probleme genetice (cromozomiale)

probleme genetice (cromozomiale) | Autor: ela2005

Link direct la acest mesaj

Salut fetelor!

Sunt noua pe acest forum si imi pare foarte bine ca l-am descoperit.Am si eu o problema mai exact am facut un tratament pt. FIV+ICSI si pe 27.10 am facut aspiratia pentru ovocite am obtinut 10. Azi ne-a cehemat la cabinet la Medsana la domnul profesor Ancar sa fac inseminarea si surpriza mare soc ce mai ne-a spus nu numai domnia sa si ceilalti doi medici respecti doamna dr. Protopescu si un alt medic pe care nu il cunosc care vorbea numai in engleza ca sperma sotului este de calitate ff. proasta si ca au recoltat 150 de spermatozoizi dar au mobilitate de 10% si in urma operatiei ICSI au obtimut 7 embrioni dar nu au reusit sa traiasca intr-o zi decat 4 si nici astia nu se dezvolta normal nu se divid si sa venim maine sa vada ce se poate face ca ei nu vor sa riste ca pot iesi maltformatii si vor sa doarma linistit. Sincer sotul meu cand a aflat a fost socat nu a putut sa stea pana la sf. sa vada ce se mai discuta nu stiu ce sanse mai sunt si maine . Nu stim in contro sa o apucam. Va rog sa ma sfatuiti sau poate ati mai auzit si de altii ca au aceasta problema,ce ar fi de facut in cazul acesta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Buna, ela2005!
Imi pare foarte rau ca trebuie sa treceti prin ceea ce ne-ai descris, din pacate, avand in vedere situatia, pentru aceasta data nu cred ca va mai ramane prea mult de facut ... Daca embriologul spune ca sunt atat de slabuti embrionii, nu are rost sa continuati, sunt foarte putine sanse sa se prinda sau, daca se prinde totusi unul, sa duci sarcina la termen si daca, totusi, si asta se intampla exista, intr-adevar, marele risc ca bebele sa nu fie normal ...
Incercati sa va linistiti acum, sa va pastrati energia si (nu stiu cum este politica la Medsana) o parte din banutii pe care i-ati investit, pentru ca asta e o lupta uneori lunga si foarte dura ..
Noi poate am fi ajuns in aceeasi situatie ca si voi, insa am avut, sa zicem, putin noroc ca in drumul nostru am intalnit un OM, om mai ales prin deschiderea si sinceritatea sa, apoi prin profestionalism ...
Anul trecut am apucat-o si noi pe drumul FIV+ICSI. Cu absolut toate temele facute (analize de toate felurile, inclusiv genetice, informari la sange de pe forum si Internet) am batut la portile Giulestilor .. acestea s-au inchis rapid: nu avem ce va face, de ce nu adoptati?; apoi am mers la Medsana: spermograma era destul de optimista pentru ICSI: 300.000/ml, insa mi s-a parut acolo o industrie a fertilizarii in vitro, prea se facea pe banda, iar noi stiam ca suntem la limita (nu ma refer la doctorii romani, ci la cei greci), ca avem nevoie de un plus de concentrare si ajutor din partea lor ... am ajuns, in final, la Sabyc, unde, din 10 ovocite recoltate la mine, am obtinut 7 embrioni bunicei, dar sotul a fost de mai multe ori sa congeleze , la insistenta embrioloagei, iar in ziua recoltarii ovocitelor a dat inca doua probe proaspete, la interval de o ora una de alta (e cunoscut ca a doua proba, la o oar - doua distanta de prima, poate fi semnificativ mai una).
Cum era spermograma voastra inainte de ICSI? Ati discutat cu embriologul inainte? De unde stiti ca sunt genetice problemele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

ela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia1 spune:

Ela,pana acum nu ti-au spus de problema sotului tau?Te-au anuntat chiar la sf?Pana atunci nu a mai facut nici o spermograma?Si eu am facut un FIV,la mine tot un embrion s-a dezvoltat,din pacate nu a prin.Acum vrem sa-l incepem pe al doilea FIv in ianuarie,la mine tot problema sotului este.Areputurosi.primul FIv noi nu l-am facut cu ICSI,la al doilea Vrem sa facem ICSI.noua ne-a dat sa facem un test de compatibilitate,marti avem programare.Imi pare nespus de rau de prb ta,dar cred ca asta trebuia sa te informeze prima.Nu stiu cum as putea sa te consulez.daca ai vrei sa-mi pui o intrebare iti voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.eu spun sa mai faca inca o spermograma sotul tau si vezi ce iti vor spune si alti doctori.PUPICI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Ela - acum am descoperit subiectul acesta. Spune-mi te rog inainte nu ati facut investigatii?
Nu i-a dat Ancar, sotului tau sa faca un tratament inainte? cum a iesit spermograma inainte de FIV ?
Nu mi se pare OK absolut deloc sa se faca o afirmatie fara fundament! Daca v-au spus ca e de natura genetica de ce nu au si demonstrat pentru ca acum sunt metode la indemana geneticienilor !
Este o metoda numita "Diagnostic Genetic Preimplantare" pentru analiza embrionilor in vederea depistarii posibilelor defecte genetice si pentru determinarea sexului embrionilor obtinuti prin FIV.
Ar fi bine sa mergi sa intrebi mai multe.

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2005 spune:

Buna fetetlor,

va anunt ca atunci a doua zi au fertilizat pana la urma 3 dintre care doar 2 erau cu forme normale si am facut pana la urma operatia de transfer embrional am asteptat o luna si nimik nu s-a prins nimik chiar au venit rusii tocmai in ziua a 35-a, cand trebuia sa ma duc sa imi faca testul de sarcina deci dezamagire mare.
A fost o perioada dupa ingrozitoare, am incercat sa nu ne mai gandim la asta sa trecem oarecum peste.
Acum dupa atata timp de stationare m-am gandit sa o reapucam de la inceput cu investigatiile cu analize sau ce o sa mai fie dar nici nu stiu la ce medici sa mai bat, eu tot as insista sa caut un doctor androlog ca toate problemele la sot au fost.Stie cineva un androlog bun?

nounou : -spune-mi ati reusit pana la urma?
-unde este Sabyc?
-ianainte de FIV+ICSI spermograma era:
1.84mil/ml
mobilitate A(foarte mobili) 30%
mobilitate B(mobili)20%
mobilitate C(lenti) 15%
mobilitate D(imobili)35%
cu diagnosticul de oligospermie severa cu astenospermie moderata
facuse progres de la "oligoastenospermie severa" pentru ca avea prolactina marita si a tinut un tratament cu brocriptina cateva luni de zile si a revenit in parametrii ei normali si sa vazut clar o imbunatatire si branca ursului timp de 6 luni dar se vede treaba ca nu a fost suficient.Nici nu mai stiu ce sa spun credeti ca prolactina poate reveni la valorile de dinainte de tratament?

luli:au afirmat asa ca ar fi de natura genetica ca probabil nu au fertilizat in mod normal atunci cand trebuiau sa fertilizeze ci mai tarziu, dar de demonstrat ceva nu ne-a demonstrat nimik.
De unde stii de aceasta metoda:"Diagnostic Genetic Preimplantare" nu ne-a spus nimeni de asa ceva.Dar dupa cum suna ca denumire aceasta metoda este pt. embrionii deja formati dar noua ne-ar trebui ceva care sa determine daca sunt probleme genetice la gigeii sotului.

Va multumesc mult la toate pentru interes, si imi cer scuze pentru absenta mea atat de mare, desi am intrat pe forum aproape zilnic nu am avut puterea sa mai vb cu cineva.

ELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns garro spune:

Buna fetelor. Sunt GARRO si am probleme asemanatoare.Sotul a fost diagnosticat cu OATS (oligoastenoteratospermie).Dupa o spermograma cu un nr de 600.000/ml,A+B=12%,a urmat tratament 3luni dupa care a repetat spermograma si nr.sa marit putin (12mil/ml).Dr. a prescris analize genetice (cariotip genetic din sange periferic) si rezultatul a fost :47,XY+Y .S-a constatat ca modificarea genetica este datorita cromozomului Y in duplicat.In situatia aceasta singura sansa ramane FIV cu donator.Draga ELA2005 te inteleg din toata inima,stiu ce este in sufletul tau.Daca vrei sa ma intrebi ceva iti raspund cu drag.Va pupa GARRO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns garro spune:

ella,dane vesti despre tine?

Mergi la inceput