Banii si....rudele !!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Auzi, Veve, zau, am citit impreuna cu sotul meu, uite ca el imi da dreptate mie :)
Cum poti sa combati ceva fara sa te legi de persoana in cauza? Vrei sa combat cu ochii pe pereti sau cum? :)
Si-apoi ce inseamna asta cu "incerci s-o dregi"? Ce, aici suntem la Curtea Martiala? Niciuna dintre noi nu le stie pe toate, ne dam si noi cu parerea, mai bine sau mai prost, important e sa nu ne pierdem simtul umorului.
Astept nerabdatoare parerea barbatilor de pe forum ;)

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Craciunitza draga,hai ca se apropie Craciunul,nu vrei sa te relaxezi un pic ... si nu-ti mai stresa nici sotzu,stie el de ce iti da dreptate :-)))smile...
Ce s-a spus, s-a spus si ramine spus,oricit ai incerca s-o dregi tu acuma,mesajul tau, mi-a lasat si mie un gust amar,poate ca vad eu lucrurile din alta perspectiva ?!
Iti tolerez si perspectiva ta de a "vedea" lucrurile,stiu ca nu esti unica, care gindeste asa,cel putin tu ai fost sincera si ai spus-o verde-n fata !

Un gind bun,tuturor,oriunde va veti afla!

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Poti sa combati ideea fara sa combati si persoana!Cred eu...

Irina & Vevemica & margica(19) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Craciunita draga,la urma urmei suntem toti straini aici dar asta nu cred ca are vreo importanta.Daca as fi rea as putea lua chir si replica asta ca o rautate,adica vezi doamne tu nu discuti cu niste cantitati neglijabile ca noi!Dar nu sa nu zgamaiem in continuare...
Problema este ca ai raspuns putin cam neplacut si cu acuzatii nefondate.
Nimeni nu zice ca trebuie sa ne lepadam de familie(Doamne fereste!),in nici un caz,eu una pun chiar mare baza pe familie,aici era vorba de niste abuzuri la bunavointa Iuliei si a sotului ei.
probabil ca ai vrut sa spui ceva dar nu te-ai exprimat chiar cum trebuie si ai dat de inteles cu totul altceva.
Adevarul e ca astfel de rude te scarbesc cand vezi ca dragostea lor si aprecierea fata de tine se limiteaza la partea materiala ca te face sa te intrebi cu ciuda chiar avem acelasi sange?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Buna,

Nimic nu e mai trist si mai dezgustator decat sa vezi pe unii parinti, (putini la numar, poate, dar exista) care nu cunosc limite cand e vorba sa profite de pe urma copiilor. Sa ma explic: e normal sa te increzi in copilul tau ca va avea grija de tine, in primul rand cu sufletul si cu cele doua maini pe care le are si apoi, daca se poate, cu banii, pentru ca banii sunt greu de gasit. Un copil care isi iubeste parintii, va avea grija de ei fie ca parintii ii cer sau nu asta. Dar cand vezi ca unii nu fac decat sa tipe intr-una ca nu e deajuns cati bani au primit de la copiii lor si ca mai vor, mi se pare nesimtire.
Cunosc personal o "mama" care spune la toata lumea ce mult s-a sacrificat ea pentru copilul ei si acum uite ca nu primeste BANI de la el, desi daca ar vrea ar avea parte de mult ajutor din partea celor din jurul ei, ajutor nematerial.
De un singur lucru imi pare rau: dupa ce ca probleme sunt multe si uneori nu ne vedem capul de griji, ca toata lumea, sunt unii care au timp sa barfeasca si sa se gandeasca toata ziua ce mai e de cerut de la copiii lor.
Pot sa dau si un altfel de exemplu: bunicii mei traiesc dintr-o pensie si cand le-am cumparat o perna de cauciuc sa se poata incalzi in casa ca nu au caldura, primul lucru care ni l-au spus a fost ca nu trebuia sa dam bani pe fundul lor, ca si noi avem nevoie de bani.
E normal sa ne iubim si sa ne pese unii de altii si sa incercam sa ne ajutam cu ce putem, cum putem, dar cand se ajunge la nesimtire si egoism, deja e mult mai greu pentru ceilalti si e pacat.

P.S. Craciunitza, intr-adevar ai pus la colt pe Iuliana si ar fi fost mult mai usor daca ai fi vazut in mesajul ei problemele cu care se confrunta si cat de greu ii e. Sotul si sotia formeaza o echipa si nu se spune ca sunt banii ei sau banii lui. Nu e vorba aici de parteneri intr-o afacere , ci de doi oameni care sa se ajute intre ei si sa se iubeasca, si cine aduce bani in casa are prea putina importanta.
Eu o cred pe Iuliana cand spune ca e greu. Am si eu rude care sunt chiar bogate , dar nu stiu cum se face ca tot ele tipa mai tare ca nu au bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Ce sa spun, desi noi nu suntem plecati din Ro, avem cam aceeasi situatie: soacra ne cere bani lunar (desi are o pensie consistenta) la modul ca ne dicteaza la tel. liste de cumparaturi, inclusiv cadouri pt. copiii vecinilor,isi renoveaza casa de la tara (faianta, gresie, zugravit) pe banii nostri.... iar mama, care are o pensie mai mica, nu cere nimic, ne ajuta cu tot ce poate (ne face mancare, ii calca ginerelui camasile)si protesteaza vehement cand ii dau ceva:"lasa, mama, ca eu nu am nevoie, voi aveti, ca sunteti tineri..."....deci.....

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Cazul meu este identic cu al Victoriei.
Nu suntem plecati din tara, suntem casatoriti de un an de zile, socrii mei sunt mai tineri decat parintii mei, dar soacra mea inchide usa la bucatarie cand ne ducem la ea ca nu cumva nu sa-i cerem ci chiar sa vedem ce mancare sau prajituri a facut. Socrul meu ,la inceputul casatoriei ne indemna sa stam la ei pentru ca suntem tineri (avem 28 de ani) si nu are rost sa ne inglodam in datorii, adica rate la casa, masina si etc.Mi se parea dragut ! Acum mi-am dat seama ca de fapt voia un menaj la comun, adica sa impartim cheltuielile, noi 70% iar ei 30% probabil, iar cand a aflat ca sunt insarcinata ne-a anuntat ca el si-a crescut copii si ca si-a facut datoria sa nu cumva sa ne asteptam ca o sa ni-l creasca si pe al nostru.
Eu am avut sprijinul sotului care a inteles ca nu mai suntem chiar asa de tineri si ca e vremea sa avem si noi un cuibusor al nostru si nu ia ascultat, dar ... din cand in cand mai uita. E mama lui si la inceput taceam si-i inghiteam sfaturile si "bunavointa", dar apoi n-am mai rezistat si ma certam cu el. Cu timpul, adica acum, el a vazut cum se comporta unele mame, si anume acelea care nu fac copii ca sa le ia salariul sau sa le conduca viata dupa principiile lor din vremuri apuse.
De exemplu, acum el este detasat la Bucuresti pentru un an de zile si vine acasa doar in weekend. Cine credeti ca-i face o prajitura sau mancare ca sa ia la el? Soacra sau mama lui?
Nu, iubita lui mama doar suna ca sa ne intrebe daca cumva nu avem diferite lucruri ( o sticla de ulei, un Kg de zahar...) ca sa-i dam si ei, "ca e tare saraca" ( salariul ei este de peste 5.500.000, iar socrul meu castiga cam aceeasi suma), iar soacra lui sta in weekend si-i gateste si ii cumpara diferite atentii ca sa nu simta ca este departe de familie si singur.
Iubita mea soacra ce credeti ca face pentru el? Suna vineri seara si ii cere socoteala "de ce nu a sunat-o toata saptamana, el nu stie ca ea nu doarme de grija lui? " cu toate ca el de abia s-a intors de la ea de acasa. Trei zile sta in oras trei vizite trebuiesc facute!
Acum le vede si altfel pune problema: nu ma mai obliga sa-l insotesc la toate vizitele pe care i le face ( una pe saptamana mi se pare uneori chiar prea mult ), nu mai sufera ca nu ii spun mama soacramii...
Deci, iubitelor cu rabdare, logica si nervi de otel le obtii pe toate.
Mii de pupici,
LauraFlo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Doua luni am locuit la soacra. Si o singura data a cumparat un pui, din banii nostri pusi la comun. Cand ne-a pus in fata cate un copan sa mancam, pentru ca ea era sefa ..., ne-a spus ca ea nu mananca...
Si seara am dat de ea la bucatarie, apropo, INCHISESE USA!!!, AVEA GURA PLINA CU PUI si era nervoasa ca ce caut pe acolo...
Uite ca rautatea te face de multe ori penibil, e bine pana la urma sa ajungi sa faci haz de asemenea "aventuri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Si eu sunt de acord cu principiul cu invatatul pescuitului, dar am avut si eu probleme. ca de fiecare data cand mai m-am dus prin Ro, trebuia sa umplu geamantanul si dupa cand eram in Olanda, tot timpul mi se plangeam de una de alta si le trimiteam prin Western Union, dar acum am schimbat foaia, fiindca am un bb mic si ea este prioritatea mea...plus ca deja mi-era jena de sot, care fiind olandez nu prea intelege el cum este cu chestia asta cu"atarnatorii"fiindca aici ai un salariu decent si pensie asisderea...deci am taiat "subventiile".
numai bine, Lena si Freya

