Care e principiul tau de viata?
Nu am stiut unde ar fi mai bine sa incadrez acest subiect.
Hai sa discutam despre principii.
Care e principiul dupa care iti ghidezi viata? Te poti rezuma doar la unul? Ai principii pe care nu le-ai incalca nici in fata mortii? Sau preferam compromisul in situatii mai putin favorabile?
Ti-ai incalcat principiile vreodata?
Un rege al Poloniei a spus la un moment dat: " Cand ai o lupta cu propria constiinta si te lasi batut, castigi."; si acelasi om adauga " Constiinta nu este un sfetnic bun decat atunci cand Dumnezeu este sfetnicul constiintei.".
Ce parere aveti?
Am pus mai multe intrebari dar normal, fiecare raspunde la ce doreste. Va rog mult, daca e posibil sa ne rezumam la experienta si principiile proprii, nu la imprumuturi sau sa vezi ce a facut vecinul.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Raspunsuri
Teodora D. spune:
eu nu am principii care sa ma conduca in viata, ma ghidez doar dupa regulile bunului simt. si incerc sa nu fac rau nimanui, nu stiu daca pot sa-i spun principiu sau e tot o chestie de bun-simt.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Porumbita spune:
unu din favorite si de care ma tin cand e vorba de familie, prieteni, pers. care conteaza pt mine este"ce tie nu iti place altuia nu ii face"
adrienne12 spune:
Jocelyn eu am mai multe principii dupa care imi traiesc viata. Incerc pe cit posibil sa fiu un om drept, sa nu fac rau nimanui, sa ajut, sa traiesc viata din plin. Detest micimea sufleteasca, falsii prieteni.Desi nu mint si detest minciuna, in caz de forta majora trec peste principii si mint (ca de pilda sa-l scutesc pe fiu-mea de o amenda auto etc...)
impreuna spune:
quote:
Originally posted by narancea
eu beau ca un porc si fac pipi pe mine !
e si asta un principiu...
Nimeni nu-i perfect
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
impreuna spune:
Dragostea fata de Dumnezeu si de oameni. Atunci cand iubesti pe cineva te comporti ca atare (asta include moralitatea, bunul simt, facerea de bine, etc...)
Ce-i drept, e un principiu pe care toti il incalcam, da e important sa ne straduim sa il respectam. Intentia conteaza:))
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Porumbel30 spune:
Subscriu la ce a spus Impreuna.
Dar as vrea sa dezvolt un pic.
Isus a spus "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.
Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti"
Pentru asta ma rog...
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
Burtocika spune:
Eu ma ghidez dupa un principiu foarte simplu: "mie sa-mi fie bine, cu conditia sa nu le fac rau altora". Adica, atita timp cit pot sa fac ceva care sa-mi placa si nu deranjez pe altii, e OK. In rest ... nu ma stresez prea mult, nu incerc sa schimb lumea, si in general incerc sa fiu toleranta (nu reusesc intotdeauna, ma cam enerveaza mitocanii si cei care incearca cu tot dinadinsul sa-mi impuna punctul lor de vedere).
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
DARAEL spune:
Eu am un principiu fundamantal / esential / si de baza in acelasi timp:
ORICE PRINCIPIU ESTE FACUT PENTRU A FI INCALCAT !
Evident, mai am o gramada de alte principii, dar ele sunt facute sa se supuna principiului mai sus enuntat .
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT