Bebelusi de mai-iunie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Mey, fetelor, scrieti intr-un ritm infernal! Si acum nici nu mai am PC-ul acasa, pentru ca l-a luat sotziorul meu la serviciu sa-l deviruseze.
O sa scriu punctual : fulgi de orez : multumesc pentru sfaturi. Pana la urma cum ii preparati ? Ati inceput ca si cu orice aliment, prima zi o lingurita, a doua zi doua lingurite, etc ?
Anky, aici n-am gasit orez de la Humana – sau nu m-oi fi uitat suficient. Interesant ce ziceai despre Nestle – cu ursuletul culcat…
Laura, chiar m-ai distrat cu angajata aceea de la « institutiile statului » care nu stia sa scrie corect romaneste ! Da’ puteai sa-i sugerezi sa nu mai puna deloc cratime, sau sa scrie in Word, si apoi sa dea Spelling Check [ :D]
Ioanailinca si Beatrice si eu ma trezesc instinctiv, cu jumatate de minut inainte sa maraie Carina.
NewMami si cu pedi a mea am aceeasi problema : orice i-as zice, imi spune ca e OK, sa nu imi fac probleme… Iar copilul meu mananca de o saptamana Milupa HN 25, face kk verde (scuzati, va rog, detaliile picante !) si doctorita nu gaseste nimic in neregula ! Naiba s-o ia, ca ma supara din ce in ce mai tare! Mi-a recomandat cineva ieri sa ma duc la Dr. Catona - la Puls. Stie cineva ceva de ea ?
Gabitzam – apropo de vecinii zgomotosi : nu respectau orele de liniste in bloc ?
Buna ideea lui Androix – cu link-ul la poze. As mai avea si eu o sugestie, dar e munca naibii pentru Gabitza : sa apara numele copilutzului ca si link, pentru ca sa evitam carnatii de link-uri… Si eventual respectivul link sa duca la o singura poza, un soi de portita de intrare in albumele respectivei mamici.
Cate picaturi de Vigantol dati voi puiutilor ? Ca mie pedi nu mi-a mai dat nici o indicatie in sensul asta. Normal ca o s-o si sun, insa vreau intai sa aflu de la voi, pentru ca sa-i pot da peste nas la o eventuala « scapare ».
Premergatoare – pana la urma o sa se interzica toate jucariile pentru bebi, pe motive stupide ca ar fi periculoase. Eu o s-o pun sigur in premergator, pentru ca maica-mea mi-a povestit ca eu ma descurcam de minune in asa ceva, nicidecum sa patest chestii nasoale.
Spitalele : apropo de ce povestea Laura : la CFR2, unde am nascut, am mancat, intr-adevar, de acasa, insa am cerut sa imi incalzeasca supa si mi-au adus-o fierbinte. Iar pe Carina au spalat-o in fiecare zi.
Mercedes – neaparat sa ai trimitere (de la medicul de familie) pentru spitalul de dermato. Eu am fost cu Carina cand avea 2-3 saptamani – si facuse acneea de nou-nascut. Prostanaca de doctorita de familie n-a stiut ca e ceva hormonal – desi e in varsta si ar fi trebuit sa stie asta macar din experienta, daca nu din carti. In fine, m-am tarat cu taxiul si cu bebelina mea pana la mama-naibii, absolut degeaba. Sa imi mai amintesti ca sa o intreb pe socrela la ce medic am fost – parea o tipa tare bazata, m-a impresionat pozitiv.
Acum sa ma laud si eu un picutz : Carina a stiut ca se trece la ora de iarna, si duminica dimineata s-a trezit, ca de obicei, pe la 7.00 – 7.30. Am fost super incantata, mai ales ca aveam o gramada de treaba. Deocamdata, zic, n-au fost probleme. Si seara a culcat-o ta-su dupa 20.00 – ca eu dadusem bir cu fugitii : am fost la concert (Phil Collins). Prima data cand nu ii fac eu baita !
Last but not least, felicitari Nelia pentru micuta crestina!

Mi-am listat ce n-am reusit sa citesc…
Numai bine,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Elisor,Turbo Braun e foarte bun in sensul ca il poti folosi si pentru voi nu numai pentru bebe.Eu l-am cumparat acum trei ani si a fost cam 25 de euro.
Androix,am fost in Ro si am mai sarit calul mincind gomboti cu prune,papanasi si toate bunatatile facute de mama si bunica,deh..cum puteam sa le refuz,acum ma tin din nou de Monti si trebuie sa reiau sala,am sa merg deseara.De ingrasat nu m-am ingrasat,asa ca e ok,reiau de unde am ramas.
Daca vrei ca slabitul sa mearga mai repede incearca sa bei dimineata pe stomacul gol lamiie intr-un pahar cu apa si o lingurita de miere,asta timp de o saptamina.In prima zi o lamiie,in a doua zi doua lamii si tot asa numarul lamiilor creste in fiecare zi timp de o saptamina, dupa care inca o saptamina descreste.Daca ti se par prea multe, atunci bea cite una zilnic.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Inesuca-pai creste cam 100-120gr pe saptamana. Acum are in jur de 6,4kg. Eu ii dau ultimele doua mese cu cereale- una in jur de 8-9 seara- cand facem si baita: mananca in total cam 180 ( 100 inainte de baita si restul dupa) plus un nectar de piersici (cam 80ml) si inca o "gustarica" numai cu cereale pe la 11- mai mananca 100-120. Am inceput cu fulgii de orez Milupa, apoi porumb de la Bebelac(mai ales cand ii dau Fe- ca ala o cam constipa si porumbul cica e mai bun pt. bebe constipat- vorba vine "constipat", ca de facut face de 2 ori pe zi-da' mai tare), apoi cereale cu mere de la Humana, orez cu 3 fructe de la Nestle si acum orez, porumb si tapioca de la Nestle. Eu ii pun in bibe tot atatea masuri de cereale cat si de lapte- asa trece ok prin tetina reglabila Avent- destul de groasa dar nici nu oboseste tragand (daca e mai gros, a mea oboseste si adoarme). Dar am inceput cu o masura si am crescut treptat. Spor la papaceala...
Super site-ul, da' pentru Romania nu se poate comanda

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Androix, concluzia este ca oricat de bune ar fi tetinele si biberoanele si oricat de scumpe, tot tzatza este mai buna! Ha! Dar ce pacat ca nici la tine nu mai e.
Ioana cand incepe oala sa fisiie trebe sa dai focu' mic ca altfel nu stiu ce se intampla, Doamne fereste. Scrie in instructiuni.
Sa va traiasca cercelusii, Fran!
Nelia, copiii nostri au plans la botez in marea lor majoritate. Iti aduci doar aminte ce suparate eram toate ca se jelisera copiii la botez. O fi contat la Tudora ca este mai mare si mai obisnuita cu lumea? Sa vedem cum se va comporta si Maya Florentinei.

Laura si bebe Cristina( 20.06.2005 )

Sa nu spui niciodata "Imi pare rau"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Fran - sa-i purtati cu placere, felicitari, si multumesc pt. pontul cu oglinda, caci bumbu se uita in oglinda dar nu prea are nici o reactie la ea, daca neschimonosim noi se amuza, multam.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Servus fetelor!
Fran, de exemplu la culori. Apare o floarea soarelui vreo cateva secunde bune, apoi un puiutz de gaina, etc Se repeta aceeasi culoare cu imagini frumoase si rare si mari. Toti copilasii care apar rad, toti parintii zambesc iar profesori sunt o gasca de papusi care mai fac cate o glumitza. Cum zicea Inesuca, incearca pe site-ul lor ca trebuie sa fie. Aici ieseai mai ieftin daca luai colectia intreaga decat pe bucata.
Androix, nu esti dracusor deloc. Si mie mi se pare mai faina ideea cu pozici. Normal ca e o munca titanica si in cazul in care e prea mult... E ok si asa. De cand s-a nascut Tony tot cu greutatea m-a tampit toata lumea.
Ioanailincam, tare frumusica ai mai fost. O sexi mama pe bune. Suna tare fain 52. La atata am inceput eu sarcina. Si eu de mers la party-ul de Craciun la firma la sotul. In fiecare an incercam sa arat super, bla bla. Mi-e groaza de-a dreptul de petrecerea de anul asta. In primul rand ca nu mai incap in nici un pantalon clasic adus din tara iar aici oferta de haine de gala nu e deloc pe gustul meu. Plus ca sunt undeva intre marimi, 8 mi-e mare iar 6 mi-e mic.
Cereale, Tony agreaza doar Milupa de orez. Adevarul e ca au gustul exact de orez cu lapte.
De trezitul noaptea cred ca nici nu am ce sa mai spun. De exemplu azi noapte de 3 ori cu trezirea definitiva la 5.30. Si asta e in fiecare noapte... Asa ca sunteti fericite cand dorm bebeii pana la 7.

Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

La multi ani bebelusilor sarbatoriti...un mic de la mine pentru fiecare...

Eu iar o iau razna rau de tot...Dupa ce ca am o saptamana incarcata emotional la maxim,de dimineata mi le serveste junioara la intervale regulate...A inceput de fapr de-asara sa urle la lapte,apoi de dimineata pana acum a mancat abia 150 ml,fractionate in doua reprize,ieri si azi neam fructe...si azi legumele le-a mancat dupa care a tusit putin si ...restul vine de la sine...a vomitat...Apa nu,ceai nu,lapte nu...ma intreb copilul asta cu ce Dumnezeu traieste...Astept sa se trezeasca si iar incep sarabanda prin oras pe la medici...Ma gandesc sa nu cumva sa fi facut rosu in gat,ca-i putin mucioasa si tuseste...daca nu ...nu ies din cabinet de la dr.pana nu-mi serveste o explicatie logica ca eu de aproape 2 luni o iau razna...In cazul in care dr. n-a observat dara luat prea putin in greutate...luna asta...
Nu stiu cum reactionati voi,dar eu cand nu-mi mananca copii sunt terminata...mai bine-mi dai in cap...

