La scoala (cum se simt, ce invata ,...)(2)
Raspunsuri - Pagina 2
crini spune:
Voi sunteti inca in vacanta, la noi astazi a reinceput scoala. Theodora a avut teme la matematica o pagina de cifra 4, la italiana cate un rand cu cuvintele invatate (vreo 6). Cifra 4 eu o invatasem in alt mod, cum se facea la noi de mana, iar ei la scoala au facut-o ca asta tiparit, asa ca a pierdut ceva timp pana s-o faca in mod corect. Ei scriu cu creionul si nu-mi place ca tot sterge, raman urme si se mai si indoaie pagina. Iar cu lectia asta, colac peste pupaza, la ultimul rand s-a rupt pagina cand a sters, probabil n-a tinut-o bine.
Voi stati langa copii cand fac lectiile sau le verificati la sfarsit?
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
elisor spune:
Crini eu stau nu langa el ci pe langa el, daca l-as verifica doar la sfarsit sigur s-ar lasa cu stersaturi si nu prea ii convine sa o ia de la capat atunci, asa ca mai bine procedez astfel. El isi vede de treaba lui, iar eu arunc cate un ochi la el in caiet.
Trebuie sa stau pe langa el pentru ca mi se usuca gura de cate ori il atentionez cu pozitia la scris, care la noi e deficitara rau si nu vrea sa priceapa ca isi strica ochisorii daca isi mai baga mult nasul in caiet.
COPIII MEI
Eli cu Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)
isabela spune:
Desi nu mi-am dorit,eu stau langa ea pana isi face lectiile. Am lasat-o singura, la cifra 8. S-a grabit si nu au iesit cifrele asa cum as fi vrut eu. I-am spus ca nu va lua FB pentru ele, si totusi a doua zi a luat FB. Nu este prima data cand mie nu mi se par foarte bine scrise semnele sau cifrele si totusi doamna spune ca sunt bine. Sunt eu oare exagerata? Vi s-a intamplat si voua asa ?
Pentru vacanta nu au avut teme, dar lucram in fiecare zi cate putin.
dinuralu spune:
Isabela, eu cred ca fiecare invatatoare are stilul ei de a evalua copiii. Invatatoarea baietelului meu nu le da FB daca au chiar o singura greseala. Este extraordinar de exigenta cu ei, dar eu cred ca le va prinde bine pe viitor.Oricum ei sunt superficiali acum si daca-i invatam ca se poate obtine FB si cu greseli, se vor invata asa. Si eu stau langa el cand face lectiile. Am incercat si varianta cu caietul de casa pe care incearca pana iese bine, dupa care trece totul pe caietul de teme. Daca nu stau langa el, greseste ...Succes!
isabela spune:
Nu este vorba de a lua FB daca are greseala. Nu facuse nici o greseala, doar ca nu toate cifrele 8 aratau la fel. Eu doream ca cifrele scise de ea sa arate ca cele din carte. Imi dau seama ca nu prea este posibil, deocamdata, dar exista intotdeauna loc de mai bine.
Miruna Enescu spune:
Deci chiar toata lumea sta langa copii la teme?
Invatatoarele ce spun? Ce asteptari au? Ca daca ele se asteapta la perfectiune, si copiii care isi fac temele cu parintii sunt astlel avantajati, deja nu mai ai incotro, nu-l poti lasa sa fie frustrat ca este cel mai prost din clasa.
Pupici,
Nora spune:
Si eu stau langa Andrei cand isi face temele. Uneori, cand e sigur pe el, imi spune sa plec si ca-mi arata la sfarsit ce a facut. Dar, in general, are nevoie de mine, asta-i da incredere.
Mirunica, aici sigur nu se asteapta cineva la perfectiune, iar notele nu prea sunt numai de 10. De fapt, uite ca va scriu mai jos cum a fost evaluarea de pana acum pentru Andrei (am primit-o inainte de vacanta):
1. franceza
-lectura globala 8.8/10 (da, citeste binisor dar se mai incurca)
-poezie 9.0/10 (aici se grabeste, e convins ca stie perfect poezia)
-tehnica de lectura 9.0/10
-grafism 7/10 (scrie urat, dar corect)
Media:8.3/10 (media clasei 8.1)
Comentariile invatatoarei: Incearca sa nu te grabesti cand citesti si sa asculti sfaturile ce ti se dau)
2. Matematica
-Numere 9.6/10 (calcule)
-Marimi 9,5/10 (comparatii intre numere)
-Viziune spatiala 6.0/10 (a gresit un test discutabil cu dreapta-stanga si a fost sanctionat fara ezitare)
Media:8.3/10 (media clasei 8.7) Daca nu ar fi gresit testul cu pricina ar fi fost mult peste medie.
Comentariile invatatoarei: In afara unei mici confuzii dreapta-stanga, munca ta e magnifica. Fii ceva mai precis in ceea ce faci si va fi super!)
Asta e evaluarea. Mie mi se pare destul de sever, iar rezultatele (si ale lui Andrei si media pe clasa) sunt departisor de FB pe linie.
Nora
poze sept-oct 2005
dinuralu spune:
Nora, m-ai blocat cu evaluarea lui Andrei!!! Probabil stii ca aici s-a renuntat la acordarea de note, si se merge pe calificative (ceea ce mie mi se pare o adevarata aberatie). Nu stiu cum acorda invatatoarea aceste calificative, dar mi se pare f. greu sa faci departajarea copiilor. Hai sa zic ca la FB nu exista nici o greseala, dar ce te faci de la bine in jos? Noi nu am primit nici un fel de evaluare (personala, ma refer)inainte de vacanta. De evaluarea clasei nici nu poate fi vorba.
Toate bune...
Nora spune:
Dinuralu, in ce sens te-am blocat? Ti se pare bine sau nu? Mie mi se pare corect si detaliat. In felul asta eu, ca parinte, stiu care sunt punctele mai putin bune ale copilului si stiu ce trebuie sa fac in viiitorul apropiat.
Spuneti-mi, va rog, care sunt parerile voastre, ma intereseaza foarte mult!
Nora
poze sept-oct 2005
Nora spune:
Sa mai fac o precizare: notele din evaluare sunt medii matematice din peste 15 teste! Fiecare cu mai multe exercitii, toate notate strict.
Nora
poze sept-oct 2005