Dragii mei,
Daca stie careva cat ma costa un asemenea act?
Sa va explic de fapt care este problema.
Vrem sa facem cadastru la o casa la tara care a fost a fost pe numele tatalui meu care a decedat acum 2 ani. Eu, fratele meu si mama suntem mostenitorii lui, avem actele de succesiune, tot. Tata avea act de vanzare cumparare pe casa, facut de parintii lui in 1995 cand traiau amandoi. Intre timp au murit amandoi bunicii. Actul de vanzare cumparare a fost facut cu clauza de intretinere.
Acum, ca vrem sa facem cadastru, ni se cer actele de deces ale bunicilor mei (amandoi) sau copii legalizate.
E normal sa ne ceara la cadastru aceste acte, in conditiile in care casa era pe numele tatalui meu inca din 95 cand traiau amandoi bunicii? Mentionez ca in actul de vanzare cumparare nu exista nici o clauza legata de decesul lor sau altceva.
Si acum de fapt ajung la problema mea:
Actele de deces ale bunicilor mei sunt la o sora a tatalui meu si care nu vrea sub nici o forma sa ni le dea sau macar o copie legalizata, asa ca nu avem alta alternativa decat sa cerem de la primarie, un extras dupa registru de stare civila. Asa ne-a sfatuit un notar.
Aveti idee cat ma pot costa aceste extrase?
Mirela, mama mea a avut nevoie asta vara de un asemenea extras si, din cate-mi amintesc, a platit 1 milion si ceva (sper ca nu spun prostii).
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
nu cred ca e asa mult, un certificat de casatorie de la primaria care l-a eliberat costa asta vara 5000 lei vechi taxa de timbru - o nimica toata.
Dragele mele
Tocmai ce am rezovlat ieri problema asta.
Mi-au dat foarte repede duplicatele dupa certificatele de deces ale bunicilore mei (fara sa fac vreo cerere sau sa le declar nule). Pur si simplu le-am spus ca le are matusa mea si nu mi le da, mi-a dat duplicate pe loc, in 10 minute, arata exact ca un certificat original, decat ca scrie pe el ca-i duplicat.
M-a costat 500.000 fiecare duplicat plus ca dupa aceea m-a mai costat si legalizarea.
Extras mi-a spus ca nu-mi poate da, ca se dau doar in cazuri extreme si doar unor autoritati, in cazuri speciale.