Din Republica Moldova cine mai e?(partea 9)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Crinia spune:
Salut
Natalia ma imbolnavesti. Atitea recete de torturi. Mersi mult. Spui de lapte condensat (ce face parte din receta pu trandafiri), dar il fierbi (adica de acela caramelizat de culoare cafenie)sau simplu (alb care curge)? Poate e un pic caraghioasa intrebare dar oricum mersi.
Multumesc mult pentru site cu torturi. Am gasit in magazin martipan care costa 5,5 $.
Cornelia /Davina la noi sunt multe magazine rusesti si romanesti unde poti procura seliotca afumata , chiar azi am fost in unul din ele si am cumparat covrigei pentru Lucian (si de unde credeti ca sunt ei? De la "Franzeluta"). De asemenea am vazut diferite dulceturi, sucuri, miere de la "Orhei-Vit".
Alina borcanele in care pui seliotca le inchizi cu capac de fier? Si daca da nu buhnesc? Unde pastrezi borcanii?
Lucia un we placut.
Pupici la toti Karina mamica lui
LUCIAN (23 februarie 2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Balbina spune:
Davina, eu congelez mai multe feluri de prajituri, in afara de cele care contin gelatina. Le pun frumos in casoleta intr-un singur strat si le bag la congelator. Le decongelez in frigider, cu citeva ore inainte de servire. Gustul nu se schimba absolut deloc.
Karina, nu fierb laptele condensat pentru fondant, asa era in reteta pe care am luat-o de pe net. Banuiesc ca se poate face si cu lapte fiert, dar asa cum acesta e mai dens, e nevoie de alte proportii. Plus ca ar fi mai complicat sa colorezi fondantul, in sensul ca acesta ar iesi nu galbui, ci mai maroniu.
Sibylle, seliodka este scrumbia sarata/marinata, dar unii mai numesc cu acest nume si pestele afumat. Cel putin la mine se spune asa. Poate intra fetele si te lamuresc mai bine.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
LiliaToma spune:
Oh si eu tot cu lenea mea. De fapt cred ca sunt cam satula de calc ca asa mai fac cate una, cate alta, nu sunt chiar lenoasa.
Dar zic ia sa intru si sa imi fac prezenta
RODICA, MULTI ANI INAINTE SI TOTI FERICITI!!! Cum a iesit tortul?
ALINA, interesanta chestie cu " seliodka".. si ce bucurie pe capul vostru ca ati scapat de maraiala de la dinti.
LUCIA, nu stiu.. ti-am spus ca am vazut pozele cu Laura? Daca da, iti mai spun o data ca aveti o fetita superba. Pentru colici, daca sincer, mie asistenta mi-a zis, ca nimic nu ajuta de tot, adica foarte bine, toate calmeaza doar putin. Amelia a avut colici vreo 3 luni si seara era cel mai mare concert.
Eu va spun sincer, nici cand eram gravida nu am avut asa pofta. Eu daca nu o sa incerc prajitura aia a Nataliei: Brown... o sa mor. Si asta noapte am visat-o, sincer, nu stiu ce o fi cu mine...
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Hello-hello devushtile
Mama-mama ce se mai discuta la greu dulciurile Nataliei. Fata asta nari nik suflet in'trinsa, eu zic ca tre de luat urgent masuri. Dapai unde s-o vazut sa nu poata lumea dorni de la niste prajiturele. Eu propun sa dam buzna pe la ea si sa ne facem poftele, chiar de o prindem pe nepusa masa oricum gasim ceva in congelator . Ce ziceti?
Lilia - merci de aprecieri, mi-ai mai zis-o da sa stii ca nu ma obosesc sa primesc de fiece data noi complimente, asa ca mercic inca odata.
Rodica - rascazivay, si ai facut in seara minunata si de ti-a iesit torta.
Alina - inafara de receta seliodcei mai aveai ceva de zis, numai ca ai fugit dupa Alex, apoi nu vrei sa revii si sa continui, ca m-ai intrigat.
Alina/davinia - nu dispera, cauta un medic bun si o sa vezi cum o sa-ti lecuesti minuta. Povesteste ce mai face Deanna.
Cornelia - sper ca au gasit nasii ceva timp si au intrat pe la voi, sa ne pvestesti cum, cu ce i-ai intilnit.
Corina - cum inaintati cu diversificarea, la ce aliment ati ajuns? Citi dintisori deja au rasarit.
La noi toate bune si frumoase. Am avut un wee foarte placut, ne-a rasfatat si alintat tati cum a putut. Asa ca noi va dorim si voua un wee frumos si odihna placuta.
Da azi noaptea am avut de stat ca bufnita. Fii-mea de la 2 pina la 6 avea mare gust de sfat, si pe cine credeti ca l-a vrut ca interlocutor, koneshno ka pe mine . Eu muream de somn si ei nici ca sa-i pese. Deja ma enervam, dar mi-am dat seama ca e mai bine sa ma tina la sfat decit sa plinga de durere, asa ca am zis slava Domnului ca e asa si nu mai rau.
Lilia si eu mi-am dat seama ca nimic nu ajuta pentru inlaturarea definitiva a colicilor. Noi incercam toate metodele stiute si parca nu mai plingem ca din gura de sarpe.
Gata ca m-am prea lungit de o sa aveti tot wee numai sa cititi. Deci sanatate si numai bine.
Cite un toc din partea noastra.
------------------------------- Lucia mamili lui
Lauras (4 oct 2005)
Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.
Crinia spune:
Buna
Lucia noi avem 4 dintisori. La capitolul diversificare stam destul de bine, de acuma papam si carnita de vita si ou, brinza , dar mai putin iaurt (ca nu ne place). Dar tare iubim tzitzi, si cred ca vom minca atita timp cit mami va avea. Vrem sa stam numai in picioare. Karina mamica lui
LiliaToma spune:
Hop si eu sa va spun ca mi-am implnit pofta de Brown Capuccinooo!
Am facut ieri, a iesit delicioasa.Abia ma abtin sa nu mananc multa ca am de gand sa mai coc cate ceva si daca mananc mult de fiecare data ajung cat casa.
Sa va spun un secret, Rodica a facut tortul, i-a iesit tare bun, dar i-i lene sa scrie pe DC. Ia ziceti ce masuri luam cu lenosii?
CORINA, sper sa dormiti linisiti acuma ca aveti patru dinti.
LUCIA, Alina nu are timp sa intre ca gateste de zor deserturile Nataliei( vedeti ce barfitoare sunt eu azi?
Imi pare rau ca mai ai nopti pe care nu le dormi, dar asta e, ce sa facem, copii cer sacrficii
ALINA( DAVINA) sper tare mult sa te faci bine si sa scapi de problema aia la mana.
Pupici la toata lumea
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Crinia spune:
Salut la toti!!!
Natalia mersic, eu asa si am crezut dar am vrut sa mai verific. Sa stii ca intru zilnic la celalalt subiect si transcriu toate recetele de acolo. Acuma e o perioada de acumulare a informatiei si a produselor si cred ca in citeva zile vor izvucni creatiile.
Lilia parca ne-au iesit dintisorii (de fapt inca unul mai are pina a face aparitia totala), dar noaptea oricum face probleme si se trezeste cu plinset (de durere). Cred ca inca dintisorii isi mai fac fiesta.
Cornelia ce mai fac crizantemele? Karina mamica lui
alinkav spune:
Salut moldovencele mele!
Eu sunt bine, intr-adevar gatesc!!!!!Ieri am facut si eu prajitura Brownies, a iesit foarte buna, astfel incat tocmai am terminat de facut inca una bucata!
Ce sa spun, Natalia noastra e o experta in prajituri, are talent cat casa!
Vorbiti de dinti, Alex din fericire a scapat usor de iesitul dintilor, doar la vreo 3-4 a plans putin, dar restul(16) i-au iesit ca ciupercile dupa ploaie. Nici colici nu a avut, chiar deloc. Tin minte ca spuneam tot aici pe forum, ce cuminte copil am, care face doar nani, papa, zambeste si atat. Si ca o data a plans mai tare, de nu stiam ce sa fac, nefiind obisnuita sa planga Alex.
