DOSTINEX - in cazul meu un medicament fara efect?

DOSTINEX - in cazul meu un medicament fara efect? | Autor: babygirl

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu are maine 5 luni. Pana acum o luna a supt bine, de o luna a inceput sa primeasca si Humana. De cand s-a nascut eu am luat in 4 randuri antibiotice din diverse motive (dr. zice ca am acum probleme cu sistemul imunitar), dar am trecut de 3 ori cu bine peste ele, iar copilul meu continua sa suga. Ultima data insa nu a mai vrut. M-am muls si am obs. ca laptele este verzui, asa ca i-am dat cateva zile doar Humana. Am terminat cu ampicilina si am pus copilul la san. Nu a mai vrut. Intr-un final am hotarat sa renunt la alaptat si am luat 2 pastile de DOSTINEX (cate o jumatate la 12H). NICI UN EFECT! Sanii imi sunt groaznic de grei, tot mai durerosi, curg si plini de galme. Am trecut printr-o mastita imediat dupa ce am nascut, nu mai vreau sa se repete. Am inteles ca nu am voie sa ma mulg, pt ca organismul sa "priceapa" ca nu mai trebuie sa produca lapte, dar azi n-am mai rezistat si inainte sa iau ultima jumatate de Dostinex, m-am muls. Doar peste 2 zile am programare la gine. Ce ma sfatuiti sa fac? Am stat ieri o ora in apa fierbinte, mi-am facut masaj, mi-am strans sanii cu un cearceaf, dar laptele nu vrea sa se opreasca, iar sanii sunt mereu f plini. Si doare cumplit. Va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra, poate reusesc si eu sa fac ce trebuie si sa scap de durere.



Adina si Ema-Elena (25.05.05)

poza zilei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Nici la mine Dostinex n-a avut efect. Am mai "produs" inca vreo 2 ani. Doctorul a spus sa nu mai iau, ca ala e o adevarata bomba pentru organism si daca n-a avut efect sa stau linistita si sa astept ca imi va trece de la sine.
Nu mi se mai intareau sanii, asa cum povestesti tu, ci doar curgea lapte daca ii strangeam.
Eu cred ca e bine sa te mulgi, sa nu-l lasi sa se adune acolo. E adevarat ca se stimuleaza lactatia, dar mult mai putin decat daca ar suge bebe. Probabil va dura ceva mai mult, dar se va opri, stai linistita.
Si el chiar nu mai vrea sa pape de la mami?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

crini, inca 2 ani!!! cum asa??? eu am ales. cred ca e mai bine asa. ne chinuiam amandoua. oricum am tras astea 5 luni ca sa ii dau san. cum scapam de antibiotice, cum pateam iar ceva si trebuia sa iau iar. sunt teribil de trista, dar gata, asta este si bine ca am reusit si 5 luni sa alaptez. acum problema ramane sanii mei si cantitatea de lapte. sunt nestimulati de bb si totusi produc mult lapte.

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Eu n-am vazut porcarie mai mare ca acest medicament. Adina, eu stiu ca trebuie sa-ti pui comprese cu gheata, nicidecum cu apa calda...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Fiti fericite ca ati putut alapta. Eu am avut edeme masive si as fi facut insuficienta cardiaca daca n-as fi oprit lactatia (oricum ,la 5 zile dupa cezariana nu mi-a pornit laptele, dar sanii imi erau tari si foarte durerosi). Eu am luat Dostinex si a doua zi sanii si-au revenit la normal si n-am avut nici un strop de lapte. Am suferit mult ca bebelina mea nu a stiut gustul laptelui de mama, dar multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa si frumos dezvoltata si ca eu mi-am revenit.
Ma mir ca Dostinex nu si-a facut efectul. Stiu ca e esential sa opresti alaptatul si mulsul dupa ce ai luat pastilele.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

nici in cazul meu nu a vut efect si am ajuns sa fac perfuzii pentru ficat!Asa rau mi-a facut...Mi-a dat tot organismul peste cap si tot am lapte , la 4 luni de la intarcare.Ginecologul mi-a zis sa nu mai iau nimic ca toate sunt toxice pentru organism...Deci astept sa-mi treaca de la sine.....Am dureri de sani si inainte si dupa ciclu, cheaguri si dureri de burta si toate de la dereglarea hormonala.Eu m-am decis sa las organismul sa faca ce stie el mai bine...si sa astept.Sanatate!

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Dostinex-ul nociv pt organism ???
Incercati fetelor Bromocriptina si atunci sa vedeti nocivitate : ameteli, palpitatii, stare de rau cumplita si lactatie in continuare . Ai impresia permanenta ca se roteste casa cu tine .
Eu nu vreau sa te sperii, dar eu si acum la 4 ani de la nasterea fetei am lactatie !!!
Am incercat cu Bromocriptina dar am clacat si psihic si fizic, am luat Dostinex si s-a mai redus cantitatea si nu am avut nici un efect advers de la el .
Depinde de organism fiecaruia, trebuie sa mai ai putina rabdare !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana70mari2003 spune:

Laurajr, eu vorbeam din punctul meu de vedere, si se pare ca nu numai al meu...Cat despre bromcriptina ce sa mai zic!Am luat si de-aia si tot n-am obtinut nimic, decat ce am postat mai sus...Sanatate!

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Eu am luat bromcriptina 2 sapt cite 2 cpr /zi si m-am mai muls 2-3 zile pt ca aveam lapte in continuare . Dupa 3 zile am mai avut citeva picaturi care patau sutienul dar am luat bromcriptina pina la 2 sapt .

Mergi la inceput