dr. nefrolog

dr. nefrolog | Autor: Porumbel30

Link direct la acest mesaj

La ce spital din Bucuresti exista dr. nefrologi buni?
Dar sectie bine dotata de nefrologie?
Multumesc pt. ajutor!

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

La Fundeni, la Clinica de medicina interna. Asta daca te referi la nefrologi pt adulti. N-ai specificat, insa. Nefrologi pediatrii sunt la clinica de pediatrie a aceluiasi spital.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Kittycat, iti multumesc! Ai dreptate, am omis ce era mai important.
Ma intereseaza dr. nefrologi pediatri.
Din ce stii tu, la fundeni sunt dr. mai "buni" decat la Carol Davila?
Iarta-ma, dar chiar nu stiu!
La Fundeni exista si sectie de dializa pt. copii?

Mergi la inceput

Porumbel, la sectia de pediatrie din Fundeni exista sectie de dializa pediatrica; este de altfel prima sau a doua sectie de dializa pediatrica care s-a infiintat in Romania. Doctorul Chiriac Babei se ocupa exclusiv de problemele nefrologice la copii in aceasta sectie. In plus, din ce am mai citit si in alta postare, banuiesc ca este vorba si de un transplant renal; ori, Fundeniul are traditie in ceea ce priveste atat efectuarea transplantelor cat si in urmarirea postransplant, deci daca va fi cazul copilul va putea beneficia si de sfaturile si ingrijirea medicilor implicati in urmarirea postranplant. Din cate stiu eu la Carol Davila nu exista sectie de nefrologie pediatrica, asa cum este la Fundeni. Si oricum nu au sectie speciala destinata exclusiv dializei pediatrice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Draga Kittycat, iti multumesc mult pt. lamuriri.
Indraznesc sa te mai intreb ceva.Ai putea sa afli daca medicamentele Prograf, Prednison (Prednisolon) si Cellcept sunt gratuite?
Si daca da, in ce conditii?
Iti multumesc mult pt. ajutor!

Mergi la inceput

Cele 3 medicamente de care spui tu sunt pe programul national de transplant si sunt gratuite pt cei care au beneficiat de un tranplant de organe solide. Problema este ca, cel putin in urma cu 1 an (nu stiu din pacate daca mai este cazul si acum) au fost probleme cu fondurile alocate medicatiei imunosupresoare astfel incat cateva luni bune o parte importanta dintre pacientii care necesitau un astfel de tratament nu l-au mai putut primi gratuit si au trebuit sa si-l cumpere; din pacate insa este o medicatie extrem de scumpa pe care f putini dintre ei cred ca si-o pot permite. repet, nu stiu care mai este situatia acum. In ceea ce priveste modalitatea de procurare a medicamentelor, sigur medicul nefrolog care urmareste copilul dupa transplant iti poate da detaliile exacte. banuiesc ca se da o scrisoare catre medicul de familie care lunar da reteta pt aceste medicamente pt a fi procurate de la anumite farmacii; nu stiu daca trebuie obtinuta si o aprobare de la casa judeteana de care apartine copilul. repet insa, nefrologul curant stie toate detaliiile.

Mergi la inceput