M-am hotarat ...adoptie (23)
Raspunsuri - Pagina 7
irina_ina2000 spune:
Buna Aissa,
imi pare rau ca tragi atat cu aceste vizite.Noi suntem dintre cei fericiti si in aproape 2 ani de zile nu ne-a intrebat nimeni nimic.Astazi am fost eu sa o rog pe cea care s-a ocupat de dosarul nostru sa vina si sa facem si ultima procedura de incheiere a perioadei de post adoptie.A spus ca va veni ea peste 2 saptamani acasa la noi si atunci ma intreb la voi de ce nu se poate la fel.De fapt ca sa iti dai seama cel mai bine de un cum s-a dezvoltat un copil cred ca trebuie sa-l vezi in mediul lui acasa.Pe ine cand m-a vazut ca o caut mai mult s-a speriat ca s-ar fi intamplat ceva dar cand i-am spus cum stau lucrurile atunci a zis ca este totul in regula.
Aviz fetelor care au inceput procedurile de adoptie tot ea mi-a spus ca la mometul actual sunt mai multe dosare atestate si mai putini copii adoptabili si cei de la DPC se feresc sa dea in plasament copii la care nu este definitivata situatia juridica pentru ca in timp a aparut o ruda care revendicat copilul si trauma afost mare si pentru copil si pentru familia respectiva.
Succes insa la toae fetele care au inceput procedura si sincer le tin pumnii ca sarbatorile de iarna sa le petreaca alaturi de copilul mult dorit.
Numai bine!!!
carmens spune:
Nu vreau sa fiu rea
"ART. 29
(1) Monitorizarea adoptiei pe intreaga perioada prevazuta de lege, dupa ce hotararea instantei judecatoresti prin care aceasta a fost incuviintata a ramas irevocabila, se realizeaza de catre directia de la domiciliul copilului, prin intermediul Serviciului de adoptie - Compartimentul postadoptie.
(2) Responsabilul de caz al copilului si psihologul din cadrul compartimentului prevazut la alin. (1) au obligatia de a intocmi rapoarte trimestriale care consemneaza evolutia copilului adoptat si a relatiilor dintre acesta si parintii adoptatori.
ART. 30
(1) Responsabilul de caz are obligatia de a supune avizarii sefului ierarhic superior rapoartele postadoptie, de a tine evidenta acestor rapoarte si de a le transmite familiei adoptatoare, precum si managerului de caz.
(2) In cazul netransmiterii, neintocmirii sau intocmirii defectuoase a rapoartelor postadoptie, managerul de caz este obligat sa sesizeze in scris conducerea institutiei, care va dispune, in conditiile legii, sanctionarea disciplinara a persoanei vinovate."
Ai primit vreun raport , bineinteles ca nu , asa ca pune-o la treaba. Cere sa ti se trimita rapoartele. Sin in acele rapoarte sa fie mentionat si locul unde a avut loc evaluarea ( pe hol ).
carmen
Otilia
aissa spune:
E, na, am primit...voi ati primit?
Acum oricum nu conteaza.
Asi, nu ma supar, am trezit-o ca sa scap de o grija, acum ne-a vazut poate sa faca raportul.
Normal e cum spuneti voi, nici pe mine nu pot spune ca m-a stresat cu vizitele si asistenta e chiar foarte draguta si m-a ajutat mult. Dar faza asta cu chematul acolo pentru psiho si in august si acum mi s0a parut aiurea. Va zic si voua aici ca pot, acolo sunt mierea intruchipata, nu vreau sa imi fac belele asa ca tac.
Gata, bine ca am scapat. Eu stiu cam ce s-a itnamplat, sau banuiesc... Ele fac rapoartele asa.....burticoase si probabil d-ra psiholog nu ma stia si a vrut sa fac asocierea nume/persoana ca sa stie ce semneaza.... Asa sunt tare dragute, dar mi se parea chiar aiurea sa creada ca acest copil de 1 an se poate desfasura si sa fie volubil ("ca poate data viitoare vorbim si noi") in conditiile date.
