bataia la copii
Raspunsuri - Pagina 12
buli spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Intrebare, pt. ca veni vorba in discutiile anterioare: pe voi nu v-a oprit - frica de parinti (bataie, pedeapsa) - sa faceti lucruri prostesti ???
NU
doar ma ascundeam mai bine, dar prostia tot o faceam
cl spune:
quote:
Intrebare, pt. ca veni vorba in discutiile anterioare: pe voi nu v-a oprit - frica de parinti (bataie, pedeapsa) - sa faceti lucruri prostesti ???
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar
Supercopiii iulie/august 2004
Raspuns: NU! Numai cand mi s-a explicat si am inteles de ce, am facut ce trebuia. Nu-mi placea si mi se parea umilitor sa se tipe la mine si sa fiu pleznita.
Ponicid, . O sa tot ai senzatia ca esti cu un pas in urma, este ceva normal, spun eu. Principalul este ca te straduiesti sa fii un parinte bun. Cat despre viata sociala, eheeeeee, al meu copil are 7 ani si nu pot spune ca noi avem una (daca pui la socoteala petrecerile copiilor, da, avem viata sociala ). Oricum, am inceput sa mai avem si ceva timp pentru noi. Nu mult, dar incepe sa mai existe. Si niciodata nu e prea tarziu, experienta ta va fi utila...la cresterea nepotilor tai .
Claudia
Jocelyn spune:
quote:
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar
din pacate sau din fericire, nu m-au oprit!
am urat bataia si ma razvrateam si mai tare.
au fost cateva batai care m-au afectat fiindca le luasem "pe nedrept" iar cand le-am spus asta parintilor in adolescenta, si-au cerut scuze si le-a parut rau intr-adevar pentru ca au folosit si aceasta metoda cand se enervau prea tare.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
cl spune:
Jocelyn, sunt sigura ca o sa fiti niste parinti minunati .
Si de cate ori te "vad" imi amintesc de faza cu pijamaua . Nu te supara pe mine, dar chiar e bestiala.
Claudia
szivarvany spune:
Eu eram pedepsita cand o dadeam in bara, deci nu pleznita sau batuta mar ! Pedeapsa capitala: nu ma lasau la antrenamente si eu crapam de ciuda. Am meritat toate pedepsesle din plin si pe cat am putut m-am abtinut sa refac aceleasi lucruri prostesti.
O zi buna si un we frumos tuturor !
P.S. Si eu felicit mamicile perfecte !
_
ana_a spune:
quote:
Originally posted by buliquote:
NU
doar ma ascundeam mai bine, dar prostia tot o faceam
Subscriu!
Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
Strengarul de un an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341&whichpage=1" target="_blank">Bazar pentru Alex. Haideti sa-l ajutam!
cl spune:
quote:
...
P.S. Si eu felicit mamicile perfecte !
_
Nu exista mamici perfecte, ci numai copii perfecti .
Completare: Si toti copiii sunt perfecti!
Claudia
monica_s spune:
Subiectul este deschis de ceva vreme si s-au spus multe lucruri, multe pareri, s-a legat un dialog intre participante si de aceea nu vreau sa cad ca musca in lapte in mijlocul acestei discutii si sa repet ce s-a mai spus dar nu ma pot abtine sa nu scriu si eu. Nu sunt deloc o mamica perfecta si mi s-a intamplat cateodata sa-i mai dau fetitei mele cate o palma peste manute. Mi se pare important sa precizez ca au fost doua tipuri de situatii in care am recurs la acest gest: cand vroiam sa sa o fac sa inteleaga ca nu e voie sa umble intr-un loc anume (la prize, televizor, etc.)si o faceam cu calm, sau cand ma enervam foarte tare pentru cine stie ce. La palma "educativa" amrenuntat repede ca nu avea nici un efect. In a doua situatie ma simteam groaznic, asa cum spunea si Nelia, pentru ca nu faceam decat sa imi descarc nervii (si nici macar asta de fapt). Si mi se intampla dupa ce acumulam foarte multa oboseala, nopti nedormite si eram nervoasa si plangeam din orice... (cred ca va este cunoscuta starea). Oricum nu era vina copilului ci era problema mea. Cum spune si Ponicid: "ca o colerica ce ma aflu...", Si ea recunoaste ca ea e colerica si de aceea se mai intampla sa-si loveasca copilul. Mie mi s-a confirmat "in practica" un lucru pe care teoretic il stiam foarte bine, si anume acela ca un copil reflecta ca o oglinda starea celor din jur. Cand eu sunt nervoasa si ea e mai agitata, face mai multe "prostii", ceea ce binenteles ma enerveaza si mai tare si uite asa ne trezim intr-un cerc vicios pe care, am constientizat (ca un adult ce sunt! )ca doar eu pot sa-l rup. Asa ca de ceva vreme incerc, (muscandu-mi buzele, de multe ori), ca atunci cand ma enervez, sa vorbesc cat mai calm, fara sa ma ambalez. Si preventiv, in zilele mele proaste, stau mult mai mult cu ea si ne jucam, lasand la o parte toate celalalte lucruri "importante" pe care le am de facut pentru ca stiu ca atunci toleranta mea la crizele ei e mult mai mica si exista riscul sa reactionez aiurea . Am ajuns la concluzia ca decat o casa mereu ordonata, mancare terminata la timp,etc, e mai important sa evit sa fac gesturi care stiu sigur ca ii fac rau copilui meu. Aici includ chiar si tipatul care e o forma de abuz emotional - la noi si palma cred ca tot asta e pentru ca durere fizica nu cred sa-i fi provocat vreodata, pentru ca lovitura era nesemnificativa ca intensitate dar era importanta semnificatia ei. Cred ca un copil care este lovit fie ajunge sa fie terorizat de posibilitatea ca loviturile sa se repete fie nu mai reactioneaza in nici un fel. Si mai cred ca nici una din cele doua nu e de dorit. Trebuie sa recunosc ca eu mi-am propus sa nu o mai lovesc pe fetita mea dupa primul "eveniment" de acest tip, dar nu am reusit si spre rusinea mea s-a repetat. Acum a trecut ceva timp de cand nu s-a intamplat si ma simt mult mai bine. Poate sunt persoane care considera ca o palma aplicata din cand in cand nu e grav, dar din puncul meu de vedere nu e benefic pentru nici una dintre "parti" . Nu mi-e usor sa-mi pastrez calmul pentru ca nu am deloc un copil linistit si va asigur ca vocea ei se aude in tot blocul! Dar ma straduiesc si sper sa se intample extrem de rar sa o mai lovesc (cred ca nu as fi realista daca as spune "niciodata" - desi mi-as dori)
buli spune:
ah, la noi intervin bunicii sa ne spuna ca sintem prea relaxati cu Mati.
cica sa-i mai punem limite. noi ii punem, dar numai cite vrem noi, adica nu aiurea.
si aici avem discutii cu toti bunicii care toata vremea i-ar zice numai "nu-i voie".
eu discut foarte mult cu sotul stabilim impreuna tactici si strategii, le respectam impreuna, nu ne bagam unul peste altul, chiar daca nu sintem de acord si le comunicam si bunicilor.
bineinteles ca in prima faza s-au ofuscat, dar le-am zis ca orice ar zice ei noi tot asa o sa-l crestem pe Mati si ca daca ei fac altfel ii fac lui rau, nu altcuiva. a fost un argument foarte bun.
incet, incet ajungem la un numitor comun.