REPARTITOARE = NOPTI ALBE?
Oameni buni!
Oare ma poate ajuta cineva? De aproape 10 zile simt ca innebunesc.
Anul acesta s-au montat repartitoare de caldura si la noi in bloc.Veselie mare.....toata lumea incintata.Numai ca.....
De cind s-a dat drumul la caldura,au inceput noptile albe.Nu vreau nici sa exagerez,nici sa impresionez:Seara,in momentul in care se da drumul la caldura mai mare,caloriferele noastre incep sa duduie mai ceva ca un picamer in functiune,de zici ca vine cutremurul.Este un zgomot infernal,ceva de nedescris,nu pot reda in cuvinte...
Au fost sunati cei de la firma care au montat aceste repartitoare,au venit 2 indivizi care au umblat din casa in casa si au spus ca au reglat(ce? nici noi nu stim). O noapte a fost liniste.
La ora la care scriu,caloriferul din camera mea scoate un zgomot ingrozitor de o ora si ceva,este imposibil sa pot dormi.....si daca alte dati mai mergea oprita caldura si stopat zgomotul,de data asta nu se mai poate nici asa.Indiferent de pozitia de reglare,zici ca se trage cu mitraliera la mine in casa.
Daca stie cineva care ar putea fi cauza,va rog ajutati-ma,ca simt ca-mi iau campii.....
BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Raspunsuri
a.cicel spune:
Si noi avem repartitoare de anul trecut. Nu stiu daca e din cauza lor sau nu, cert e ca atunci cand incep sa dea caldura si la mine se aude in zgomut nasol. Mereu am impresia ca e sparta vreo teava si curge apa pe parchet. Dar tevile sunt ok. Si la tine tot la tevi se aude zgomotul?
adameasca spune:
Explicatia pe care am primit-o noi: din cauza presiunii prea mari a apei se aud zgomotele astea... Si la noi e asha, dar gasesc mereu o treapta pe repartitor unde nu prea se aude zgomotul... De regula pe la nivelul 2 din 5. Dar nu cred ca e asha mare zgmomotul ca la voi.
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
brendamitran spune:
Fetelor! Deci e un zgomot infernal! Indiferent unde este fixat,ca e la 0,ca e la 5,ca e intre,zgomotul e acelasi....Si asa e pe toata scara.
Sintem cheauni cu totii,iar astia nu vin sa faca nimic.....Nici sa oprim caldura pe frigul asta nu se poate.
Am vrut sa dorm dupa-amiaza,sa recuperez din orele pierdute azinoapte,dar exact cind m-am bagat in pat,au inceput iar si nici acum,dupa o ora si jumatate nu au incetat.
Simt ca innebuneeeeesc!
BRENDA
brendamitran spune:
Si uite ca a mai trecut o noapte de calvar.....e ingrozitor!
BRENDA
otau spune:
Eu am repartitoare de anul trecut si NICIODATA nu am auzit zgomote. Mi se pare de-a dreptul ciudat. Am 6 calorifere in casa (3 din fonta si 3 din tabla) si nu am avut nici o problema.
carmenp spune:
de cind vreau sa deschid subiectu` asta, da` n-am avut timp... la mine e o clipoceala-n toata casa de zici ca-s bintuita de fantome, puahaha, s-au speriat si cupiii, i-am intrebat au zis ca e normal, ca deh, se regleaza debitu` si temperatura, ale mele sunt pe maxim. vaz insa ca aurora zice ca nu se aude nica, azi ii sun
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei
brendamitran spune:
Ce clipoceala? Ce susur de izvoare? Asta ar fi poate o placere....in conditiile in care la noi se trage cu mitraliera.
Ati auzit vreodata zgomotul de mitraliera linga voi? Cam ala e....deci nu e un zgomot de fond cu care sa te obisnuiesti la un moment dat si sa poti adormi,e ceva de nedescris,n-as putea spune citi decibeli are....
BRENDA
Mica-mica spune:
Si la noi s-au montat repartitoare dar nu este galagie.Cel putin noaptea , cand stam acasa e liniste...nu stiu ziua, abia ne-au dat caldura Dar stiti cumva cum se citesc aceste repartitoare, cum imi dau seama cat am consumat ?
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Mica-mica
Si la noi s-au montat repartitoare dar nu este galagie.Cel putin noaptea , cand stam acasa e liniste...nu stiu ziua, abia ne-au dat caldura Dar stiti cumva cum se citesc aceste repartitoare, cum imi dau seama cat am consumat ?
"Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale."
Cei care l-au montat vin si citesc contorul care e pus pe calorifer. Acel contor inregistreaza cantitatea de caldura care intra in calorifer (ca la apometre). Si firma care le-a montat are o formula cu ajutorul careia calculeaza cata caldura ai consumat, transformand in gigakalorii). Si la finalul sezonului rece il reseteaza, consumul pe acel sezon trecandul la consumul pe anul anterior.
xelanoimis spune:
Si noi am pus repartitoare anul trecut. Nu se aude nici un zgomot sau clipoceala, indiferent de nivelul setat. Cred ca cei de la firma ar trebui trasi la raspundere. Sper sa va rezolve problema.