Asta e, cum difera tot la atestare, gasirea bebelusilor etc asa sunt diferente si la monitorizarea post-adoptie.
Am vrut doar sa va zci prin ce trec, nu va stresati si voi cu legile si procedurile, aia e, trecem noi prin asta, ce a fost mai greu am lasat deja in urma.
Fug cu fata la plimbare!
patri spune:
Mamicilor, ce ma bucur ca va vad aici sa va spuneti offul, si uite ce active a-ti devenit! Ca eu cel putin, nici nu-mi vine sa scriu, ca n-am ce, dar asa ma bucur ca am ce citi, si vad ca apar tot felul de discutii post adoptie...Eu ma gandesc ca voi de fapt nu realizati ce bine e de voi, si daca astea vi se par probleme, ganditi-va un pic la noi, sau la voi acum un an, si veti vedea ca totul e defapt o fericire, ca aveti ce monitoriza...ca noi, aspirantele, cat n-am da sa fim monitorizate...si mai ales post adoptie!!!
Aissa, nu ne-ai mai povestit demult ce nazdravanii mai face printesa ta la un an si-un pic!!! Si celelalte mamici la fel! Mai bucuratine voi, ca noi...vedeti ce greu ne e!!!
patri
galinarodica spune:
Patri daga mea am mai pus un purcoi de mesaje la Asoc sa te uit si sa-mi zici si tu ce crezi feritor la ce am gandit eu. Si va astept cu mai multe idei si m-am gandit si la ce-ai zis tu, nu e rau deloc. De abia astept sa incepem sa ne miscam.
danatim spune:
Buna la toata lumea,
Desi va urmaresc de mai mult de 1 an de zile, pana acuma n-am intrat « in direct » cu voi.
Eu am obtinut atestatul in decembrie 2004 dar pana acuma n-am reusit sa-mi gasesc fetita pe care mi-am dorit-o.
Ieri insa am primit un telefon de la DPC prin care mi se propune sa iau in plasament de urgenta un baietel de cateva zile.
Baietelul a fost parasit in maternitate iar mama si-a dat in scris acordul pentru adoptie.
Desi imi e frica ca mama sa nu se razgandeasca in cele 60 zile pe care le are la dispozitie, am decis sa risc.
Daca toate decurg bine, la sfarsitul asta de saptamana voi vedea baietelul si daca ne placem, probabil marti-miercuri il am acasa.
Dintre cele care au trecut prin aceleasi etape ca si mine (plasament si apoi adoptie), nu ati stat ca pe ghimpi pana la rezolvarea situatiei ? Au fost si cazuri in care mama s-a razgandit ?
O zi buna,
Daria spune:
Suntem si noi pe aici mai tot timpul, citim dar nu prea scriem din lipsa de timp. Si noi suntem in perioada postadoptie - a trecut deja un an si 3 luni - si in tot acest timp ne-am intalnit o singura data cu asistentul social (la intrarea intr-o statie de metrou - acolo ne-a chemat!), fiind altul decat cel care ne-a pregatit pentru adoptie si atat...
Eu am inteles initial ca trebuie facut raport din 6 in 6 luni. Trebuie sa stau linistita sau ar trebui sa iau legatura cu ei? Voi ce ziceti, ar trebui sa-mi fac probleme?
Fetelor atestate le doresc sa-si intalneasca bebeii cat mai curand. De fiecare data cand citesc prin ce treceti traiesc cu ochii mintii perioada cea mai grea din viata noastra. Dar totul s-a sfarsit cu bine. Este greu dar MERITA.
& Maria
foto Maria
patri spune:
Asi, eu nu am zis nimic pt ca de maine dim pana duminica seara sunt plecata, mi-e greu ca nici pe forum n-am sa pot intra! Dar sapt viitoare e musai sa ne intalnim! Eventual vedem, la un suc sau pe unde-l scoti tu la plimbare pe Razvan! Abia astept!
patri