Distanta minima intre2 case

Distanta minima intre2 case | Autor: cait

Link direct la acest mesaj

Pe vremea cand am studiat eu dreptul park mi-a ramas in minte k exista o lege care se numea legea picaturii de ploaie conform careia distanta minima intre casa ta si cea a vecinului este de un metru.
exista asa ceva pt k perintii mei au probleme cu vecinul care si-a facut casa la juma de metru si toata ploaia si zapada se scurge pe casa noastra.
a incalcat vreo lege in aces sens?
merci

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Daca te referi stresini, legea zice ca tot proprietarul este dator a-si face stresina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau in strada, iar NU pe locul vecinului.

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Cait , nu sunt in domeniu dar am inceput sa ne construim o casa si pot sa iti spun ce am invatat in timpul constructiei : noi ne-am facut casa pe limita de proprietate deci pe marginea terenului nostru, nu avem voie sa facem ferestre pe aceasta parte (daca vroiam trebuia sa o facem la 1m90 de limita de proprietate. Iar acoperisul am fost obligati sa il facem fata spate in loc de stinga -dreapta cum era initial in proiect.

Deci legal ai voie sa iti faci casa pe limita de proprietate cu anumite restrictii.
Vezi daca vecinii parintilor tai au respectat aceste restrictii.

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

pai aici e problema k el nu a respectat nimic si-a facut casa la juma d emetru de limita dintre noi si el si are si ferestre pe partea aia si scurgere.dupa ce pricep eu nu e tocmai legal.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

nu, nu e deloc legal sa iti faci ferestre daca nu ai 1.90 de la limita de proprietate. Doar guri de aerisire, sau eventual fereastra de la baie daca e situata mai sus de raza vizuala , facuta cu sticl mata, deci sa nu poti vedea in proprietatea vecinului. Dar si astea sunt discutabile!

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput