La scoala (cum se simt, ce invata ,...)(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Gratiela, m-ai bagat in ceata total:)...Ozana face engleza ca materie obligatorie? ( asa gandesc din moment ce trebuie sa o recupereze). Nu de alta dar fi-mea nu are nici o limba straina in orar, ii platim meditatii la engleza ca sa nu uite ce a invatat pana acum fiindca la gradi a facut intensiv engleza. Eu nu inteleg de ce la unele scoli fac limba straina in clasa I, la altele nu...Nu au aceeasi programa toti elevii de clasa I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna,

Ma bag si eu in vorba ca tocmai am aflat de la viitoarea invatatoare a copilului urmatoarele:
Limba engleza (sau orice lb. straina) nu este in curriculum pentru clasa I. Dar cum parintilor le pare rau sa piarda copiii un an si sa nu aibe continuitate fata de gradinita, se poate face engleza extra-curricular.
Adica: se plateste o suma destul de mica (aprox. 50.000 pe luna) pentru ca un profesor de engleza din scoala sa faca engleza cu ei. Ne-a explicat ca acest profesor trebuie practic sa plateasca scolii chiria pentru clasa respectiva, pentru ca asa cere primaria.

Acuma, eu presupun ca daca parintii tot scot bani din buzunar pentru engleza, normal ar fi sa se recupereze, greva-negreva.

Nu este asa? Adica nu-i asa ca platiti din buzunar?

Mergi la inceput

Hai ca am mai intrebat si eu 2 colegi care au copiii in clasa I ( sint la scoli diferite) si mi-au zis ca nu platesc nimic ptr aceste ore. Sigur, normal e sa se recupereze tot ce s-a pierdut in aceasta perioada, intrebarea mea e de ce la unele scoli se face limba straina din clasa I, si la altele nu?
Probabil n-o fi limba straina in programa de clasa I, si depinde de fiecare scoala in parte daca fac sau nu? In fine, mie mi se pare o mare aiureala, unii fac, altii nu, unii platesc aceste ore (dupa cum spune Miruna, chiar si o suma mica), altii nu platesc nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Nu se numeste engleza ci educatie interculturala (ceva de acest gen!), este disciplina optionala. Eu nu am spus nu recuperarii materiei ci doresc sa fie facuta cu cap, nu 3 ore intr-o zi. Poate voi ati optat pt. alte optionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

La noi la scoala am ales dintre doua optionale. Una din materiile optionale era engleza si cealalta informatica. Nu a fost posibil sa alegem ambele optionale. Eu, ca si multi alti parinti, am optat pentru engleza. Nu platim nimic. Am platit doar 400.000 pentru manual si caietul tiparit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nici nu mai stiu ce sa zic de greva asta, dar cert este ca Andreas se crede in vacanta si cu greu il mobilizez sa mai faca cate ceva, matematica merge, dar scrierea e urata foc si ma gandesc cu groaza cand vor intra la recuperari ce se va alege de scrisul lui.
Noi facem optional (pe bani, 25.000 ora) engleza si germana, 2 ore de engleza si una de germana pe saptamana, engleza am platit-o pe tot semestrul, deci e clar ca va recupera ca doar nu dam banii degeaba, dar 3 ore de engleza intr-o zi mi se pare mult prea mult pt. un copil de cls.I.
Angy nu pot sa zic decat ca-mi pare rau ca nu li se acorda cadrelor didactice mai mult, dar nici nu mai suport greva asta. Cumva trebuie sa-i intelegeti si pe elevi, daca pe parinti nu.
Pana la urma luni se incepe scoala sau nu?

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si Ioana face engleza, 1 ora/saptamana si nu platim nimic.

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Azi e si aici zi de greva. Scolile au facut de la 8 la 9, trenurile de la 9 la 13, mijloacele de transport in comun vor intra de la 18 la 22.
Spun asta ca sa vedeti ca sunt si in alte parti nemultumiri, greve, dar nu asa, haotice ci organizate. Se stia de ea de cateva saptamani.
Grevele se anunta din timp si dureaza in general o zi.
Pe perioada grevei nu se ia salariu. Si nu exista sa recuperezi de capul tau. Pai ce folos ca dubleaza intr-o zi autobusele si in alta nu sunt deloc?
Pentru recuperari vor fi platiti profesorii?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Ce ziceti, incepem scoala maine?

Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)

Mergi la inceput

La noi la scoala nici nu s-a discutat despre optionale ( nici cu nici fara plata).

Pana la urma cind incepe scoala??

Mergi la inceput