Banii si....rudele !!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by 2mami

Dar voi primiti ceva la plecare de la rudele voastre? Ca eu stiu ca pe vremuri, cand venea cineva din afara tarii in vizita la parintii mei, se strofocau luni intregi ca sa gaseasca un cadou sa le dea la plecare...
Pupici,
Simona

Eu primesc la plecare cadouri foarte frumoase de la rude si prieteni. Anul asta am primit cadouri chiar si de la persoane carora nu le-am dus nimic. (de la prietena cea noua a lui frate-miu de ex)
Ba chiar de la parinti primesc si pachet de Craciun pentru nepotica lor...
Din cauza atat a transportului scump cat si a faptului ca se pierd (sau se fura din) pachete eu nu le trimit nimic alor mei. Doar daca pleaca cineva in Ro atunci trimit altfel, nu!

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Si eu primesc cadouri de la rude si prieteni ... chiar si pachete, de Craciun, Pasti, zilele de nastere ... acum cind am fost acasa, este adevarat ca m-am dus incarcata dar am venit inapoi si mai incarcata ... toate rudele si prietenii care m-au vizitat si i-am vizitat ne-au dat cadouri, fara exceptie ... de la unii din verii mei am primit chiar mai mult decit le-am dus eu, ba mi-a pus si masina si timpul lor liber la dispozitie ... asa oi fi eu mai norocoasa, sau ce? ... o faza hazlie dar importanta ptr mine: desi eu le-am dat bani parintilor mei, tata a tinut mortis sa-mi dea el bani sa-mi cumpar o bratara care-mi placea la nebunie.
La fel ca Adela, tot din cauza taxelor postale incredibil de scumpe si faptului ca se fura din pachete la vamuit in RO, eu nu trimit decit ff rar, prefer sa le trimit bani ... dar nu fiindca cer ei, ci pentru ca asa simt eu.
Aici trebuie sa-i dau dreptate AdeleiP ... nu zic ca nu sunt si cei care cer cu nesimtire crasa, dar acum gasesti orice si in RO, uneori chiar mai ieftin si nu mai exista acel "vine de-afara, tre' sa-mi aduca ceva", poate doar la cei mai in virsta, obisnuiti cu aceasta ... pe de alta parte, eu zic ca de multe ori e si mindria noastra, a celor de afara- hai sa va arat cit si ce le dau eu parintilor, socrilor, nepotilor- ca le trebuie ca nu le trebuie, ca cer, ca nu cer-, uite citi bani am si ce bine o duc etc etc ...

quote:
Originally posted by ale

Ii inteleg in mare masura frustrarea Iulianei - totusi ce sens au rautatile din mesaj? - de exemplu:
"I-a cumparat scaunel ergonomic nepotelului ca la cele 90 de kile cite are la 14 ani nu putea sa stea pe scaun normal, vezi Doamne!!....Nu o prea mai trage ata sa mearga la servici (tare i-ar mai place sa fie cucoana acasa si sa se uite toata ziua la telenovele).... "
Problema, Iuliana, cred ca o poti rezolva numai discutand cu sotul tau si numai daca vei incerca (si reusi?) sa vezi problema si prin ochii lui. Cred ca ai nevoie sa intelegi 'de ce' ii ajuta (peste masura) pe cei care ii sunt totusi familie. Si sa ajungeti la un compromis. Intre ciocan si nicovala este el ...

In ceea ce o priveste pe craciunita, daca treceti peste partea cu 'voi acolo noi aici' (care cred ca a fost supra-evaluata, de fapt) - ce ramane de o atacati in felul acesta?

Numai bine!

