Bebelusi de iulie-august 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Si noi tot o icoana de argint am cumparat si la nasi si la mosi.

Fetelor care dati biberon de mult la bebei ce faceti cu biberoanele noaptea dupa ce papa le spalati? Eu am inteles ca poti sa le pui in frigider ca sa nu se dezv nu stiu ce microbi si sa le speli dimineata. Eu sterilizez dimineata si inainte le spal cu detergent de vase de bebelusi le limpezesc fff bine si le pun la sterilizat. AQpoi fierb un ibric de apa plata ca sa am, iar de incalzit biberonul il incalzesc la incalzitor de biberoane de la nuk. Voi cum faceti?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Noi le spalam dimineata cu detergent si le punem la sterilizat. Facem asa de la inceput si nu am avut nici o problema.

Pentru pregatirea laptelui praf fierbem apa plata si o punem in termos. Dureaza mai putin sa racesti apa din termos, decat sa o incalzesti de la temperatura camerei, iar bb nu asteapta prea mult cand i se face foame Plus ca la urmatoarele 2 mese apa e deja mai rece

P.S. Sanatate sotului tau!

Alexandru (14 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankak spune:

Salut fetelor!

Am "pierdut" deja un capitol...Sper sa recuperez azi! Simbata seara o verisoara de-a mea plecata in luna de miere si-a fracturat piciorul undeva pe la Gheorghieni si a trebuit sa o aducem la Iasi la ortopedie , saptamina asta sper sa o opereze!
Credeam ca nu am sa-l pot da pe Matei dupa ora noua, ca duminica si luni dimineata s-a trezit la 5 jumate dupa ora noua Dar azi dimineata s-a trezit la 8 jumate, amincat si a adormit la loc, mai doarme inca! Dragul de el baiat mare!

Incarc sa citesc din capitolul restant!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare fetele!

In legatura cu sterilizarea biberoanelor: eu folosesc 2 metode
1. fierbere 5 minute
2. sterilizare la rece cu solutie de la Chico si clatire cu apa fiarta si racita

Intrebarea mea este urmatoarea: voi cum pastrati biberoanele dupa sterilizare? (ca sa ramana sterile)

Daria bea doar ceai pe la ora 12.00 si pe la 16.00 si biberonul cu Milumil 1 dupa baie pe la 21.00-21.30, deci foloseste doar vreo 3 biberoane pe zi ca in rest papam san. Eu le sterilizez seara ca am timp mai mult si nu le mai foloseste pe timpul noptii.

Eu tin biberoanele in bucatarie pe o tava care are hartie absorbanta in ea si peste hartie, fasa sterila mare de 40x40 cm pe care stau componentele biberoanelor, iar peste astea alta fasa sterila ....sa nu se puna ceva pe ele.

Problema mea e alta....dupa ce sunt sterilizate...prin oricare metoda de mai sus si biberoanele si tetinele raman pe ele cu stropi fini de apa......ori daca eu le las peste noapte (ca le folosesc a II-a zi) mai sunt sterile?

POate ziceti ca sunt intr-o ureche cu intrebarile mele, dar noi folosim doar de cateva zile biberoane si mi-e teama sa nu pateasca bebe ceva daca nu sunt corect utilizate.

Merci de eventuale lamuriri de la mamicile cu mai multa experienta decat noi!

Pupicei

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005

http://community.webshots.com/user/irdaria

Mergi la inceput

Noi am ales sa le sterilizam cu solutie (Chicco), nici nu fierbem, nici nu sterilizam cu abur sau prin alte metode. Ni s-a parut cea mai simpla metoda. Le lasam sa se scurga pe un prosop (pe care il schimbam des) pana se usuca. Dupa sterilizare nu le stergi, nu le clatesti, le folosesti direct, atunci sau mai tarziu. Dupa folosirea biberoanelor, le spalam cu detergent de vase, le clatim bine si le punem iar la sterilizat in aceeasi solutie (se schimba o data la 24h).

A propos, pana cand facem asta? Noi am auzit varianta pana la un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna dimineata mamici...

SA va spun ce stiu eu de la neonatoloaga mea.In privinta biberoanelor, trebuie folosita apa normala, in nici un caz plata (are minerale) si cel mai simplu e cu o cana electrica.
Laptele care ramane poate fi pastrat la frigider 24 de ore, iar cel de mama poate fi si congelat fara probleme(eu asta am sa fac pe perioada cat am sa fiu plecata din tara).
Sterilizarea cea mai buna e cu un sterilizator electric, iar pastrarea lor ,macar a unui biberon,cel cu care urmeaza sa ii dai sa pape , e bine sa fie lasat in sterilizator, la mine e steril 5 ore, deci ar fi cam exact cat durata pt cealalta masa.

Eu am intrebat toate astea...de facut nu m-am lovit inca,pentru ca nu accepta biberonul deloc, nicile aventul ,nici bfree...ca pe asta din urma ii place f tare la inceput cand aveam eu rani la sani...acum a uitat cu desavarsire...bine mai e pana in ianurie cand plec eu...dar imi e un pic teama ca nu am sa reusesc sa o fac sa pape din bibe.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

VAd ca tot vorbiti.e super simplu cu o cana electrica..a luat sotul una din Carrefour ..simpla si nici scumpa.
Pui apa de la robinet fierbe in cateva minute si o lasi acolo sa se raceasca ,iar cand vrei sa prepari laptele, apesi butonul de fierbere cateva secunde si ai o apa calduta..si agta lapticul.Mama mia cate biberoane cu lapte am aruncat eu.Adica eu tot prepar laptic..dar Ingrid nu papa deloc...si zilele astea am ceva treaba si trebuie sa ma duc si la dr cu un picior.ufff...

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Tia, merci de raspuns, dar Daria nu suporta mirosul de la solutia aia de sterilizat si nu stiu pe unde am citit eu ca se clatesc apoi cu apa fiarta si racita!

de-asta am folosit si metoda fierberii(se stramba de nu mai poate cand simte mirosul ala si refuza biberonul......daca sunt clatite mirosul se mai diminueaza)

Pupici

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005

http://community.webshots.com/user/irdaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Salutare!

Eu sunt si mai necajita ...azi noapte m-a durut si mai groaznic maseaua dupa ce am fost la dentist si mi-a plombat-o...se pare ca nu a tinut figura si ca azi ma duc din nou sa scoatem nervul s-on omoram din fasa imi venea sa efectiv nu mai puteam de durere. Pe NAdrei il fasai saracul cu Marimer si fae scandal, dam Eferalgan sirop dar aseara parca a fornait mai ptuin a dormit mai bine, de la 10 la 5.30. Slava cerului ca la starea mea...

Anis ti-am trimis la un mom dat un PM cu datele lui Andrei pt 4 luni poate ai timp de acum. multumim.

Eu sterilizez biberoanele cu sterilizator la microunde si mi se par absolut ok. Se fac repede si arata bine. Eu scot apa de acolo apoi si le las acolo la scurs cu capacul sterilizatorului. Apa pt lapte o prepar pe loc.

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Irda, esti sigura ca e de la solutie? Noi folosim solutie de la Chicco si nu mi se pare ca miroase. Dar de ce le mai pui la sterilizat daca le-ai fiert deja? Fierbe-le mai mult si gata ;-) ai scapat si de miros!

Mergi la inceput