Fran stiu metoda cu laptele,am practicat-o si tot la 400ml am ajuns...ma bate gandul sa-i schimb laptele...dar mai bun decat Humana ce naiba sa-i iau...?!
Sa purtati cercelusii cu multa placere...

Androix vin si eu cu doua bilete la ce-ai spus...legat de sare si ulei...Azi i-am facut Deliei o ciorba de legume de sa mor daca nu era buna...da' buna rau...si cu ceapa verde si cu de toate,ce rosii belite de coaja,date cu mixerul si fierte...o nebunie...pacat ca a trebuit sa tuseasca taman cand imi crescuse pipota de fericire ca a mancat...

Elisor ia cu incredere Braun Turbo,sau orice alt blender cu tija metalica sa poti sa-l bagi si in alimente fierbinti...Braunul e bun ca are si tocator si chestia a de batut oua,sau la ce-o folosii ca eu de 4 ani inca n-am utilizat-o...

Hai ca va las ca starea mea nu este tocmai una buna de loc si nu vreau sa va molipsesc...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Inesuca, laptele trebuie decongelat intai in frigider si abia pe urma scos afara si bagat la bain marie. Nu il pune direct in apa fierbinte, s-ar putea sa se branzeasca.

ChrisDun, doza standard de Vigantol (din ce am citit si mi s-a spus de catre vreo 4 medici) este de doua picaturi pe zi. In functie de cum evolueaza fontanela si altele medicul poate recomanda o alta doza pentru o anumita perioada de timp. Oricum ar fi bine ca pediatra sa o vada pe cea mica inainte de a se pronunta aspura dozei.

Cereale. Noi folosim piureuri cu fructe si cereale (Humana si Milupa), nu i-am dat niciodata cereale simple, dar am sa incerc si d-alea, am vazut unele cu lapte de la Milupa. Eu am ajuns sa-i pun cate o masura, doua de "brei" in fiecare biberon, ca am trecut pe tetine cu gaura mare si laptele simplu e prea lichid, se ineaca piticelul. Cu lingurita inca nu i-am dat cereale, abia ne strofocam cu fructele...

Problema cu vecinii si gaurile in beton o am si eu, ieri m-a stresat insusi nenea administratorul, care duminica la ora 4 gaurea de zor un perete de beton. I-am sunat la usa si l-am rugat politicos sa amane gaureala, ca e duminica si pentru noi. S-a strambat foarte urat si a continuat cu galagia, tare am impresia ca urmeaza un retur la meciul asta al nostru.
Acum am altii care nush' ce mama naibii mai taie cu flexu' de la 8 jumate, plus niste copii zvapaiati care urla de nebuni pe scara blocului.
Voi aveti idee, exista un interval legal in care trebuie respectata linistea in timpul zilei? Eu stiu numai de intervalul 22-08.

Irinuca mea m-a cam speriat astazi, dupa ce dimineata s-a trezit vesela si s-a hlizit vreo 3 ore i-am dat sa pape niste fructe din borcanel (la care s-a strambat, evident) si pe urma am vazut-o din ce in ce mai flescaita, nu mai voia nici lapte, nimic, a zacut in pat vreo doua ore si intr-un final a vomat tot ce mai ramasese din fructele alea, apoi a tras iar o repriza de somnic. Din fericire pe la 2 s-a trezit mai vioaie, iar acu' vreo juma' de ora a baut si niste laptic (am trecut la Humana HN), ba chiar s-a ratoit la mine ca i-am dat prea putin. Acum doarme iar.
Poate nu ma impacientam daca n-o vedeam atat de flescaita, nici capul nu si-l mai tinea, era varza-varza.
Acuma o sa stam la regim, fara fructe si legume si sper sa-si revina de tot.

PS Cu sarea si uleiul stiu si eu la fel, sunt necesare in cantitate moderata, insa parerile sunt impartite, asa ca mai bine isi asculta fiecare pediatrul personal, ca oricum nici ei n-au ajuns la vreun consens deocamdata. Eu in doftora noastra am incredere deplina, mai ales ca barbata-su e ditai pediatrul nefrolog, asa ca daca era sa existe vreun dubiu legat de rinichi, ma gandesc ca ar fi stiut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Daca tot e o moda cu poze in oglina uitati aici fi-miu!: Vedeti si comentariu la ele!

ALEX IN OGLINDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Mygirl, ai idee de ce ti-a spus sa-i dai fier Alexandrei? Dupa ce isi dau seama doctorii ca trebuie sa le suplimentam vitaminele, sunt anumite indicii sau pur si simplu asa e bine?

Fran, felicitari pentru cercelusi! Sa-i faci poze Patriciei sa vedem si noi o domnisorica frumoasa!

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput