va ajuta sotii in gospodarie?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by impreuna
Poate nu o sa se schimbe niciodata, dar poate sunt si sanse sa se schimbe. Si sa nu regreti mai tarziu ca nu ai folosit toate resursele pentru a-l face sa inteleaga cum e situatia si mai ales sa inteleaga prin ce treci.

super, sa-si iroseasca toate resursele ca sisif si cand o veni dezamagirea cea mare sa nu mai aiba nici suflu macar sa o ia de la capat, ci sa ramana in cusca, lipsita de vointa si de self-esteem.

nu pricep de ce trebuie femeia sa-si verse si ultima picatura de sudoare pentru toti nesimtitii si needucatii? care e chestia? e nascuta femeia cu parafa martiriului pe frunte? mama lui de barbat, ca merita luat de shulfa si dat afara pe usa cu banii lui cu tot. ofensa mai mare ca asta nu pot sa-mi imaginez, auzi, de parca ar fi cumparat-o si ea acuma e datoare sa cada lata de munca numa ca sa se rascumpere.

Loma, casatoria e sfanta, cred asta cu tot sufletul. da, merita sa lupti cand e partenerul intr-o pasa proasta, cand cade, cand mai stiu eu ce se intampla. adica in situatii limita, dar temporare, frate! dar nu atata lipsa de respect constanta! pe tine cine te face sa te simti nitel si femeie, si iubita, si sotie? ca sotul vad ca te-a plasat in raftul menajerelor si singura lui explicatie e ca iti da casa si masa. halal, serios. scutura-te, mama draga, o viata avem! nimeni, auzi tu, nimeni nimeni nimeni in lumea asta nu are dreptul sa calce pe altcineva in picioare. cand o sa realizezi asta adanc in sufletul tau, vei gasi si solutia. vei regasi si libertatea si demnitatea si iubirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Loma, si cu varuiala, sa nu te simti prost ca ai facut-o. e casa ta, ai facut-o pentru familia ta, foarte bine. simte-te mandra ca esti asa o femeie vrednica, muncitoare si cu gandul la casa ei, cum sa fie mai bine. nu vad nika rau in femeia zugravitza. in ro la casa mea numai eu mi-am zugravit-o. aici la fel, cand ne-am mutat la casa noastra, in timp ce sotul descarca cc camionul impreuna cu prietenii, io in cateva ore varuisem trei dormitoare. dupa aia a venit el sa dea cu pensula la imbinari ca mie imi tremura mana :-)) dar ma pomeneste si acuma, ma lauda la toata lumea, bla-bla. io tund si iarba, de exemplu, n-am nici o jena sa execut munci traditional masculine, pur si simplu imi place, asta mi-e felul. sincer, nu mi se pare crima sa varuiesti, femeie fiind, si nici sa ti se ridice statuie daca o faci. mie, una, chiar imi place indeletnicirea asta. treaba urata e ca el, in loc sa zica macar un multumesc acolo, sa faca ceva de mancare pentru tine eventual, tot tie iti cerea sa cureti bucataria si sa gatesti pentru el...si tu tot mai vrei argumente ca ii pasa de tine, sincer, adica te iubeste asa cum numai un sot ajunge sa iubeasca o femeie? nu vreau sa te intristez si mai mult, as vrea sa iti imprumut certitudinea ca daaaaa, exista si barbati normali la cap si ca puterea de a-ti schimba viata numai in mainile tale sta. nu vezi ca lui nici macar mila de tine nu-i e? ca nu te menajeaza de la efort deloc? uooof uoof prea multe femei chinuite in lume din cauza unor caricaturi de barbati...si tot la fel de multe care nu au alte sfaturi decat "stai in cusca, ccc ca stai bine, ca tot in cusca sunt si eu, ai sa vezi ca te obisnuiesti pana la urma".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Danna_36

