nu - carne recongelata?

nu - carne recongelata? | Autor: felicia74

Link direct la acest mesaj

de multe ori am citit ca, odata decongelata, carnea trebuie neaparat gatita.
Nicaieri nu se da o explicatie. Voi o stiti?

Felicia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Carnea decongelata trebuie pregatita, cum, explicatia este f simpla, carnea se strica repede, este mediu bacterian, etc, nu se descongeleaza si apoi congeleaza repetat.

Si eu pastrez carne la congelator, adica cumpar carne de la macelarie o data pe luna si odata ajunsa acasa ma spal pe maini si o portionez in portii mici in pungi de congelator cat stiu ca pregatesc o data, si apoi o asez frumos asa in pungi lipite bine in congelator.
Cand pregatesc carnea scot cate o punga cat fac o data, o las sa se dezghete IN FRIGIDER pe o farfurie(in punga) si cand e dezgetata o pregatesc TOATA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Subscriu la cele postate de slakje si eu fac la fel, portionez cat gatesc o data pun intai in hartie de congelator (nu cred ca e neaparat dar eu asa fac), apoi in pungi, scriu si pe pungi ce este inauntru si data la care le-am cumparat ca uneori uit ce este inauntru, nici prin hartie nu se vede. Si mai am un motiv pentru care scriu: imi este absolut scarba de carnea de oaie si nu suport nici macar sa o ating si m-am pacalit de cateva ori. Sotamiu mai cumpara si o pregateste pentru el separat.
Sunt weirdo rau, stiu

Poti sa dai o cautare pe net dupa "thawing frozen foods", uite si un link:
http://www.foodnetwork.com/food/ck_cooking_guides/text/0,,FOOD_16096_22231,00.html
punctul 7 este despre decongelare

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

si eu exact asa fac! Eventual daca plec undeva pt. mai multa vreme, fac o tocanita, o friptura, etc, pt. mai multe zile, atunci mancarea gatita o congelez din nou. Dar asta numai in caz de forta majora:) Si mancarea respectiva va fi oricum consumata in cateva zile.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu nu fac prea multa mancare dar mama la fel cumpara o jumatate de vitel de obicei si il transa in bucatele mai mici exact cat sa fak o mancare.din ce am citit si eu o data decongelat orice produs trebuie folosit.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput