La scoala (cum se simt, ce invata ,...)(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Elisor, ce cumplit!
Dumnezeu s-o ierte!

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Elisor, mi s-a facut rau citind mesajul tau. Dumnezeu s-o odihneasca, asa de tanara!!!

Multumim de urari de Sf Andrei si "La multi ani" spunem si noi sarabatoritilor de ieri, cu un pic de intarziere. Ieri am fost tare ocupati cu sarbatorirea.

O zi buna va doresc.

Nora
poze sept-oct 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Fata mea este cumplit de racita dar cu toate astea azi a mers la scoala. Mi-a fost tare mila de ea dar parca nu-mi venea s-o mai las sa piarda si ziua de azi dupa atata greva.

La noi la scoala s-a hotarat, recuperarea orelor se face in timpul programului inlocuind orele de sport si abilitati practice! URAAA!!! Chiar ma bucur ca nu-i cheama in WE.

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Georgiana,era normal ca asa se intampla,cu toate astea a circulat foarte mult"folclor"pe tema grevei si recuperarilor.
Spor la scoala la toti prichindeii!!!
Noi(daniel) avem luni examen la pian.Tineti-ne pumnii!

Mergi la inceput

angy11, BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bafta, Angy11!
La noi nu stin cum vor decurge recuperarile. Nu i-a chemat sambetele, nici peste program nu i-a tinut, iar orele de abilitati si sport le-au facut. O sa vedem saptamana aceasta daca vor interveni schimbari in orarul lor. Vineri au facut si vaccinul anti rujeola/rubeola/oreion (trebuia facut din octombrie, asa anuntasera!). Speram sa nu avem reactii adverse. Vom vedea de miercuri incolo ce va fi. La voi s-au facut vaccinarile?

Claudia

Mergi la inceput

Eu o vaccinasem deja pe Ioana cand i-am facut vaccinul lui Damian (pe 14 noiembrie). Mi-a spus doctorul ca ar fi mai bune cele din comert asa ca le-am cumparat la amandoi nu am mai asteptat sa ni-l faca pe cel gratuit, dar si la ei in scoala tot vineri s-a facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

La fi-mea la scoala s-a facut vaccinul ieri (antirujeolic). Pe ea nu au vaccinat-o, ca il avea facut.

In ceea ce priveste recuperarea, in perioada 5-8 dec au o ora in plus, stau pina la ora 13 la scoala. Ieri nu au facut sport, au facut romana ( ei nu prea i-a convenit,ii placea la sport, bine macar ca nu au renuntat la orele de Abilitati practice si la Desen ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Buna ziua, dragi mamici de scolarei!
Eu sunt doar o mamica de baietel de gradinita (grupa pregatitoare ce-i drept) dar as avea, sincer, mare nevoie de ajutorul vostru cu cateva sfaturi.
Am sa incep prin a va povesti putin despre noi. Andrei (baietelul meu)in varsta de sase ani si trei luni este de fapt baiatul sotului meu din prima casnicie si care sta la noi din octombrie anul acesta datorita faptului ca mamica lui a plecat sa munceasca in strainatate pentru mai bine de doi ani. Pana acum a fost la gradinita intr-o zona rurala, doar un an, cu foarte multe intreruperi si are, drept urmare, foarte multe lacune. Din pacate nici la noi nu a mers chiar foarte bine pana acum in sensul ca l-am inscris mai tarziu la gradinita (mai exact pe 17 octombrie a inceput gradinita) si deci este cu mult mai in urma decat ceilalti copii si, in plus, a mai fost si greva aceasta de doua saptamani care l-a dat rau de tot peste cap.
Acum...de vre-o trei saptamani am inceput sa fac eu acasa cu el liniute si bastonase dar nu prea stiu cu ce sa mai continui, nu stiu daca ar fi bine sa il invat si alfabetul si cifrele, sa-l invat sa socoteasca mai ales ca nu mai vrea sa faca lectii. De cateva zile ne certam pe tema lectiilor. Cand il chem sa facem lectii se pune pe plans si imi spune ca se plictiseste si, mai nou, ca nu vrea el sa faca lectii. Nu mai vrea nici macar sa coloreze vrea doar la desene. Ma gandesc ca este mic si ca il stresez dar citind cam tot ceea ce ati scris imi dau seama ca atunci cand va incepe scoala ii va fi foarte greu. Nici nu stiu ce sa fac...sa continui sau nu. Daca continui cum sa o fac si ce sa-l invat.
Nu mai departe m-am enervat atat de rau cand incercam sa il invat anotimpurile si ce se intampla in fiecare anotimp incat imi venea sa plang. Mai mult, eu ii spuneam: "Andrei, primavara infloresc pomii. Ce se intampla primavara?" iar el raspundea: "primavara cad frunzele!" si nu doar o data. Am repetat chestia asta de zece ori si raspunsul lui a fost acelasi ( cel de sus) in conditiile in care a invatat sa numere pana la zece in engleza in 20 de minute. Am cedat nervos si l-am atins la fundulet. Instantaneu a inceput sa-mi spuna anotimpurile, succesiunea lor si ce se intampla in fiecare anotimp. Nu vreau sa il cert sau sa il oblig sa faca ceva ( lectii) vreau sa il fac sa ii placa ceea ce trebuie facut si inca nu gasesc o metoda buna pentru a obtine acest efect. Va rog sa ma ajutati!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Buna Cristina

Imi pare rau ca ai probleme cu baietelul, dar nu te stresa, o sa se rezolve. Eu zik sa nu insisti prea tare cu lectiile acasa, mergi pe ce au facut la gradi, cu educatoarea. La gradi unde e baiatul meu ( a fost si fata) ne dau la sf. saptaminii o fisa in care e scris tot ce s-a lucrat in clasa in saptamina respectiva. Ai putea sa rogi educatoarea sa iti spuna ce au lucrat in clasa si tu sa repeti cu baietelul. Si gradinitele au o programa...din cite stiu eu, nu au voie sa-i invete pe copii scrierea de mana, numai de tipar. Nu-l stresa prea tare cu lectiile, de la anul, la clasa I va avea destule saracul. Sa nu prinda frica de lectii...

Mult succes!!

Mergi la inceput