Loma, uite ce cred eu: ca omul alaturi de care ai ales sa iti petreci viata este un tip extrem de comod, nu te respecta deloc si e violent.Nu te loveste cu palma, dar te biciuieste cu vorba. La violenta fizica se poate ajunge si asa, mai intai reprosuri, apoi vorbe urate, mai tarziu o palma scapata, apoi una intentionata, toate pe fondul lipsei de respect a sotului fata de sotie si a atitudinii de resemnare a acesteia.
Asadar eu nu te sfatuiesc sa te resemnezi, ci sa deschizi ochii si sa il vezi in adevarata lui lumina.Ma intreb care e viata voastra de fapt, pentru ca in mare masura viata e o repetitie de genul "servici-casa", si daca la servici nu sunteti impreuna, iar acasa doar va certati, nu stiu ce mai ramane.O seara la restaurant, oricat de romantica,niste flori dragute, sau o iesire din oras, odata la nu stiu cate luni, nu au cum sa spele toate nemultumirile, amaraciunea, tristetea, singuratatea si durerea care se aduna zi de zi, tot mai mult in sufletul tau. Nu am de gand sa filozofez mai mult.Incearca doar sa pui in balanta ce te face fericita si ce te supara in atitudinea sotului tau fata de tine, si asta cat se poate de corect si realist.Si vezi in ce parte se inclina balanta, vezi daca merita sa continui sa te chinui, caci ai in fata viata intreaga. Cum vrei sa ti-o traiesti?
Fireste, doar tu poti hotari.Gandeste-te insa ca RESPECTUL reciproc e baza unei casnicii durabile.Daca el nu te respecta si/sau tu nu il respecti pe el, nu veti reusi decat sa va chinuiti unul pe altul si apoi si copiii, daca vor veni...
Eu iti doresc sa ai putere sa te detasezi de rutina zilnica si sa privesti situatia in ansamblu, cu toate ale ei, bune si rele.Iarta-ma daca acum, dupa ce ai citit mesajul meu nu te simti mai bine, ci poate chiar mai rau.Probabil gandesti :"of, si asta a batut campii si nu m-a ajutat cu nimic!..." Nimeni nu iti poate da o "reteta" in genul spune-i/fa-i sotului tau asta si de maine va fi un sot model.
Fericirea unui cuplu nu sta in faptul ca sotul da sau nu cu aspiratorul, ori ca sotia spala sau nu WC-ul. Alta e esenta lucrurilor.Poate sa fie super harnic si curat, daca nu da doi bani pe tine, sau te tine numai in suturi (fie ele si verbale).
Acum chiar ca pun punct, cred s-a inteles ce voiam sa spun...

Loma draga, abia acum am deschis topicul asta si te rog mult, mai citeste odata randurile de mai sus. ti-as fi spus exact cuvintele Danei: degeaba s-ar invarti toata ziua ca o albinuta prin casa daca de fapt nu da doi bani pe tine.

sunt sigura ca atitudinea asta a lui e data si de educatie, dar parca eu vad aici ceva mai mult. Nu stiu cum, dar te considera parca un fel de dusman care in permanenta nu se gandeste la altceva decat cum sa-i faca lui viata un iad. Faptul ca a spus ca esti satana si ca asa au toate femeile o samanta de nemultumire in ele, arata poate pretul pe care il pune pe tine si pe femei in general. Cred ca tipul asta e misogin. Oare de ce s-o fi insurat?

Cat despre dorinta ta de a avea un copil cu el, te rog gandeste-te mult inainte de a o face. Ce patesti acum cu el este floare la ureche, fata de ce reactii va avea atunci. Vad ca omul a spus clar ca si atunci, tot ca un dusman te vei purta: il vei cicali din cauza "puturoseniei" tale si el nu se va putea desfata in continuare cu imaginea unei sotii binedispuse cu cratitile, mopul si copilul legate de gat.

Ce e foarte bine, e ca remedierea situatiei depinde numai de tine. Tu esti cea puternica si vei reusi

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

bravo Conchita. daca ar gandi toate femeile ca tine, nu ar mai exista atatia -i pe lumea asta.

tot secretul e cum l-ai obisnuit de la inceput. daca ai acceptat o chestie nasoala 1 data, de 2 ori, de 3 ori, daca te revolti a 4-a oara va zice: da pana acuma cum ai putut rabda si acuma nu mai poti?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Da Ramonika, ai dreptate si din pacate asa e cu toate celea. Desigur ca exista remediu (cum sunt sigura ca exista in cazul Lomei) dar e mult de munca si nu stiu daca merita.
Ce e mai nasol e ca am impresia ca ei (barbatii) au mai putin de munca cu noi. Cel putin la mine asa e, eu sunt mult mai speriata ca-l pierd si deci reactionez rapid la sugestii, pe cand el uneori am inpresia ca ar prefera sa ma piarda ca sa poata face pe martirul. Mai ales ca nu sunt lucruri grave, nu? Nu inseala, nu bea, nu bate... uff!

J 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

JG, si eu am avut una bucata de prieten din asta, baiat bun, mama, nu bea, nu fumeaza, nu se uita dupa altele… doar ca el considera ca menajul e treaba femeii. Eu faceam tot in casa si tot mi-era teama sa nu ma lase. Si mi-a fost asa de teama, ca l-am lasat eu. Si am luat una bucata de sot care nu bea, nu fumeaza, nu se uita dupa altele si nu considera ca menajul e treaba femeii. Si nu mi-e teama deloc sa nu-l pierd. Poate ptr ca am avut curajul sa-l las pe primul si mi-am dat seama ca pot sa ma descurc pe propriile mele picioare.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ana, iarta-ma, nu m-am putut rabda, dar Loma chiar a gresit apucandu-se de zugravit singura. Asta i-a confirmat sotului ca are acasa o femeie buna la toate daca-si pune mintea, el nu trebe decat sa se vaiete, sa doarma si sa fie strsat si nesimtit. Ca esti in stare sa tii o casa o stii foarte bine si singura, nu e cazul sa faci exces de zel sa i-o demonstrezi si soltului, ca oricum se pare ca asta steapt, sa ieii tu fraiele gospodariei. Ca si eu i-as spala si picioarele sotului meu, as zugravi casa singura si as face si alte treburi mai grele, dar sa merite si dumnealui, sa aiba macar un cuvant de multumire, de apreciere pentru ce fac eu, chiar daca, sa zicem, sta prost cu timpul. Sa-mi faca si mie un masaj dupa o zi de munca fizica pentru casa noastra (nu? ca parca asa era vorba), nu sa se incuie in camera chipurile ca lucreaza, adica fenteaza ca un adolescent si apoi sa-l aud sforaind de mama focului, timp in care io fac cuibul placut. Eu sincer in secunda urmatoare as fi plecat in oras sa ma recreez, lasa ca nu o casa proaspat si frumos zugravita face o atmosfera de tihna in familie. Iarta-ma, Loma, cred ca e dureros sa citesti aprecierile pe care le facem noi la adresa sotului tau, ca totusi e sotul tau si trebe sa aiba el ceva bun de te-ai casatorit cu el. Problema mare mare ce ramane este lipsa lui de apreciere la adresa ta. Mi se pare ca pur si simplu te ia de fraiera, si inca la modul infantil. Pai daca n-are chef sa faca sa fie macar cinstit, is obosit, asta e ultimul lucru la care ma gandesc, da-le incolo pe toate si angajam pe cineva sa zugraveasca. Dar asa sigur nu. Mai intreb o data, esti sigura ca nu ascunde alte nemultumiri si frustrari?