Acum doarme, desi am folosit si mixerul, am spalat vesela.Poate mai doarme olecutica, sa ma odihnesc si eu.
Bine, va doresc in continuare wek placut! Eu sunt singura cu Alex, si nu am we placut!Asa ca profitati si ptr mine!
Pupici!Alina si
Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Buna, fetele!
N-am intrat o zi pe aici si cind colo, lumea ma lauda de mi-au crescut niste urechi luuuungi.
Ma bucur cind lumea incearca retelele mele preferate. Daca ii iese la fel de bun si ii place, ma bucur si mai mult.
La noi e totul bine, ne iese si al patrulea canin, fara probleme, si ne pare tare rau ca unii bebelusi se chinuie cu dintisorii.
Rodica, ia mai scotoceste dupa niste harnicie prin casa si scrie-ne cum a fost tortul.
Sanatate multa tuturor!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
lia_c spune:
Salutare fetelor
iaka am revenit si eu din we... Ma simt cam si
... In sfirsit aseara am adus-o definitiv pe bunica... Caci de prin primavara tot caram si caram de acolo. Am mai fost vineri si apoi duminica am venit cu tot cu catei si pisici si gaini... Mare veselie... Aseara am cazut moarta in pat... A venit sotul de la serv. pe la 12 noaptea si cu toate ca nu dormeam, n-am avut forte sa ma duc pina la bucatarie sa-i incalzesc ceva... Bunica tare entuziasmata era aseara cind a intrat in oras cu toate ca nu prea vedea multe era intuneric si nici strazile Chisinaului nu sint prea luminate... Acum vom putea rasufla un pik mai usurati... Deja o sa aiba cine sa-mi gateasca clatite, placintele, sarmalute, coltunasi si alte bunataturi...
Eu tot am intrat de dimineata si mi-am salvat toate retetele Nataliei, acum sper sa ma gaseasca si inspiratia si timpul liber in acelasi timp ca arata f delicios ...
Voi, vad ca ati fost f active zilele astea, bravo! Simbata kiar ma gindeam sa intru de acasa si sa vad ce ati mai scris... cind colo ne-au stins lumina de simbata pe la 11.00 dimineata pina duminica pe la 16.00... Eu cu mare greu am suportat frigul si apa rece, d-apoi copilasii mici ale vecinilor... Kiar nu stiu saracii cum s-au descurcat atita timp fara lumina... eu am pishcat-o la parinti la apartament simbata . Acolo era lumina, era caldut, apa calda +++...
Rodica, scrie pls cum s-a primit tortul si daca v-a placut... ca 'io imi fac griji daca am scris totul bine...
Crizantemele fac bine, sper sa nu moara pina la primavara, caci parca ma stradui sa am grija de ele... Iar mamica m-a rugat sa nu mai cheltui banii cumparind crizanteme si cautind de care eu n-am
Vreau sa dorm o zi intreaga... Azi dimineata cind suna desteptatorul ma gindeam, e simbata sau duminica.... nu - e Luni!
Mai am de tradus cite cave p/u fratior si nici decum nu pot sa ma apuc... Saracu-l de el, i-am promis ca simbata seara traduc...
Lucia, din pacate n-am mai reusit sa ne intilnim cu nasii , pentru prima data timp de 9 ani de cind ii cunosc, n-am reusit sa ne vedem macar... Am vorbit doar la tel. inainte de plecarea lor Vineri... Ei se grabeau la bobocica(clasa I, de la bobocel) lor, caci o lasasera in grija unor prieteni... Iar noi vineri dimineata ne grabeam la bunica... Sper data viitoare cind vor veni sau noi vom merge sa avem destul timp sa stam la taclale...
P.S. Vineri cind mergeam spre bunica am vazut ca erau renovate toate fintinele de pe drum si fiecare avea stilul ei, f frumos facute... Duminica am luat camera si am facut poze la cele mai "inspirate" fintini, asa ca in curind le voi pune, va anunt... Nu stiu a cui a fost ideia cu restaurarea fintinilor insa e f frumos si parca te simti un pik mai in rind cu celelalte tari... cu toate ca drumurile lasa inca f mult de dorit...
Cornelia