Din Republica Moldova cine mai e?(partea 9)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
In cite butikuri particulare am intrat, mai toti vinzatorii te servesc cu cafea si ceva dulce. sunt foarte gustoase si deosebite. Am baut cafea foarte deschisa la culoare, de un verde deschis - mi-a placut.
La UF, unde lucram, erau aceleasi conditii, cuptor cu microunde, aparat p/u cefea, aparat cu apa plata rece/fierbinte, cantina cu preturi relativ mici, sala internet, biblioteca si nu in ultimul rind un anturaj foarte placut.
------------------------------- Lucia mamili lui
Lauras (4 oct 2005)
Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
MamaElei spune:
Dragelor, multumesc mult pt urari! Si ca tot vorbeati de trandafiri, am primit 3, da frumooosi... Cu toate ca sotul e foarte suparat pe ei (ca tin asa de putin, cu toate ca vinzatorul te asigura ca va tine cel putin un an), dar altceva a zis ca parca nu ar merge. voua ca sinteti asa harnicute, dar celelate fete pe unde ar umbla? Duamna presedinte, pai se poate? Atitea absente, vai, vai, vai...
EI, ce ziceti de mine? Ies eu, cu copil cu tot, cumpar ce-mi trebe pt tort si uit ce-i mai important - NUCI!!! Imi vine sa , dar merg sa-l fac asa, fara. Sa vad ce-mi iese!
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
Din pacate eu nu prea am experiente si amintiri frumoase referitor la UF...
sa trecem la ceva mai dragut:
m-a intrigat cafeaua verde... de fapt si de lumea araba cu toate ca un pik mi-e frica daca as nimeri in mediul lor... Tu cum te-ai acomodat?
http://community.webshots.com/user/lia_c_
lia_c spune:
Rodica, nu-ti fa griji, nu cred ca sa iasa rau fara nuci, nu e un ingredient de baza. Multa bafta!
Eu ultimul timp sint tare uituka, trebuie sa umblu cu foia dupa mine cind ma duc la cumparaturi...
Lucia_B spune:
Rodica - de predsedately ai in vedere ca lipseste? aoleu, pai eu decuzori sunt pe baricade, da iaka tovzampred, iaka el lipseste, lui zii vai-vai-vai
sa ne zici cum s-a primit torta, pentru asa ocazie ar trebui sa iasa super-puper de gustoasa si fara nuci.
Cornelia - la generat cam te infioara lumea aceasta. aici nu se respecta regulile asa cu ar fi in Dubai sau UEA. asa c aici e cam bardak, si distrabalaciune. Insa in paralel cu asta am facut cu nostinta cu citeva familii arabe care respecta coranu si am numai pareri de bine fata de ei. sunt foarte prietenosi. eu nu credeam ca arabii sunt asa de inimosi.
joi si vineri se aduna tot puslamaul sa mai cheltuie bani prin hoteluri cu rusoaice si in baruri cu bauturi (ceea ce e strict interzis). insa in restu zilelor oamenii sunt amabili, iti zimbesc si se poarta foarte frumos. nu sunt rautaciosi ca la noi. daca se intimpa sa dai cu capu in un om, sau sa-i rastorni cosu in magazin - nu urla si racneste numindu-te cu tot felu de cuvinte urite ci primul isi cere scuze si face un zimbet ingeresc de intri in pamint de rusine.
daca ar fi sa fac un fel de concluzie as zice ca locatarii (din mos-stramos) sunt mai buni decit majoritatea oamenilor de la noi. au mai multe valori pe care le respecta cu strictete decit noi.
si cum se stie in fiece turma este cite o oaie patata.
as vrea totusi sa te intreb de ce esti asa rece de UF, ai lucrat cumva acolo, sau ai cunostinte care au lucrat?
Lauras (4 oct 2005)
lia_c spune:
mi s-a intimplat sa fiu dusa acolo la practica in an 5, tipa cei mai buni studenti se duc la UF... Atunci departamentul IT stateau in sala de proiectie(asa ni s-a spus). Am umblat vreo 2 zile(cit ne-a demonstrat cladirea si ce vom face) si am renuntat sa mai merg la UF, fetele care au ramas, le puneau si scrie datele de la contoare... Sint f multumita ca atunci am facut acest pas si am perseverat pina n-am gasit unde intr-adevar ma simteam bine si aveam f multe de invatat... Poate atunci asa am nimerit eu, cind era UF in criza si am dat peste oamenii nepotriviti... Nu vreau sa supar pe nimeni, cred ca asta a fost soarta mea - sa nu ramin acolo...
Apoi au avut parintii probleme cu contorul si apoi si noi si f urit s-au purtat cei de la UF... + o multime de drumuri si timp pierdut in zadar uneori...
Acum nu demult cind am ramas fara curent(am scris pe forum), am ramas shocata ca s-au purtat un pik mai bine decit pina acum si au schimbat contorul fara sa ia bani...cu toate ca au fost oleaka de nervi..
Cum ai zis si tu: fiece padure are uscaciunile ei...
Lucia_B spune:
nu vreau sa tin aparare UF, insa vreau sa aduc lumina. intreprinderea este organizata de spanioli (nu-i noutate) care au pus suflet in ea, insa ca lucratori au luat moldoveni. tot bardacu e din partea lor. cine v-a deservit - tot moldoveni/rusi au fost. nu ar trebui sa tineti ura pe UF ci pe lucratori. eu am lucrat in oficiul telefonic 24h, erau fete super amabile si fete pe care iti venea sa le maturi cu bita
fiecere are drumul lui, ai cautat ce ai vrut, asta si ai. eu atunci nu am avut o alta posibilitate + ca ma aranjau conditiile. m-am angajat nu pe mult timp deoarece aveam alte planuri pe viitor, insa la moment trebuia sa ma intretin intr-un fel oarecare. sa stai in oficiu si sa raspunzi la telefon nu e atit de rau ca si cum sa citesti datele de pe contoare.
da cum ai spus si tu - schimbam tema
nu inteleg, unde's toate fetele, indeosebi: Alina, Lilia, Natalia, Elena?
Lauras (4 oct 2005)
MamaElei spune:
Eeee, si credeti ca am mai reusit sa fac ceva? Au venit ambele mame, au destrabalat copilu si au plecat. Cu mare greu am dus copilu la culcare. La cina romantica am sa fac cartofi copti cu seliodka Insa promit oficial miine sa fac ceva frumos. Oricum abia miine vor fi 4 ani, nu?
Lucia, pai le aveam in vedere pe fete. Ia scoate nuielusa aia, ca prea e de tot!
Si eu nu am o parerea prea buna de personalul de UF. Am o ruda care a fost practic obligata sa depuna cerere de plecare. Dar sigur nu generalizez. Cum zice Cornelia nu e padure fara uscaciuni.
Lucia, de mult vreau sa scriu referitor la colici. Noi din pacate ne-am luptat cu ei pina la 5 luni si ceva. Sper din tot sufletul sa nu fie cazul vostru. Remedii? Nu prea. O tineam mai mult pe burtica, diferse picaturi (gen Sab Simplex), am baut eu ceai din plante anticopici (Produs in MD, costa 3 lei), nu stiu cit ajuta, dar mai stimula lactatia, masaj pe burtica si cam asta. In cazuri supergrave mai ajutam.
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
... nu urasc UF sau persoanele care lucreaza acolo si nu vad nimic rau in a introduce info de la contoarele sau altceva de genul asta. Problema era in mine, ca cautam IT, daca n-as fi avut alte surse de venit cred ca acceptam sa lucrez acolo, insa eu cautam ceva interesant si din care sa cresc in domeniul in care am invatat 4 ani... Asa eram eu dusa cu pluta, am zis ca vreau IT si p/u asta am luptat...
nici eu nu prea inteleg unde au disparut in special: Alina si Lili. Ele erau mereu prezente... Natalia a zis ca va lipsi motivat... Elena probabil se acomodeaza si nu prea are timp...
Lucia_B spune:
vai Rodica, de ai sti cit de tare mi-i pofta de seliodka sarata/afumata, ika din aprilie nu am mincat, da si atunci a fost o gustare ca eram insarcinata sui nu prea aveam pofte. acum nustiu ce as da pe o scrumbie, salam din carnita de porc da nu ma insir ca lista-i mare, zic pe scurt - mi-i pofta de mincare moldoveneasca.
aici carne de porc - iok, da nici nind am fost in Bratislava nu erau cirnaturile bune, moldovioara noastra. gata vreau acasa si devina esti tu
v-am zis ca nudemult am serbat si noi cu o mamaliguta, am gasit foarte greu faina de porumb, era 900g la 45lei. sa auda un taran citi bani am dat pe o mina de faina se cruceste, el de banii aceste red ca-mi dadea un sac intreg. da e sa zic eu de insulita asta cind fetele din ro se pling ca nu gasesc multe ce in md e cu caru.
zii care sunt reusitele Paulei, cu ce au alintat-o bunicutile?
merci de sfaturi referitor colicilor, sper si eu sa nu tina mult si sa nu fie atit de dureroase. de nu, cred ca o sa insuresc cit de tare plinge. ziua gingureste ca un ingeras da seara plinge ca din gura de sarpe miticuta
Lauras (4 oct 2005)