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

Buna Loma!! Nu vreau sa ma laud cu ce am eu acasa,dar am sa ma folosesc de relatia mea personala pt a-ti da un exemplu : sotul meu e neamt si a mai fost casatorit,cu una ´´de-a a lui´´;in timpul mariajului ( din auzite si povestite) am inteles ca era un LENES, nu facea nimic, nu o ajuta la nimic in casa,tipa a tapetat casa cu ....tatal lui pt ca el ....nu a avut timp....deci, pe scurt nu facea nimic, nu o ajuta la cumparaturi,ca cica asta nu-i treaba de barbat,etc.Acum e casatorit cu mine, ma ajuta la toate,acum cateva luni am renovat 2 camere,tapetat....impreuna,impreuna mergem la cumaraturi,daca vreau sa merg singura zice ca nu se poate,vine si el sa ma ajute, cum sa ma lase singura cu toate?( ma refer la cumparaturi mai mari,cantitate mai mare).Daca e de facut ceva ce tine de curatenie generala sau alte treburi mai mari, ma ajuta fara sa zic eu prea multe.Deci.....daca tipul iubeste cu adevarat,daca vrea sa se implice intr-o relatie si sa faca ca aceea relatie sa functioneze bine....pune mana si ajuta,arata repect si ...ii pasa de ceea de langa el.Daca nu.....e de la sine inteles ce are in cap si in inima.Da,educatia joaca un rol important,dar mai exista si autoeducatie pe care si-o poate face singur,poate sa gandesca si sa vada ca ce face nu e bine.Ia-l la o partida de vorbe si explica-i cam cum stau lucrurile,daca-i pasa va face ceva, daca nu....i se va ´´rupe´´ in continuare ( scuza-mi expresia)!Ok! Tu ai inceput singura sa zugravesti,dar daca-i pasa putea sa iti spuna fie: ´´Hai ca te ajut si eu ca sa terminam mai repede!´´ sau ´´Hai,lasa-o pe alta data pt ca azi nu am chef!Nu te apuca singura, pt ca maine (sau mai stiu eu cand avea timp), facem impreuna!´´
Asta era o atitudine de om caruia-i pasa de sotie,fata de care are repect si sentimente.Cum el a procedat....mi se pare grosolan si badaran!!
Numai bine iti doresc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Loma, shi sotzul meu are un job stresant, dar ma ajuta cit poate, incercam sa lucram in ekipa, de ex, io pregatesc mincarea seara (kiar shi o supa la plic shi pizza, daca asta vrea) el pune farfuriile, mincarea shi tot restul, stringe masa shi curatza farfuriile ca io sa le pot pune in mashina de spalat. Citeodata face kiar el supa la plic, a reushit sa invetze Nu conteaza ca este obosit, sau ca mincam la 12 noaptea, i-a intrat in reflex shi asta face. El spala geamurile, de cind s-a convins ca-s foarte grele- unele trebuiesc desfacute shi date in jos, mie mi-ar fi foarte greu sa fac kestia asta, asha ca shi-a mai facut rost de-un job, dupa ce l-am laudat ca io n-ash fi putut in veci sa le curatz asha de bine , deasemenea, oglinzile din casa shi prafu tot el le shterge.
El curatza covoarele cu mashina aia care spala, ishi spala mashina, e iubita lui, sta shi-o bibileshte ore-n shir, am noroc cc ca-i tipicar shi meticulos Se ocupa de Bogdanel juli e prea zvirluga:D (asta daca nu vine tirziu seara) ii da sa manince, il skimba, ii face dush, etc...Pune vasele la loc- da numa alea de pe kiuveta, cele din mashina is sarcina mea- face ordine in casa, face paturile- al meu shi-al lui Bogdanel, ca io n-am timp dimineatza, ma trag kupiii sa le dau de papa, sa-i skimb, etc- deskide geamurile sa se aeriseasca, trage jaluzelele sa fie lumina...
Acum e la sfirshit de an, tre sa termine proiectele, asha ca in afara de ce-am scris mai sus nu prea face, inainte mai dadea cu aspiratorul shi-l mai trimiteam jos cu rufele la spalt, io nu le pot face pe toate. Nu string dupa el nici macar un ciorap, e ingrozitor de ordonat, nu sta la calculator acasa, e satul de alea de la servici, nu-mi ia locu la tv, ce mai, am o comoara de barbat
N-am scris in nici un caz ca sa ma laud, dar sint kestii normale, un cuplu inseamna o ekipa, mai sint shi altzi barbatzi stresatzi, obositzi shi ocupatzi, dar nu au nevestele pe post de slugi shi ishi dau silintza cum pot, pentru mine conteaza tare mult faptul ca sotzul ma ajuta, kiar shi la kestii marunte.
Loma, multa bafta!
Am uitat sa zic, sotzu meu e roman crescut in Canada, da nush cit de mult conteaza natzionalitatea, mai mult conteaza cum "ne educam" unul pe celalat.

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Loma,

Eu am crescut in familie cu tata care nu facea absolut nimic in casa: cand am cumparat un covor urias l-am carat noi fetele, mici pe atunci cu mama, la fel si mobila, el astepta pe canapea.

Si am hotarat ca mie n-o sa mi se intample asta NICIODATA.

Ei, da m-am maritat cu baiatul lu' mamica care nu-si scotea nici camasa din dulap dimineata, ce gatit? ce-i aia aspirat? tu zici serios toate astea se calca? nu-i problema daca-mi tai unghiile pe jos, se aspira!!!!

Am fost destul de ferma: chiar daca tu castigi mai mult nici eu nu mananc cu 2 guri si nici nu dorm in 2 paturi.
Am facut lista, cu cine ce face, am luptat, am lasat jeg in casa si vase murdare plina chiuveta ca sa vada cum e, l-am lasat fara lenjerie curata, am zis: ia te uita ce plin de unghiute dragalase sunt pe jos...

Si in timp s-a apucat: spala vasele seara, cumparaturile le facem impreuna, pune masa dimineata si face ceaiul, uneori strange prin casa, SI DA isi taie unghiile pe ziar ca altfel pe jos raman si le admir zilnic.
Si la curatenie ne ajuta o tanti.

Da am dus mari lupte, ca i se parea normal sa fac eu: e treba femeii, nu?
Adica gatitul, curatenia, calcatul, etc. Asa zice si soacra: curatenia e treaba femeii!!
- Zau? sau
- Ce i-ai facut lu fi-miu de mancare?

Cu asa o educatie ce sa ma astept?
Asa ca tot educ la el saracu!
Eu zic ca se poate, daca TU vrei sa se schimbe si ti se pare ca merita sa lupti pt asta.
Trebuie doar sa fii ferma pe pozitii!!!

Mergi la inceput