Stare de depresie -cum scapam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Teodora, azi mi-a iesit la test depresie medie, pt. ca sunt mai bine dispusa.
Citesc si eu dincand in cand revista Formula As, dar nu stiam de test.Am sa citesc tot reportajul ce il insoteste.Am vazut ca sunt multe sfaturi.
Te

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

quote:
Initial creeata de Eftimie C.

Sunt deprimata .De multe ori intru in astfel de stari fara sa am un motiv anume.Ma intreb ce se intampla cu mine
Uite, eu am copilul la mama mea si il vad in week-end -e un motiv.
Vreau sa slabesc si e foarte greu -alt motiv.
Trebuie sa merg cu bb-ul la un control medical la Bucuresti (dupa 6 luni) -un motiv grav.
Vreau sa-mi cumpar un apartament mai mare si nu-mi permit -al n-lea motiv ...
Voi patiti asa ceva?Cum reusiti sa scapati de depresie?Ce v-o cauzeaza?[: Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Si eu am cateodata stari de depresie,dar incerc sa la fac fata cu brio.Sfatul meu:in primul rand gandeste pozitiv,gandeste-te ca toate se vor rezolva cu multa rabdare si rugaciune catre Cel de Sus.
In legatura cu apartamentul gandeste-te ca unii oameni nu il au nici macar pe ala...stau cu chirie sau mai rau...in strada.
Intelepciune multa iti doresc si sanatate tie si familiei tale.

cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

Carmen, ti-am citit mesajele de pan aacum si in unul dintre ele spuneai ca ti-ai facut un test si ca ti-a iesit depresie medie pentru ca esti intr-o perioada mai buna. As vrea sa te gandesti ce s-a schimbat in viata ta: ai slabit, ti-ai luat casa, ai reusit sa faci cumva sa stea copilul cu tine? Daca lucrurile sunt neschimbate atunci cu siguranta te-ai schimbat tu putin, s-a schimbat poate felul in care privesti lucrurile. Si asta e un lucru bun de care trebuie sa profiti, pentru ca in aceste perioade ai mai multa energie si poti incerca sa mai faci un pas inainte ca sa iesi din starea de depresie. Incerca sa-ti faci timp pentru lucrurile care iti fac placere, evita sa stai in fata televizorului sau in pat ca sa te odihnesti - poate reusesti sa mergi la o sala de sport (ajuta si pentru slabit). Daca te surprinzi ca stai si te gandesti la tot felul de lucruri care te intristeaza, fa un exercitiu de vointa (si de memorie) si trece in revista lucrurile frumoase din viata ta - si nu neaparat de tipul ca exista si necazuri mai mari decat ale tale si prin urmare tie ar trebui sa-ti fie bine. Si daca te simti vinovata pentru tot felul de lucruri, gandeste-te daca ele depind strict de vointa ta sau sunt si alti factori care le determina, si in ce masura sunt doar responsabilitatea ta. Stiu ca nu e simplu sa pui in practica aceste sfaturi pentru ca si eu ma mai lupt cu ramasitele unei depresii post partum! Dar la mine au functionat si sunt mult mai bine. Si apropo de post partum, uneori depresia poate fi cauzata sau favorizata, accentuata si de unele modificari hormonale, de ex. pilulele contraceptive pot determina astfel de stari. Iti doresc sa ai multa buna dispozitie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Carmen
Eu sufar de depresie de 12 ani si pot sa spun ca n-am gasit un tratament pana acum.Singura solutie este sa incerci sa gandesti optimist de fiecare data cand pici si sa-ti amintesti ca e doar o stare de depresie.Eu in momentele astea incerc sa-mi aduc aminte ca sunt depresiva si cum e atunci cand imi trece.Asta ma mai ajuta,stii cum e,pe sistemul ma fac mica intr-un colt si astept sa-mi treaca.
Daca ma tine mai mult ma duc intr-un hipermarket si stau si cate o jumatate de zi,ies complet vindecata.
Asta e,nu stiu cum o sa scapam.Daca gasesti o solutie spune-mi si mie.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Alinaxeni si eu as fi fericita dupa jumatate de zi intr-un hipermarket, dar daca nu sunt bani, nu te afunzi mai tare in starea de depresie?
Eu in mesaje nu am incercat sa ma consolez spunand ca altii stau mai prost decat mine, raspundeam uneia dintre voi care mi-a spus sa ma bucur de ce am pt. ca altii nu au nici macar ce am eu.
Am vrut sa aflu parerea tuturor in cazul depresiilor si intrebarea nu era strict legata de mine.
Motivele enumerate, erau primele care mi-au venit in minte.Vroiam sa vad, voi ce motive aveti si cum ati rezolvat sau ati incercat sa rezolvati.
Problema e ca nu sunt o fire optimista ci una pesimista.Prefer sa pun raul inainte si sa ma bucur de o rezolvare favorabila, decat sa ma gandesc ca va fi bine si sa sufar un esec.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Nici eu nu stau pe roze cu banii dar intru acolo si ma uit la lucruri,e lume multa si destul de fericita ,e lumina multa, agitatie,vad lucruri frumoase si am mintea ocupata,asa ca mai uit si incep sa-mi fac planuri pt. perioada cand am bani.Uite un motiv,vin sarbatorile si daca tot n-am prea multi bani merg din timp si-mi fac planuri pt. ce cadouri voi cumpara in functie de buget.
Oricum ai nevoie de un psiholog si un tratament.Ceea ce-ti spun eu e o solutie in perioadele de criza maxima cand nici psihologul nu te mai poate motiva.
Nu tergiversa situatia pt. ca o data cu trecerea timpului va fi din ce in ce mai greu sa tii lucrurile sub control.Mergi la un doctor pt. inceput.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Motivele mele de depresie sunt un pic mai "existentiale", fapt pentru care starea cea proasta trece si mai greu, niciodata de tot. Este in stare latenta in mine si rabufneste cind are ocazia.Credeti ca este nebuneala dea binelea sau este oarecum normal?
Sunt nemultumita de mine ca apartenet al acestei specii; ma dor rautateta, egoismul si slabiciunea mea si a celor din jur.Nu ma pot stapini sa nu evaluez si sa judec oamenii si ajung la concluzii nefericite!!! Nu cred in iad nu stiu daca sa cred in rai cred in Dumnezeu...e cam aiurea, nu ma pot relaxa in nici un fel, cind am timp liber....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