Ale

Ale, nu pot sa spun decit, punct lovit, punct ochit!
Iuliana fara suparare, iti inteleg revolta si o respect ... dar ce nu inteleg eu e, de ce trebuie sa fii rautacioasa la adresa unui copil -chiar daca are 14 ani tot copil este-, care nu are absolut nici o vina decit aceea ca a fost rasfatat de bunici, parinti si unchiul din SUA cu mult inainte de a aparea tu la orizont ... si tu ai o fetita, traiesti in SUA unde stii bine ca mai mult de jumatate din copii sunt supraponderati, nu stii cum va creste fetita ta ... cum te vei simti daca sa zicem, peste 12 ani, vei citi pe un forum public o remarca de genul celei de mai sus-subliniata, venita de la vreo cumnata de-a ta la adresa fetitei tale ... din cite pot eu sa-mi dau seama despre tine, cred ca in momentul in care te-ai intilni cu cumnata respectiva i-ai trage o flegma intre ochi si pe meritate ... fara suparare!
Si nu uita ceva important: daca sotul tau trece peste parerile tale referitoare la unde se duc banii, inseamna ca are un motiv bine intemeiat ... in plus, nu uita ca inainte de a aparea tu si Emma, au fost parintii, fratele si nepotul lui, care contrar celor spuse de Craciunitza ca sunt familia lui - nu, familia lui esti tu si Emma- sunt totusi rudele lui de singe, iar singele apa nu se face ... si eu chiar nu cred ca sotul tau nu-i va cumpara Emmei o casa Barbie ca sa-i cumpere nepotului un playstation cu 250$, sau nu-ti va da voie sa-ti cumperi un parfum scump ca sa-i trimita banii cumnatei sau mamei ...
Fii sincera acum : ai zis ca socrii tai sunt la tine, chiar nu ti-au adus nimic, tie, sotului, Emmei? ... au venit asa numai cu lucrurile personale in valiza si cu lista lui Mos Craciun ptr juma' de oras?
Nu stiu cum sa-ti explic, da' si eu inainte de aparitia Sarei am avut-o pe nepoata mea - sufletul si viata mea pina atunci-, si sotul- cei trei nepoti ai lui ... nu luam de la gura Sarei ca sa dam nepotilor, dar nici nu le putem intoarce spatele, diferenta e ca le-am explicat frumos si culmea!- au inteles, ca nu ne mai permitem sa le cumparam absolut orice si sa le satisfacem toate mofturile.
Pe de alta parte, nu cred ca e cazul sa-ti faci griji in ceea ce priveste viitorul: acolo Sus e cineva care le vede si le judeca ... daca (,) considera ca sotul tau trebuie sa-si piarda jobul si sa va pierdeti casa, o sa se intimple, chit ca dati sau nu bani rudelor si prietenilor, ca aveti sau nu economii ... si stii, poate suna a reclama, dar mi-a placut mult de tot o fraza a unui misionar care aduna fonduri ptr World Vision : "daca ai 1 dolar sa dai cuiva care-ti cere sau are nevoie de el, da-i, caci Dumnezeu iti va da 10 inapoi"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Draga Iuliana,
E o situatie neplacuta si te inteleg. Incerc sa iti dau o solutie, dar nu stiu daca o sa mearga. Eu si sotul meu inca de la inceput am dat in mod egal si parintilor mei si parintilor lui, apoi, surorii mele si fratelui lui. Ni s-a parut corect asa indiferent de venituri, ca sa nu apara discutii.
Tu spui ca ai realizat ca e prea mult si i-ai spus fratelui tau ca nu se mai poate. Ma gandesc ca poate daca ar fi sa dati aceleasi sume (care mie mi se par mari, si eu imi ajut parintii si sora dupa cum am spus, da nu-mi permit sa le dau asa mult, dar e un ajutor mare pentru ei, avand in vedere ca acolo se traieste greu) sotul tau ar realiza ca e mult prea mult si ar mai reduce si de la ai lui.
Apoi, daca sotul zice ca o duc mai greu decat voi, de ce nu-i sugerezi ca voi munciti pentru banii astia si nu v-a fost usor sa ajungeti la ce aveti. Si cumnatii tai pot sa riste sa emigreze, de ce nu o fac? Pentru ca le e bine acolo, au casa platita cum zici tu, salarii bunicele. Nu e usor sa te decizi sa o iei de la zero intr-o tara straina in care nu stii ce te asteapta, stii doar ca va trebui sa tragi din greu.
Pe mine sincer ma uimeste putin ca sotul tau nu realizeaza ca intre a ajuta si exagerarile rudelor voastre e cale lunga.
Eu cred ca perceptia celor de acasa e putin diferita, au impresia ca plecat find in strainatate, iti permiti orice ceea ce nu e chiar adevarat, ai un trai decent fara sa te stresezi tot timpul ce vei face luna viitoare, vei fi sau nu in stare sa iti platesti datoriile... Eu am avut ocazia sa realizez ca asa cam gandesc cei de acolo, si nu ma refer la persoane rau intentionate sau care ar fi vrut sa profite de pe urma noastra, ci chiar persoane care se gandeau ce-ar putea ei sa ne faca cadou de Craciun cand noi le avem pe toate, se simteau chiar prost din cauza asta.
Insa daca cei de acolo vad intr-un fel, sotul tau trebuie sa realizeze ca si voi aveti o viata de dus. Eu zic sa vorbesti frumos cu el. E un om bun, un egoist nu ar proceda ca el, insa nu e bine sa ii lasi pe ceilalti sa profite de bunatatea lui.
Mi se pare firesc sa iti ajuti rudele apropiate cat de mult poti, dar exagerarile niciodata nu sunt bune.