quote:
Originally posted by andapanda

Ce sa zic, eu sint adepta vechiului principiu "mai bine inveti omul sa pescuiasca decit sa-i dai un peste pentru cina in fiecare zi" dar trebuie sa recunosc ca sint multe ocaziile in care mi-am dat cu stingul in dreptul si n-am respectat principiul asta. Poate gasiti vreo solutie sa schimbati mai intii semnificatia banilor -din "cadou" in "imprumut" sau "investitie" (in vreo afacere comuna)si poate in discutiile uzuale sa gasesti prilejuri sa dai exemple de prieteni aflati in situatii similare - si care evident NU cadorisesc cu cash in stinga si-n dreapta ci ajuta in situatii speciale si NU la presiunile altora...nu stiu...sa incerci sa schimbi putin cite putin mentalitatea. Desi e adevarat ca mai greu dezbari omul de narav...:-) Evident ca pentru asta trebuie sa "lucrezi" in echipa cu sotul tau. Daca el da bani familiei lui impotriva a ceea ce tu incerci sa-i spui, atunci ai o problema cu el, nu cu familia lui care accepta banii.
succes! panda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Si eu sunt de acord cu Veve ca e o problema de familie si nu a celor plecati din tara.
Am patit si eu ceva similar cu o matusa din partea mamei care o suna mereu pe sora mea si-i spunea ca ar trebui sa-i mai trimitem si noi bani din cand in cand ca ei sunt mai saraci, ca noi avem case si masini si ca fetele ei (de varsta mea si a surorii mele) nu se descurca cu banii. Eu nici nu am vrut sa stau de vorba (puteti sa ma faceti egoista daca vreti). Pai eu in vreme ce fetele ei se distrau pe la 20 de ani prin toate discotecile si barurile (ca deh, erau tinere) trebuia sa muncesc - desi eram stundenta- ca sa ma pot intretine. Eu am ramas fara ambii parinti din primii ani de facultate si in toata aceasta perioada nu am primit de la scumpa mea matusa nici macar un borcan de dulceata ca stia ca nu mai am pe nimeni pe lume.. Acuma deh, daca m-am ajuns (mare bogatana mai sunt) ar trebui sa-mi impart contul din banca cu ei? Parca nu mi se pare tocmai corect.
Iar pentru cele plecate din tara: nu inteleg ce e cu chestia asta cu cadourile pentru toate rudele? Ce, e ca inainte de '89 cand trebuia sa vii din orice excursie cu guma si mai stiu eu ce prostioare? Doamne iarta-ma ca doar gasesti absolut tot ce vrei aici. Dar voi primiti ceva la plecare de la rudele voastre? Ca eu stiu ca pe vremuri, cand venea cineva din afara tarii in vizita la parintii mei, se strofocau luni intregi ca sa gaseasca un cadou sa le dea la plecare...
Pupici,
Simona

Mergi la inceput