Bebelusi de mai-iunie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Beatrice, sunt deja destul de supla, dar nu sunt si nu voi fi niciodata slaba. Am o conformatie (oase destul de mari, muschi inca din copilarie) care nu imi permite. Dar am noroc ca sunt f armonios construita si nu arat toate Kg pe care le am. Tu ce ai mai facut cu silueta? Mai mergi la sala? Tii vreun regim, acum ca nu mai alaptezi? Eu nu prea pot tine regim ca inca alaptez 4 mese pe zi, dupa cum ziceam si in mesajul anterior. Dar probabil ca si asta ma ajuta, ca doar consuma ceva calorii...

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Imi cer scuze ca am uitat din bebelusii sarbatoriti azi, revin acum cu un LA MULTI ANI! si pentru GEORGIA MARIA (luluku) si ERIC CHRISTIAN (isto2005), sa cresteti mari si sanatosi!

Beatrice bun venit in clubul pisicilor naparlitoare! Nelia zicea ceva de minerale Ca, Magneziu, zinc parca.
Gata nu mai vreau tort trec pe fructe, masuratori altadata, ca stagnez.
Loreen, chiar vreau sa-mi zici si mie de acel faimos 3-3-3, ce nu ai voie din cele trei categorii.
Babygirl, incearca sa nu fie liniste deplina cand doarme, ceva in surdina dar sa fie un fond sonor. Si eu aveam aceleasi probleme cu el, dar pana pe la 5-6 luni apoi s-a mai linistit, tin minte ca il luam si in portbaby prin bucatarie doar ca sa ii fiu mereu aproape si sa ma simta, dar apoi am renuntat si la acest obicei. Indiferent ce faci fa totul treptat, cate putin si fi mai relaxata cand plange si incearca sa nu-i transmiti starea ta afectiva Emei. Poate te simte panicata si speriata cu atatea probleme pe capul tau, si de-aia se manifesta si ea asa. Stai calma ca se va rezolva, poate ii va lua ceva timp dar va trece si faza asta, ai uitat ce sociabila a fost la intalnirea cu "baietii" in parc?

3 - 4 luni COMORILE MELE ALEXANDRA & BIANCA
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Babygirl, in mod normal in jurul varstei de 6 luni apare la bebelusi ceea ce se numeste anxietate fata de straini. La fi-mea cea mare s-a intamplat pe la 4-5 luni, nici pe bunica-sa (din partea tatalui) n-o mai recunostea si n-o accepta. Asta in conditiile in care Miruna e un copil foarte sociabil si independent, nu prea sta dupa fusta mea si n-a stat niciodata. In plus, bebelusii nostri inca nu realizeaza ca mama poate sa dispara si sa reapara, ei cred ca daca n-o mai vad, ea nu mai exista, si atunci normal ca se sperie si incep sa planga.
Parerea mea este sa incepi sa o lasi pe Ema singurica progresiv, intai cateva secunde (jucati-va de-a v-ati ascunselea), apoi da-i o jucarie interesanta si las-o putin cu ea si incearca sa te intorci inainte sa o apuce plansul. Si vorbeste cu ea chiar daca esti in alta camera, sau canta, de multe ori e suficient sa te auda.
Probabil este felul ei sa fie mai atasata de mami, si cum pe tine te vede 90% din timp, este normal sa-i fie teama sa n-o parasesti.

Despre ritualul de adormire, e normal sa fie dependenta de anumiti factori, dar daca vrei sa-i schimbi, n-o face brusc, nu schimba totul deodata, ci pe rand, cate putintel. De exemplu, in loc sa stai langa ea pana adoarme, poti sa incerci sa te departezi, sau chiar sa iesi din aria ei vizuala, in schimb sa-i vorbesti din cand in cand (si din ce in ce mai rar), ca ea sa stie ca esti in apropiere. Eu am folosit cu succes aparatele de adormit, alea care scot sunete de valuri, clipocit de izvor si altele asemenea. Daca au si un animal care sa se invarta, cu atat mai bine. Asta la Miruna, ca Irinuca adoarme seara fara nici un ajutor, dupa bibe stie ca e vremea de somnic, o pun in pat si in 2 minute doarme bustean. Ziua in schimb mai face nazuri, tre' s-o bibilesc mai mult pana atipeste.

Apropo de ce spune Mercedes, frica de intuneric nu apare pur si simplu, de cele mai multe ori este transmisa de adulti (bau-bau si alte prostii), sau copilul este invatat sa doarma cu lumina si atunci incepe sa fie nesigur pe intuneric.
Miruna mea are doi ani si nu a avut niciodata tendinta sa se teama de intuneric, acum imi cere singura sa-i inchid usa cand plec din camera ei seara si de multe ori sta zeci de minute in bezna, cantand si palavragind cu iepurasul inainte sa adoarma.

Uram si noi la multi ani sarbatoritilor de astazi (maama, am ajuns la 6 luni! ), sa fie sanatosi si ascultatori (ma rog, in limitele normale pentru niste prichindei asa mici) si sa creasca mari si voinicei.

Noi am bagat niste supa crema ieri, i-am dat-o la biberon si s-a cam strambat, dar a mancat vreo 30-40ml, ceea ce pentru prima tura e satisfacator. Azi i-am mai infipt vreo 4-5 lingurite de mar ras intre gingii si l-a papat relativ usor. Cred ca greseam la consistenta, in loc sa-i dau mai zemos, io ii bagam si niste cereale peste fructele alea si iesea o pasta destul de tzapana, probabil de asta se stramba striba mea. Eh, imi fac cruce cu limba-n gura si pe la 2 mai incerc o tura de piure de legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Legat de somn eu am gresit la Alina ca tot stateam cu ea cand era mica-mica si s-a invatat asa, cu noi acolo. Ne-a luat ceva timp sa o dezvatam, dar acum, la fel cum zicea si Roisin, sta la ea in pat singura in camera pe intuneric si cate o ora si discuta cu animalutele ei. Am dezvatat-o treptat sa stam mereu cu ea, am mai lasat-o si sa planga etc

Pe Ana am pus-o de la inceput sa se culce singura si fara lumina. A plans max 5 min de cateva ori, dar acum adoarme singura, si seara, si in timpul zilei. Si chiar daca nu adoarme imediat sta singurica in patut si se joaca pana adoarme. Iar daca intre timp intram in camera sa vedem ce face ne arunca un zambet stirb de ne omoara. Dar nu vorbim nimic cu ea dupa ce am pus-o in patut, ca sa priceapa de pe acuma ca somnul e somn si joaca e joaca.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Vad ca scrieti, scrieti... Voi n-aveti somn? Ca noi iar ne-am trezit pe la 9.30. Bineinteles cu 2 treziri azi-noapte - ce-i drept a doua spre 6 dimineata. Am pus si niste poze din luna a cincea care tocmai a inceput.
Babygirl - neplacuta treaba cu somnul. Si Anei cand era mai mica ii lua cam 40 de minute sa adoarma seara. SI adormea un pic apoi se trezea, dadea din maini si din picioare cateva minute si iar adormea si iar se trezea. Asa ca eu stateam langa ea sa o linistesc, sa-i dau suzeta pe care evident o pierdea etc. Acum adoarme singura dupa baita si masa - chiar daca uneori nu e nici 7 seara stie ca a venit somnul de noapte. Nu-mi dau seama cum. Totul s-a rezolvat treptat - intai a renuntat la zvarcolirile astea si apoi a fost usor. A, de fapt ce a contribuit cred eu a fost ca am adus-o la TV - nu dati cu pietre! Pai stateam ca proasta cate 40 min. - 1 ora sa adorm copilul si cand ma duceam la TV nu mai puteam sa vad nimic ca toate filmele erau deja incepute. Deci o luam in dormitorul conjugal si ne uitam la TV. Si se uita si ea o vreme si apoi adormea, dupa aceea o tranferam in patut. Acum nu o mai duc, adoarme direct la ea in patut. In orice caz este exclus sa o obisnuiesc sa doarma in pat cu noi - ce-i drept, eu nu m-am intors inca la noi in camera ca daca se trezeste inca de 2 ori pe noapte (cel putin) nu are rost sa fac naveta intre dormitoare. De ce zic ca nu o voi lasa cu noi in pat? Fratele meu a dormit pana la 13 (?!) ani cu mine sau cu mama. Ii era o frica de murea sa doarma singur. Daca voiai sa-l determini sa faca ceva ce refuza il amenintai ca nu mai dormeai cu el la noapte si iti manca din palma, nu alta! Ma intreb ce efect o fi avut acest lucru asupra relatiei de cuplu a alor mei ca la un moment dat eu am plecat la facultate si a ramas mama sa doarma cu el. Si a mai durat cam un an sa se hotarasca sa doarma singur. Si este baiat! Asa ca gaseste o metoda sa o indepartezi caci altfel va fi greu. Uite, de exemplu si acum Ana este la noi in dormitor, eu in sufragerie. S-a trezit de ceva vreme, dar nu da semne ca o deranjeaza ca e singura. Isi pune paturica in cap, vorbeste singura sau cu jucariile, iar eu pot sa-mi fac treaba. Cred ca intr-adevar metoda progresiva e buna: da-i o jucarie si las-o 3 minute singura, apoi 5 si tot asa. Mult succes! Iar la straini a mea zambeste de parca-i nebuna - radea cu gura pana la urechi ieri la dr. Cred ca-mi va fi foarte greu sa o invat ca nu are voie sa vorbeasca cu strainii. Asteptam varsta de 6 luni, poate devine mai circumspecta.
Migirl - foarte frumusica fata ta! Si ce de par are! Nici cu a mea nu mi-e rusine la capitolul par.
Ca veni vorba de par. Eu la un moment dat am facut un tratamet cu o solutie numita Tonic Capilar de la Dacia Plant - se gaseste la Plafar si magazienele naturiste. Asadar timp de 6 luni m-am spalat numai cu un maclavais format din 2 lingurite de tonic + un galbenus de ou + putina apa. SI zic eu ca a vut efect. Partea proasta a fost ca renuntasem la sampon de tot si nu-mi simteam niciodata parul ca dupa samponare - macar la capitolul miros. Mai stau vreo 2 saptamani si daca imi cade tot asa reiau tratametul ca e jale.
Cine zicea ca-i scumpa o bona la 6 milioane? Pai eu as da si 7 sa stiu ca are grija cum trebuie de copil. Am citit pe forum subiectul cu bonele si preturile sunt destul de mari si variabile in functie de ce face, dar macar sa stii ca face treaba (auzisem si eu faza cu pusul la gaze - mi se face pielea de gaina). La 1 nov lansez oficial cererea de bona, dar mai vorbim pana atunci.
Va las acum ca ma duc la Mogaldea. Ii dau sa pape si apoi afara cu noi.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Vad ca scrieti, scrieti... Voi n-aveti somn? Ca noi iar ne-am trezit pe la 9.30. Bineinteles cu 2 treziri azi-noapte - ce-i drept a doua spre 6 dimineata. Am pus si niste poze din luna a cincea care tocmai a inceput.
Babygirl - neplacuta treaba cu somnul. Si Anei cand era mai mica ii lua cam 40 de minute sa adoarma seara. SI adormea un pic apoi se trezea, dadea din maini si din picioare cateva minute si iar adormea si iar se trezea. Asa ca eu stateam langa ea sa o linistesc, sa-i dau suzeta pe care evident o pierdea etc. Acum adoarme singura dupa baita si masa - chiar daca uneori nu e nici 7 seara stie ca a venit somnul de noapte. Nu-mi dau seama cum. Totul s-a rezolvat treptat - intai a renuntat la zvarcolirile astea si apoi a fost usor. A, de fapt ce a contribuit cred eu a fost ca am adus-o la TV - nu dati cu pietre! Pai stateam ca proasta cate 40 min. - 1 ora sa adorm copilul si cand ma duceam la TV nu mai puteam sa vad nimic ca toate filmele erau deja incepute. Deci o luam in dormitorul conjugal si ne uitam la TV. Si se uita si ea o vreme si apoi adormea, dupa aceea o tranferam in patut. Acum nu o mai duc, adoarme direct la ea in patut. In orice caz este exclus sa o obisnuiesc sa doarma in pat cu noi - ce-i drept, eu nu m-am intors inca la noi in camera ca daca se trezeste inca de 2 ori pe noapte (cel putin) nu are rost sa fac naveta intre dormitoare. De ce zic ca nu o voi lasa cu noi in pat? Fratele meu a dormit pana la 13 (?!) ani cu mine sau cu mama. Ii era o frica de murea sa doarma singur. Daca voiai sa-l determini sa faca ceva ce refuza il amenintai ca nu mai dormeai cu el la noapte si iti manca din palma, nu alta! Ma intreb ce efect o fi avut acest lucru asupra relatiei de cuplu a alor mei ca la un moment dat eu am plecat la facultate si a ramas mama sa doarma cu el. Si a mai durat cam un an sa se hotarasca sa doarma singur. Si este baiat! Asa ca gaseste o metoda sa o indepartezi caci altfel va fi greu. Uite, de exemplu si acum Ana este la noi in dormitor, eu in sufragerie. S-a trezit de ceva vreme, dar nu da semne ca o deranjeaza ca e singura. Isi pune paturica in cap, vorbeste singura sau cu jucariile, iar eu pot sa-mi fac treaba. Cred ca intr-adevar metoda progresiva e buna: da-i o jucarie si las-o 3 minute singura, apoi 5 si tot asa. Mult succes! Iar la straini a mea zambeste de parca-i nebuna - radea cu gura pana la urechi ieri la dr. Cred ca-mi va fi foarte greu sa o invat ca nu are voie sa vorbeasca cu strainii. Asteptam varsta de 6 luni, poate devine mai circumspecta.
Migirl - foarte frumusica fata ta! Si ce de par are! Nici cu a mea nu mi-e rusine la capitolul par.
Ca veni vorba de par. Eu la un moment dat am facut un tratamet cu o solutie numita Tonic Capilar de la Dacia Plant - se gaseste la Plafar si magazienele naturiste. Asadar timp de 6 luni m-am spalat numai cu un maclavais format din 2 lingurite de tonic + un galbenus de ou + putina apa. SI zic eu ca a vut efect. Partea proasta a fost ca renuntasem la sampon de tot si nu-mi simteam niciodata parul ca dupa samponare - macar la capitolul miros. Mai stau vreo 2 saptamani si daca imi cade tot asa reiau tratametul ca e jale.
Cine zicea ca-i scumpa o bona la 6 milioane? Pai eu as da si 7 sa stiu ca are grija cum trebuie de copil. Am citit pe forum subiectul cu bonele si preturile sunt destul de mari si variabile in functie de ce face, dar macar sa stii ca face treaba (auzisem si eu faza cu pusul la gaze - mi se face pielea de gaina). La 1 nov lansez oficial cererea de bona, dar mai vorbim pana atunci.
Va las acum ca ma duc la Mogaldea. Ii dau sa pape si apoi afara cu noi.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare mamici si bebici!

Sunt o mamica de iulie -august si am o intrebare pentru voi ca sunteti mai mari si ati inceput deja diversificarea si suculete si etc.

Aveti idee cand ar trebui sa incep sa-i dau suculete de morcov si mar Dariei?

Ea s-a nascut la 35 de saptamani si 2 zile, 2 kg si 44 cm. Acum are 3 luni jumate, 5,200 kg si 59 cm, mananca numai san. Pediatra ei mi-a zis sa incep sa-i dau de la 3 luni, dar oare bebe este dezvoltata de 3 luni, daca s-a nascut mai devreme cu o luna si o saptamana?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005

http://community.webshots.com/user/irdaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Salutari si de la noi!...v-am citit zilele astea dar de scris n-am reusit...vad ca sunt multi sarbatoriti zilele astea, mari si mici, la multi ani si din partea noastra!!!

Mercedes, imi pare rau ca aveti probleme, si nepotelul sotului meu are un hemangiom (f. mare, inoperabil) si la Padova au gasit un tratament nou care da rezultate, nu se face operatie ci se injecteaza o substanta, banuiesc ca se face la copii mai maricei totusi. Ai incredere ca o sa fie bine, banuiesc ca nu ti-e usor dar fii linistita ca totul se poate rezolva.
Cand s-a nascut Alyssa mi-au zis doctorii ca are o malformatie la inima... am simtit ca-mi cade cerul in cap...pana la urma era vorba de "celebrul" suflu la nou-nascuti si valva defecta s-a inchis de la sine in prima luna insa ce-a fost in sufletul meu zilele alea numai eu stiu, oricum eram hotarata sa fac orice si sa merg pana la capatul pamantului pentru copilul meu daca era necesar.
Aici iar s-a stricat vremea... cu riscul de a-mi coace proaspatul sotz am mai urcat un grad la caldurica .

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

ptr. Irda... pana pe la trei luni interiorul intestinului este in formare si bebe ar trebui sa pape numai san!!! (sau lapte praf daca de mami nu este). fetita ta fiind nascuta mai devreme de termen, trebuie sa adaugi saptamanile lipsa pana la 40, mai devreme de 4.5 luni n-ar trebui sa-i dai nimic altceva!...parerea mea.

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Irda, nu te grabi inca sa-i dai suc de mere. Mai ales ca tu alaptezi exclusiv si ea este destul de mititica. Eu am inceput cam pe la 4 luni jumate sa-i dau si altceva, mai mult de gust, ca mesele de lapte le are in continuare de la tzitzi. Iar Andrei este un bebe voinicut, cred ca putin peste medie.

Azi o sa incerc sa-i dau putin piure de morcov cu supa de legume. Doctorita mi-a zis ca prima data sa-i pasez morcovul, pe urma albitura, pe urma telina, sa i le introduc pe rind. N-am inteles de ce mi-a zis sa mai stau deocamdata cu cartoful. Si sa-i pun o lingurita de ulei de masline.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei

Mergi la inceput