Mi se pare ciudat ca mesajul tau a dus la polemici si inca intr-o cu totul alta directie.
Oricum, eu cred ca ai perfecta dreptate sa fii nemultumita. Trebuie insa sa ai rabdare si sa il convingi treptat pe sotul tau ca ai dreptate in privinta asta. Nu te certa cu el, certurile nu ajuta cu adevarat, il vor indarji doar.

Cu drag,

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Nu stiu de ce ii raspundeti Iulianei raportandu-va la mine, chiar asa iesit din comun vi se pare raspunsul meu? Asta e parerea mea si o sustin. Pe urma va mirati ca barbatii se poarta urat, ca se ascund, ca nu va inteleg. In mesajul Iulianei sotul ei este facut varza, din ce scrie ea, el este un om lipsit de judecata, de discernamant, de curaj.
Draga Iuliana, poate raspunsul meu a fost rautacios dar al tau sigur a fost exagerat. Sa stii ca in Romania nu poti face afaceri cu 5000$, alea-s gainarii nu afaceri, ce afaceri va asteptati voi sa faca cumnatul cu 5000$? E treaba fratilor de ce s-au imprumutat cu bani dar poti fi sigura ca nu pentru afaceri. Spui ca ambele familii au case si sunt instariti, si-au facut casele tot pe banii vostri? Au fost niste sarantoci si s-au capatuit pe munca voatra? Un calculator bun costa 500$ nu 800$ cat spui tu. La cat de rar ii vezi nu crezi ca stii cam multe din viata lor? Uite de aia sunt eu sigura ca tu exagerezi.
Poate parintii lui sunt exagerati, poate si fratele lui este, de ce nu porti tu o discutie cu cumnata ta, asa sincer, ca de la femeie la femeie? Te-ai gandit ca poate mesajul tau ajunge la ei? Sa stii ca internetul nu-i foarte mare, nu stii de unde te trezesti cu raspuns din partea nepotului de 14 ani. Cam ce raspuns crezi ca va fi? Si cum vei mai intra in casa lor?
As fi fost de partea ta daca ne spuneai cum ai incercat sa rezolvi problema, nu incercand sa impui cu forta parerea ta. L-ai facut pe barbatul tau sa para zero in ochii mei, tu esti cea responsabila iar el un papa-lapte.
Si pentru ca tot v-ati grabit voi sa spuneti despre mine ca sunt rea si invidioasa, ce-ai spune daca barbatul tau cel neresponsabil duce banii in alta parte? Ca prea mi se pare mie cusuta cu ata alba povestea asta cu atatia bani trimisi unor oameni care au de toate.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cer moderatorilor sa inchida acest subiect, nu de alta, dar vad ca a luat alta intorsatura.
Un singur lucru vreau sa spun, si ma adresez craciunitei. Banii si calculatorul au fost dati in 2000, cind intr-adevar, un calc. bun costa 800$, vrei sa crezi sau nu...e problema ta. Dar, ti-am mai spus, nu sint datoare sa ma justific, in nici un caz tie.
Rog, inca o data si insistent, sa se inchida acest subiect.

