Bebelusi de mai-iunie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Boboricule, ia uita-te tu mama la pagina 4 sa vexi ce ai scris! Citez : ''Gabi, este nascuta pe 24 mai 2005, 3 kg si 67 cm''.
Inesuca si eu i-am dezghetat lapte de al meu (se dezgheata intr-un vas cu apa fiarta), dar nu l-a baut. L-am gustat si era nasol.
Ada, scapam de bubite cand nu or mai bali. Pe la cati ani? Eu am incercat cu pudra de talc si s-au mai uscat un pic.
Ioanailincam, frumoasa ai fost! Si slabaaaaaaaaaaa moarta! Oala sub presiune este o mare inventie. Eu ma topesc dupa ea, aproape numai la ea gatesc. Si cainelul tot intr-o oala din asta ii gatesc. Imi place ca nu scoate aburi si poti sa o lasi pe foc fara sa stai tot timpul langa ea si se fierb bine toate. Dar bineinteles trebuie sa reglezi focul asa cum trebuie. Dar pentru bebe e prea mare.
Gabizam nu cred ca avem de ce sa iscam discutii din cauza dimensiunilor bb-ilor. Noi le afisam ca sa vedem cum au crescut. Am concluzionat doar mai demult ca fiecare bb este unic si creste in felul sau. Eu i-am zis lui Boboricu ce i-am zis pentru ca intr-adevar nu are cum sa fie asa. Si gluma cu burta a fost doar o..........gluma! Ca doar noi ne mai permitem sa si glumim!
Dar vis-a-vis de listuta cu tetine, biberoane etc s-a tras vreo concluzie? Eu am vazut ca cele mai utilizare tetine sunt Nuk. Chiar ziceam la un moment dat ca ar trebui sa fim premiate!

Laura si bebe Cristina( 20.06.2005 )

Sa nu spui niciodata "Imi pare rau"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inesuca spune:

Laura radulescu- mersi pt. info!! Deci, il scot de la congelator si-l bag in bain-marie? O sa increrc in seara asta, sper sa-i placa:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare, fetelor! Iaca am pacalit-o pe asta mica sa doarma un pic si zic sa intru si eu. Si iar ati scris 2 pagini.
Elisor, Cloreta, Florentina - multulmesc de complimente. De slaba sunt slaba, ca ma cantarii azi si am vazut ca am 51 kg (de obicei am cam 52 - 52,5) dar nu ma intrebati cum tremura celulita pe mine. Ca barbatu-meu mai bate un apropo daca nu ma reapuc de bicicleta, dar eu sunt o putoare mare. I-am zis: cand m-ai luat aveam 50 kg (aveam o talie, mama, mama), ti-am facut copil si am 52, dar ce te-ai insurat cu manechin? Sunt prea bine! Cat despre coafura, intr-adevar se preteaza la un par mai scurt. Coafeza ma si luase la rost ca ce, vreau coc cu par atat de scurt. Dar pana la urma i-a iesit. Iar de rochie nu am fost multumita pentru ca desi o dadusem la facut inca de la inceputul lunii, am stat vineri seara cu ea sa mi-o termine. Si n-am mai pus-o inca o data pe mine dupa ultimele modificari (era 9 seara si cu copilul dupa mine), drept pentru care m-am trezit ca nu statea pe talie cum trebuia, lungimea nu era cea pe care am dorit-o. Dar pana la urma am scos-o la capat datorita decolteului - imi zice o prietena (si ea are copil de aproape 1 an): "Impresionant decolteu. La ce ora ai alaptat?" Oricum mireasa a fost cu mult mai frumoasa si avea o coafura... Ma rog, nu se vede in poza, dar avea facut din par un fel de panglici si cu niste suvite rasucite - ce mai era superb - da cica a costat-o 2 milioane (?!). Nu 300.000 ca pe mine, la coaforul din cartier. Iar rochia pur si simplu m-a omorat - fusta era dintr-un tul foarte fin pe care erau aplicate niste flori care sclipeau discret. Eu am fost adepta cat mai simplu, asa ca rochia mea a avut doar un rand de floricele pe la decolteu si talie si alea puse ca sa ascunda niste cusaturi, dar se vede treaba ca si mai incarcat e frumos. Hai ca m-am lungit off topic.
Ce ziceati de program de somn aiurea? Pai Ana ma baga la balamucul nou cat de curand. Cu toate cerealele mele trezirile au fost la: 12.30, 4 si la 7 definitiv. Iar pe la 8 au apucat-o niste chiuituri de vecinii cred ca si-au spus ca am inscris-o la curs de chiuit profesionist pentru nunti. Bai, nene, da din adancul bojogilor le dadea - a venit si taica-su sa vada ce ii fac de tipa asa. Dar ea era singura in patut si da-i!
Corni - nu cred ca-i chestie de obisnuinta cu multi oameni. Ca nici la noi acasa nu se inghesuie lumea (pana seara sunt doar eu si Ana, iar seara vine si tati), dar la ambele nunti Ana s-a purtat mai mult decat onorabil cu toata muzica data la maxim si zeci de oameni in jur care se scalambaiau la ea. Poate pur si simplu exista copii carora le place linistea si calmul. Sau poate a juns la varsta cand a inceput sa-i fie "frica" de straini ca vad ca Timeea e mai mare ca Ana. Sper sa nu se schimbe si Ana ca imi convenea sa fie ca pana acum. De fapt, slava Domnului, nu mai avem nunti pe anul asta ca luna asta m-au dus la faliment.
Bai, il omor pe asta cu lucrarile lui in casa. Abia am adormit-o pe Ana, am aceleasi probleme ca Florentina, adica doarme putin in casa, iar afara moare cateaua de frig si nu mai putem sta mult, ca acolo ar dormi si 3 ore.
Inesuca - stiu ca si 2 dintre prietenele mele - mamici de ian. 2005 - au avut laptic la conge, dar nu il puneau in bain marie, ci il lasau sa se dezghete singur si apoi il agitau. Am procedat si eu o data asa si l-a papat cu biberonul. Dar numai o data ca eu refuz sa ma mai mulg ca iar creste productia si mi se umfla sanii si ma dor. Prefer sa merg cu ea peste tot si sa-i dau sa pape la fata locului.
LauraRadulescu - aoleu, dar cum trebuie reglat focul? Sper ca scrie pe cutie ca oala o s-o iau totusi, macar ca o folosesc pentru noi, ca vine iarna si cum eu nu am usa la bucatarie iar umplu casa de abur si mirosuri.
Florentina - dar cum i-ai dat cerealele? Ca eu i le-am dat dat la bieron si n-a zis nici pas. Peste cateva zile vreau sa incerc la lingurita, dar deocamdata vreau sa o obisnuiesc cu gustul.
Va pup!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna la fete,
La multi ani, multa sanatate sa cresteti mari si voinici ca frumosi snte-ti MARA AUGUSTA, MARIA ANTONIA, DRAGOS ALEXANDRU, CRISTIAN, mamicilor s-a va aduca cat mai multe bucurii ca numai bucuri prea putin posibil!
Ioanailincam - multumim pentru raspunsul vis-a-vis de samponele si sapunele, i-am luat sapun dalin, samponelul il folosim inca tot pe cel de la sanosan caci nu ustura la ochisori, si face parutul frumos, si apropo de par si de culoare, inainte de sarcina m-am chinuit de n ori s-a imi vopsesc parul intr-o nuanta macar asemanatoare cu a ta, si tu nu te d-ai in vant dupa el, ha.

Babygirl - ce rozalie si dulcica a fost de la inceput puiut-a ta, a mea era vanata si fiind foarte slaba a vea nasucul atat de proeminent, dar ca fiecare mi-e mi-a parut frumoasa.

Fetelor eu pun la supita uleiul de la inceput si pe lanaga (morcov, cartof, dovlecel, telina, pastarnac, ceapa mai pun si odata cateva frunzulite de spanac, o data de salata) la recomandarea dr-ului.
cam atat pt. un moment.
O zi cat se poate de buna.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by elisor

Inesuca am intrebat daca voi dati sare la bb nu ca i-as fi dat. Eu pana acum i-am dat pireu de legume de la Hipp sau supa Milupa si am zis ieri sa incerc si traditional (adica facut de mana mea) si cum nu i-a placut am intrebat de sare (oricum eu nu sunt fun sare, uit de multe ori sa pun si in mancare, cand imi fac mie eu nu pun la oua sau salate sare ca asa m-am obisnuit si nu simt nevoia). Dar nu sunt nici fun ulei fie el si de masline, adica nu vad rostul lui la bb.

Elisor, exista ideea gresita cum ca toate grasimile fie ele vegetale, animale saturate sau nesaturate sunt daunatoare si duc la ingrasare. Nu numai in alimentatia bblusilor ci si in cea a adultilor. Realitatea este cu totul alta de fapt. Fara grasime corpul nostru nu poate functiona asa cum nu poate funcitona fara apa. Uleiurile vegetale (masline, flarea soarelui sau porumb) si grasimile animale (unt, lactate, peste) sunt foarte bune pentru bebelusi si pentru adulti. Nu sunt bune untura sau carnea grasa, prajelile, uleiurile incinse si prea rafinate. Adica in general o grasime cu cat este mai putin prelucrata industrial cu atat este mai sanatoasa si invers cu cat este mai rafinata cu atat este mai daunatoare.
In concluzie ca avem si o concluzie, este un rost pentru ulei in hrana bebelusilor si chiar si pentru sare aceasta fiind singura sursa de sodiu care nu se gaseste in nici un alt aliment.
Si acum sa specific si sursele de inspiratie pentru atata desteptaciune ca da din unicul meu neuron: aia cu uleiurile e de la Michel Montignac citire, iar cu sarea si sodiul din sotii Capraru.
Apropo de Monty, Anky mai tii? Ce rezultate ai obtinut? Eu de maine vreau sa incep iar, am inceput sa-i recitesc cartea care pe langa o buna sursa de informatii interesante a reprezentat pentru mine o excelenta motivare. Termin ce mai am ne-monty in frigi si incep in forta.
Cu parere de rau mi s-a terminat lapticul. Am sarit niste mese, cu ocazia nuntii si cu ocazia unei extractii de masea (BTW Beatrice, dentistul a fost super!!!) asa ca am inceput sa remarc ca nici macar dimineata dupa o noapte de somn nu prea mai este nimic in tzatze. Initial hotarasem sa mai trag de mine pana face Filip 6 luni si apoi sa incep intarcarea treptat ca sa nu iau nici pastile si nici sa nu ma chinui. Dar din pacate corpul meu are cu totul alta parere asa incat de 2 zile ii dau supliment la masa de dimineata si de seara. Pai daca ii dau supliment cate 150ml ce mai gaseste el acolo? Mai nimic... Asa ca azi maine ma las definitiv de sportul asta. Mai naspa este sa ma acomodez eu cu ideea ca n-o sa-l mai simt la pieptul meu, cum se cuibarea el asa mititel, moale, cald si parfumat, si n-o sa ma mai stranga in brate in timp ce suge... Eiiii dar o sa trec eu si peste asta.
Gabitza, ti-am dat de lucru cu lista aia Si eu tot la dispute m-am gandit cand am facut propunerea. Adica mult mai dragut mi se pare sa dam poze in dreptul lor, sau sa scriem gangurelile sau alte chestii dragute, in loc sa ne incapatanam sa ne "batem" in greutati si lungimi. Cum vreti voi fetelor, eu una am invatat sa va ignor cand va plangeti ca va sunt copiii prea slabuti si dati niste greutati de ma ia cu rau. Nu de alta dar daca as fi pus la suflet m-as fi umflat de palns. Sa nu va suparati pe mine, sunt sincera dar nu o zic cu rautate (in curand o sa fiu gastii si n-o sa ma mai puteti suferi )
Florentina, felicitari pentru castigarea concursului. Un mic sfat: vorbeste inainte cu fotograful sa-ti explice concret in ce costa pachetul asta complet de fotografii: cate poze la biserica, cate la restaurant, daca ti le scoate si daca da ce dimensiune, sau sunt digitale, daca iti baga sub nas si rebuturile... etc.
Laura, vis-a-vis de listuta cu tetine si alte alea, pai ce concluzie sa se traga? Cum nu este nici una din noi comersant de biberoane a tras fiecare cate o concluzie individuala...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Avem si noi cercelusi....exact cum a povestit Adina a fost si la noi.
Cerealele Nestle- toate incep de la 6 luni- etapa 1 sau 2- pentru ei considera ca de la varsta aia se incepe diversificarea. Cele de etapa 1 sunt simple, apoi chiar dupa cateva zile se poate trece la etapa 2. Se pot da fara probleme de la 4 luni toate cele pe care e specificat- fara gluten. Cel putin asa mi-a zis pedi. Noi am devenit fani- orez, porumb si tapioca de la Nestle.
Loreen- noi luam in continuare Infant, am facut pauza cand am fost la munte ca am uitat sa-l luam dupa noi. Solutia sa pape mai mult lapte o am eu, da' nu-ti convine sigur: nu-i mai dai altceva. Noi am facut chestia asta o zi la munte- ca am uitat borcanelele pt. masa 2 si 3- si a mancat 750 ( fata de 550-600) cat mananca de obicei pe zi. Mie mi-a zis pedi ca daca mananca peste 500ml/zi de laptic e ok- evident plus piureuri- de fructe cu branzica si de legume- ca la noi "supa" inseamna piure de cartof si morcov fierte in abur si amestecate cu laptic. (e maine avem si carnita in "supa" asta.) Acu' nu stiu daca e ok pentru greutatea Iepuretelui sau in general. In afara de piersici pentru care are clar pasiune- la fel ca mine- haleste totul absolut la fel. Nu refuza nimic da' nici nu se omoara dupa ce-i dau. Cel mai bine papa cu lingurita, ca in timpul asta se si joaca si "mesteca" si tot felul de pliante, si cel mai greu lapticul.Asta e, eu una nu ma mai stresez, pedi s-a linistit ca e sanatoasa toata lumea e fericita.

Olga-pe aici ciuciu baby Einstein, asa ca ma gandesc sa-i fac eu niste power-point-uri si sa le rulez pe tv. Poti , te rog, sa-mi dai mai multe amanunte despre DVD-urile alea? Cam la cat timp se schimba imaginile, cat de incarcate sunt imaginile, cat dureaza in total...?

Apropo de uitatul in oglinda, cum iti dai seama ca bebe se recunoaste pe el: o pata rosie ( facuta cu un ruj) pe frunte sau nasuc- si daca duce manuta la frunte-evident s-a prins, daca intinde manuta spre bebe din oglinda- inca nu.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Fran-- ce mai face Patricia? Cat are acum in greutate si cat ia pe saptamana? Zi-mi si mie cu cerealele, cum i le dai si cand, ca eu am inceput de ieri si sunt cam in ceatza:((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Eu nu i-am dat Mayei nici un supliment da vitamine, de cand s-a nascut i-am dat numai lapte matern. La fiecare control au cantarit-o, au masurat-o, i-au verificat fontanela si niciodata nu am fost sfatuita sa-i dau ceva. Oare e intotdeauna necesar sa le administram bb-ilor supliment de vitamine? Mai sunt mamici in aceeasi situatie?

Ioana, i-am dat Mayei cerealele cu lingurita pentru ca biberon nu accepta, nici suzeta... Prima oara i le-am facut ca un gris mai grosut iar daca am vazut ca nu mananca i le-am mai subtiat un pic, degeaba insa.

Androix, multumesc pentru sfaturi! Astazi urmeaza sa ne intalnim cu fotograful care ne ofera premiul. Noi oricum il contactasem sa ne faca poze contra cost, acum ramne sa vedem in ce consta acest premiu sa stim daca mai trebuie sa completam cu ceva oferta lui.

Tina si Maya
pozele noastre

Mergi la inceput

vezi ca exista site- http://www.babyeinstein.com/ Am inteles ca se pot comanda si ca sunt tare misto!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Florentina, nici eu nu i-am dat nimic Alexandrei pana acum 2 zile, in afara de laptele meu si pilula zilnica de fluorvigantoletten. De sambata am inceput diversificarea cu suc de portocale si de maine, la sugestia pediatrei o sa-i dau fier(ferrum-haussman, parca, 3-5 pic/zi.Tot de maine incep si eu sa ma vitaminizez, mi-m luat vitamine Centrum Plus, ca mi-au scazut drastic rezervele, vine iarna si sistemul meu imunitar cam e la pamant.
Alex e tare incantata ca mananca si altceva, azi era in stare sa-mi inghita si lingurita. Cand am terminat sucul din canita seuita cu disperare la mine, ca mai vroia. Maine incerc sa-i dau cu canita cu gauri si de poimaine trecem la mere si morcovi.

Eli, ai primit pozele de la noi? Scuze pentru intarziere, dar ma misc cam greu, ma chinui de cand am venit sa fa albumul cu pozele de la munte si sa-l incep pe cel de 5 luni. Pupici de la Alex pentru Bianca.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput