Alexander

Alexander | Autor: casandra

Link direct la acest mesaj

Ati vazut filmul lui Oliver Stone?
Pe mine ma fascineaza personalitatea lui Alexandru. Alexandru, precursor al lui Iisus, in incercarea eroica de a uni lumea, sub semnul infratirii si al cunoasterii. Alexandru, care cucereste pentru a ridica. Alexandru, regele regilor, care isi ia de sotie o fata dintr-un trib cucerit. Alexandru, care imblanzeste calul naravas, prin puterea cuvantului. Alexandru, mort la 33 de ani.
Alexandru nu a fost perfect. Dar cum ar fi aratat lumea fara el?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Dragut filmul dar a inceput sa ma enerveze in filmele astea ca vorbesc cu accent rusesc. Ma zgaria pe urechi cand o auzeam pe Angelica Jolica. Nu stiu, parca a inceput o moda la Hollywood cu filmele astea istorice cum faceam noi mai demult alea cu dacii si romanii si povestile lu' Margelatu si boierii:)))
Hehehe..sper ca nu ti-am stricat subiectul

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Hai ma ca filmul a fost prooost!

Vorba lu' Jay Leno: Vreti sa vedeti un film de 4 stele weekendul acesta? Mergeti de 8 ori la Alexander

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

am adormit ca un prunc de fiecare data cand am incercat sa-l vad (doua ori). dar nu va luati dupa reactia mea, mi-s batrana si ostenita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Uite ca sunt in minoritate absoluta. E drept ca mie imi plac si filmele cu dacii si romanii, desi ma lasa rece cele cu Margelatu si boierii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

casandra las ca i-a placut la brabatu-mio
cat despre mine...rar ma "prosteste" sa ma uit la un film, nush de ce n-am rabdare....

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Va jur ca mi-am dorit sa-l vad... Imi place Oliver Stone, in place Angelina, imi placea distributia si ideea in general... dar filmul nu mi-a placut deloc!!! De fapt nici nu avea ca sa-mi placa pt ca am adormit la ambele tentative de a-l viziona...
M-a amuzat teribil un comentariu de pe imdb.com... Ziceau ca in loc sa se numeasca Alexander the Great (Alexandru cel Mare) ar tr sa se numeasca Alexander the Boring (Alexandru cel Plictisitor)!

Dana si nazdravanu' de Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

size=2]AJUTATI COPII IN SUFERINTA PARTICIPAND LA BAZARUL UMANITAR
http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59
VA RUGAM AJUTATI INIMIOARELE BOLNAVE: BELLA SI MARIUCA TEODOREI[/size=2]
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873
http://bella.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mey si mie mi se pare Alexandru o personalitate fascinanta. da' filmul nu mi-a placut...in primul rand ca actorul nu se potrivea deloc...l-au vopsit ei acolo sa semene cat de cat, da nika maica....io am avut rabdare si l-am vazut pana la capat...da' a doua oara n-as mai fi in stare.
Despre Alexandru cel Mare am citit insa multe si trebuie sa recunoastem, sa cuceresti lumea la nici 30 de ani...unde mai pui ca cica arata bine (da' se pare ca nu prea-i placeau fetele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Eu am plins dupa cei $8 pe care i-am dat la cinema. F.f prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Alexandru cel Mare este unul dintre primii cuceritori care "au avut un vis" cum spu istoricii...asta pentru ca el la data respectiva avea deja conceptul de sa-i zicem "globalizare" cum il numin noi azi...el sa zic pur si simplu istoric dorea ca intreaga omenire sa aiba acces la tot si toate...si anume "oikumene" sau termenul de tot ce se cunostea la data respectiva ca popoare cunoscute, taramuri explorate, sau macar despre care se aveau dovezi: a se vedea negutatorii care povestisera de exemplu despre India sau Asia Centrala neaccesibila de altfel nu numai din cauza reliefului total neprimitor, Caucazul, Pamirul, etc...si mai mult din cauza popoarelor ce-l stapaneau...nu degeaba chiar la mult timp dupa Alexandru partii au ramas unul dintre "telurile" pe care si le tot propuneau romanii a le atinge.

Alexandru incontestabil a avut "geniu" strategic, cultural (a incercat amestecul Orientului cu Occidentul) a avut viziunea istorica a ceea ce va deveni omenirea...a stabilit orase, a aplicat idei revolutionare, care mult timp dupa el au ramas inca valabile.

Practica bisexualitatii era ceva comun in perioada respectiva in Grecia, valoarea celui mai tanar alaturi de cel batran, discipol si mentor, este foarte cunoscuta si acceptata de societate...Ca sa fiu si mai precisa fff multe izvoare nescrise (vase pictate, fresce, mozaicuri) cat si izvoare istorice scrise (Socrate, istoricii) atesta dovada faptului acesta, mai mult se asuma, ca ar fi fost vorba despre neconsumarea faptului propiu-zis...faptul ca erau privati de femei mult timp, a se vedea campaniile militare, ca valoarea afectiunii pentru barbati era considerata de rang superior, femeia fiind in general, "producatoare" de urmasi, atesta inca o data faptul ca bisexualitatea era ceva mai mult decat accepata in societatea greaca de la acea vreme.

Se stie ca era ceacar, avea un ochi deschis la culoare si celalalt inchis la culoare.

Ati deschis subiectul preferat deci...am scris mult, dar pentru cine vrea ceva documentat, pe scurt, aveti: www.bbc.co.uk/history/historic_figures/alexander_the_great.shtml" target="_blank">aici sursa fiind BBC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Alte surse:
1
2
www.isidore-of-seville.com/alexander/1.html" target="_blank">3
www.isidore-of-seville.com/alexander/8.html" target="_blank">sursele
www.isidore-of-seville.com/alexander/8.html" target="_blank">biografii

Mergi la inceput