http://community.webshots.com/user/emma_ana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by craciunitza

Nu stiu de ce ii raspundeti Iulianei raportandu-va la mine, chiar asa iesit din comun vi se pare raspunsul meu? Nu certati copiii cand viseaza!

Craciunitza imi cer scuze, daca si mesajul meu te-a ofensat ... n-am vrut asta, pe cuvint de onoare ... dar eu si sotul meu avem o strategie in viata noastra: familia lui sunt eu si fetita noastra, familia mea este el si fetita noastra ... restul sunt rude de singe sau simplu rude ... si functioneaza foarte bine: ne iubim si ne respectam, eu pe-ai lui si el pe-ai mei ...
Acesta a fost singurul dezacord cu mesajul tau, care mi s-a parut de subliniat ... in rest sunt in mare parte de acord cu tot ceea ce ai scris si nu mi se pare deloc iesit din comun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Da, da, sa-l inchida. Nu mai ai argumente? Salutari sotului tau, e un tip super!

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iuliana

Cer moderatorilor sa inchida acest subiect, nu de alta, dar vad ca a luat alta intorsatura.
Un singur lucru vreau sa spun, si ma adresez craciunitei. Banii si calculatorul au fost dati in 2000, cind intr-adevar, un calc. bun costa 800$, vrei sa crezi sau nu...e problema ta. Dar, ti-am mai spus, nu sint datoare sa ma justific, in nici un caz tie.
Rog, inca o data si insistent, sa se inchida acest subiect.

http://community.webshots.com/user/emma_ana

Cind nu mai primesti pupicei, fluturasi si batai pe umar si mai ales cind esti criticata - pe buna dreptate- si nu ai argumente sa te justifici, ceri inchiderea, asa-i? ... jenant ... ma asteptam la mai mult ...
si bineinteles ca se va inchide subiectul ... si nimeni nu va pierde nimic ... cea care vei pierde esti tu, tu trebuie sa fii cea care vei trai de-acum inainte cu sentimentul ca ai jignit public imaginea sotului tau si a rudelor lui ... bineinteles daca iti pasa, daca nu, Dumnezeu cu mila!
Si sa-ti mai spun ceva fff sincer: eu nu cred ca te afecteaza chiar asa de mult ca sotul tau arunca cu bani in stinga si-n dreapta fara sa primeasca multumiri ... daca te afecta, discutai cu el in privat, sau cu cineva apropiat care va cunoaste problemele in amanuntime si ajungeai la o concluzie, nu veneai cu rufaria in public ... da' io cred ca tu ai vrut - asa cum am zis undeva mai sus, referitor la mindria noastra a celor de-afara-, sa arati lumii ce tanti de treaba esti tu, citi bani aveti, etc, etc ...
... recunosc ca am cazut si io in pacatu' asta o data, da' mi-a trecut ... vorba ceea, oamenii din greseli invata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Craciunito,ai zis ce-ai avut pe suflet;ce-ar fi sa lasi spiritele sa se potoleasca?In penultimul mesaj ai cam sarit calutul,nu crezi?

Irina & Vevemica & margica(20) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Dar de ce sa fie inchis subiectul??? Doar pentru ca virgula Craciunitei nu-i place subiectul sau ce se discuta aici??? Mai multe fete de aici si-au spus parerile , si tot la fel de multe au probleme asemanatoare Iulianei!!

Mergi la inceput