Banii si....rudele !!!
Raspunsuri - Pagina 2
iuliana spune:
Nu e vorba ca da numai la familia lui. Ca daca si eu spun..."stii, cutarica are nevoie de bani" nu zice nu. Din contra, zice ca eu sint zgircita...hihihi. Dar mie nu-mi convine de ex sa-i dau bani lui frate-miu, cind stiu ca de banii aia se duce numai cu taxiurile si la baruri. Adica Alex munceste 10-12 ore pe zi si frumosul meu fratior sau al lui cheltuieste banii nemunciti de el pe prostii. Maica-mea nu cere niciodata pentru ca nu are nevoie si nici nu vrea credit card, mai am o sora care e in Viena, deci nu cere si ea si mai am inca un frate care se descurca singur. Doar cel mare cere:)). Sotul meu nu concepe ca cineva pe care il iubeste sa o duca prost (cica) si el sa nu duca lipsa de nimic. Adevarul ca acum de cind am ramas insarcinata ma gindesc numai si numai la noi, la copilas, ce sa facem sa nu duca lipsa de nimic. Eu, sincer, il apreciez pe sotul meu ca nu poate fi egoist, dar nu mai sintem pe timpul comunismului, cind toata lumea trebuia sa fie egala si sa aiba toti la fel. Banii la noi nu sitn chiar o problema, cu toate datoriile nu murim de foame ca salarul e destul de marisor, insa mie nu-mi place sa ramin descoperita fara nici un ban. Doamne fereste, cine stie ce se intimpla, de unde scoti bani? Aici nu mai esti in Ro sa te ajuta mamicuta, fratiorii. Te descurci singur.
Multumesc fetelor pentru sfaturi...am sa ii dau si lui sa citeasca mesajele voastre, ca sotul meu intra destul de des pe site:))
eapopescu spune:
quote:
Originally posted by iuliana
... am sa ii dau si lui sa citeasca mesajele voastre, ca sotul meu intra destul de des pe site
E, d-aia nu poti tu sa fii mai apriga!
Dar ai dreptate, trebuie sa fiti chibzuiti si nu risipitori!
cspeana spune:
Auzi sotul meu a muncit 30 ani pentru ai lui totul a fost ok pana a murit soacramea si noi ne-am casatorit iar acum se poarta cu el ca un .... mai bine nu zic i-au distrus credit cardul si noi am venit aici cu 20.000$ datorie ce vreau eu sa zic el trebuie sa isi deschida ochii sa vada pana atunci nu stiu ce sa zic este f delicata situatia si credema stiu ce nasol este
sa fim fericite
vladosmina spune:
Eu cred ca suntem datori sa ne ajutam parintii si fratii, dar nu sa-i tinem in carca. Si mai sunt de acord cu datul banilor pentru lucruri esentiale, nu pentru mofturi.
Eu si sotul meu ne gandim la copilul pe care-l avem si cand realizam ca luam din banii cu care i-am putea lui cumpara mai multe, atunci ne gandim de doua ori inainte sa ne apuce darnicia si intelegerea pentru nevoile celorlalti.
Decat platit scoala particulara la nepot, mai bine angajat nanny la propriul copil, nu?-zic si eu
dyana spune:
Eu cred ca daca aceste rude ar tine la voi si v-ar respecta, nu s-ar purta asa cu voi. Se gandesc numai la ei si cum si cat sa va ceara. Ajuti omul cand e la nevoie , nu asa.
Asta se cheama rasfatz.
mamica dulce spune:
heheheeeemai fetele mi.am adus aminte un banc referitor la situatii din astea cel putin penibile
cica era o tipa maritata in ..germania sa zicem si an de an le dadea la frati/cumnati cate o suta de euro de Craciun..Toate buna pana intr,un an cand le spune..stiti,oameni buni,anul asta mos craciun e numai de 50 de euro ca ne.am schimbat masina,am trimis copiii la colegiu..
la care neamurile in cor
- ceeee????pe banii nostri????
cred ca astfel de probleme le intampina toate persoanele plecate in "tarile calde",mie una mi.e groaza sa ma duc acasa ca aici stau cam pe sponci(in ro nu ma plangeam de ceva)dar ..deh..vin din GermaniaAnul trecut ,ca un exemplu,am stat 3 sapta aici si cand m.am dus acasa m.a vazut tot cartierul bineinteles si apoi multi i.au spus lui tata...Mai Vasile da' fica-.ta a venit cu aceleasi haine imbracata,de sa faca tata spume de dracisi pana la al saptelea rand de neamuri m.au sunat de bun venit,pana s.au prins ca n.am nik,ca nici n.au mai dat vreun semnsa vad ce ma asteapta acum,dupa un an jumateNumai ca,paradoxal,cei care intr.adevar ar avea nevoie ca de aer de un ajutor nu au spus nici un cuvintel,nimic,si m.am simtit eu tare prost(situatia persistaca nu pot ajuta macar un picuuuuuuuuuufffff!
Asta e fetele,situatiunea..dar ce a povestit iuliana cu familionul plin de bani si inca nemultumiti mi se pare de.a dreptul exagerat.Chiar,cum ai rezolvat??
hai ca m.am lungit,va pup si sa auzim numai de bine,
anca
iuliana spune:
Mamico, tocmai in mom. asta socreii sint la mine. Bineinteles ca am primit indicatii de ce fel de cadouri asteapta restul. Pina si baba care vine cu laptele vrea un batic din America. Cool, nu? Cind am auzit asta era sa fac pe mine de ris.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
ANDRUSHKA spune:
Fata mea, take it easy!
Asa m-am enervat citind problema ta, de nu pot sa-ti spun!. Imi aduce aminte de faptul ca al meu frate imi trimite emailuri numai in cazuri de " urgenta", cum ar fi:" daca tot vine cutarescu in Romania, poate ne trimiti prin el niste tricouri si colanti de stat prin casa!" sau" suntem invitati la Viena,si toti banii i-am dat pe taxa de facultate a nevesti-mii, nu vrei sa ne trimiti niste$$$$$ sa vedem si noi daca au mintit aia cu lebedele pe Dunare?????" Si io bateam second handurile pe aici si-mi numaram firfireii cent cu cent ca trebuia sa dau raport si la fostu jupan acasa!!!
Io zic asa, puneti si voi pielea aia afurisita, faceti-va ca n-auziti apropourile, si, daca nu pricep nici asa, strigati-le in fata, sau spuneti-le calm (daca se mai poate) ca se munceste pe branci in America, ca renuntati la multe ptr banii aia, ca rudele trebuie sa primeasca atentii si nu investitii!!!! Vorbeste si cu sotzul tau despre asta! Rudele in cazul asta le ai dupa cum le-ai invatat! Fii radicala.
Am zis,
Andrushka
Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!
Nati spune:
Cred ca majoritatea celor plecati peste hotare au problema asta.Eu de pilda i-am vazut pe ai mei parinti cum trag jugul cu rudele noastre,daca rudele ti-au facut si cel mai mic serviciu,cer inzecit,asta ca vezi doamne te-au ajutat in trecut,si tu nerecunoscatorule nu vrei sa-i ajuti atunci cand iti cer ajutorul.Cel putin cu rudele mele asa se intampla,eu am bagat la cap de cand era copila,si m-am distantat de rude,fiecare cu ale lui,nu apelaz,nu apelati.
Acum nici una dintre rude nu vine cu apropouri sau cu plangeri,ca e greu,vor si ei un ajutor.Asta depinde si de felul oamenilor,cum ii inveti asa ii ai.
In schimb pe ai mei parinti,ii ajutam in fiecare luna cu un bonus substantial,au situatia de asa natura,incat trebuie ajutati.Asta fara ca ei sa ceara sau sa bata vreun apropo.
Dar FRATELE,aici e alta problema,am apelat in cei 27 de ani ai mei,o singura data la el,si mi-a intors spatele,spunandu-mi:te inteleg,dar nu te pot ajuta.Dandu-mi trimitere la cumnata,el ma intelege,dar ea nu vrea sa ma ajute.
Iar cand au cerut 10.000de euro,ca il intrebasem pe al meu sot,bai tu vezi 1000 sau 10.000de euro? Le-am raspuns din amintirile mele,cum mi-au spus si ei in trecut.Va intelegem dar nu va putem ajuta.
Si de atunci nici ca au mai cerut ceva,fiecare sa se lupte,nu stii sa dai,nu ai sa stii sa primesti.
Asa ca mai bine ajut pe cineva strain decat rudele.Si motive sunt slava domnului.
Asta este!Noi sa fim sanatosi,ca de restul le rezolvam noi intr-un fel sau altul.
Sa auzim numai de bine!!!
Dava spune:
Pai, bine, Iuliana, voi veti fi in datorii cu ratele 30 de ani de acum incolo, ei nu au nici o datorie si tot voi sa le dati bani? Normal ar fi sa fie invers, nu crezi? Spune-le ca trebuie sa fiti si voi pe zero, ca ei, nu pe minus, cum sunteti acum, iar cand terminati cu datoriile voastre, in caz ca nu mai intervine altceva (scoala copilului, alta casa pentru copil), atunci le veti da si lor. Si sa nu cedezi, ca nu se merita.