fetelor, eu cred ca multe din starile pe care le numim "depresie" sunt de fapt altceva-tristete, nemultumire etc, dar depresia propriu-zisa e insotita de pierderea dorintei de viata; cine isi doreste sa cheltuie bani in magazine nu stiu daca are depresie.
totusi, altceva vroiam sa zic-nu e nici o rusine in ziua de azi sa mergi la psihiatru; daca starea de tristete persista o consultatie psihiatrica nu are cum sa faca rau, iar medicul e cel care apreciaza daca e nevoie de un tratament sau nu , exista medicamente care luate in doze mici, sub control medical, nu dau dependenta, dar pot face mult bine.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Teodora
Eu am fost in situatia sa-mi pierd cheful de viata.Motivul depresiei mele a fost pierderea copilului.
Nu merg la cumparaturi ca sa fac fite,pur si simplu acolo ies din starea groaznica in care sunt.Da, poate fi catalogat drept fite dar la mine am constatat ca ma si poate ajuta sa-mi regasesc un pic cheful de viata.
Am facut tratamente de toate felurile,am fost la psihiatru,la psiholog,si am cautata si solutii care sa ma scota din starea in care sunt.
Eu am dat doar un exemplu de cum am gasit eu o rezolvare la problema asta nu inseamna ca solutia mea poate fi buna si pentru alte persoane.Fiecare trebuie sa-si caute propria solutie.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Alina, imi pare rau pentru tine si copilasul tau.
Nu te-a acuzat nimeni ca mergi la cumparaturi de "fitze", cumparaturile sunt un mare hobby al meu si as reactiona prima daca cineva si-ar permite sa-mi ia pasiunea in deradere.
Numai bine!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput