sa-ti dau un simplu exemplu: un cardiolog care a afirmat ca nu vrea sa fie operat de colegii lui pt ca vrea totusi sa traiasca mai mult. Si afirmatiile mele se alatura multor altora care traiesc aici. Mai citeste, documenteaza-te si lasa dilpomele....viata adevarata incepe pe "fight field". Nu-i mai apara pe doctorii Olandezii ca nici tu nu primesti alt tratament...cu toate diplomele tale.