stafilococ auriu

buna fetelor,
baietelului meu, rares, i-a fost descoperit in urma unui exudat nazal, stafilococ auriu. am primit tratament unguent "fucidin".dar nici un fel de alte detalii despre modul in care acest stafilococ il afecteaza sau il poate afecta....eu is mai curioasa de felul meu si vreau sa stiu ce si cum....
ma puteti ajuta voi??????? va roooog!!!!!!!!!
pupici la toata lumea
oana
Raspunsuri

belnicol spune:
Buna Oana.
Prea multe nu stiu nici eu. Iti scriu pentru ca mi-am facut cindva si eu un exudat si mi-a iesit acest stafilococ auriu dar fiind insarcinata nu mi-am putu face tratamentul cu antibiotic ce mi-a fost prescris in urma antibiogramei. Eu inca nu i-am facut baietelului meu nici un exudat sa vad daca l-a luat si el, pentru ca nu a prea facut rosu in git. Oricum, din cite stiu eu, este foarte rezistent. Am sa ma mai documentez si eu si daca mai aflu cite ceva, am sa scriu.
Sanatate. Nicoleta

Kittycat spune:
Multi oameni sunt purtatori sanatosi de stafilocooc auriu la nivel orofaringian; asta inseamna ca la exudat faringian sau nazal se deceleaza prezenta acestui germen, dar pacientul este complet asimptomatic. O asemenea situatie nu se trateaza in nici un fel, nici cu unguente, nici cu antibiotice pe cale orala.
Andra,de
printesa
(15 noiembrie 2004)

Tanaion spune:
Si baietelului meu i-a iesit la un exudat nazal facut pentru ca nu mai termina cu mucisorii, stafilococ auriu. Mi s-a recomandat sa-i pun in nasuc Vibrocil in care in prealabil sa pun o fiola de gentamicina.
Nu stiu daca a si scapat de stafilococ pentru ca dupa ce am terminat tratamentul si mucisorii, nu am mai repetat exudatul.
Tana

oanabandol spune:
buna fetelor,
lui rares i-au aparut de doua ori la interval de o luna niste bubite pe piele...se prezentau initial ca niste piscaturi apoi se faceau vezicule cu lichid.prima data am asociat cu o calatorie la tara, la rude....si am zis ca a colectat ceva de pe acolo.dar dupa o luna iar i-au aparut in alt loc(pe piciorusul drept).bubitele apar grupate numai pe o parte a corpului.pediatra mi-a zis ca nu se prezinta ca o alergie si sa mergem pe investigatii....si l-am gasit pe domnul stafilococ
offffffffff....sper sa scapam de el...ca din cate am reusit sa gasesc pe net e destul de periculos!!!!!
multumesc pt raspunsuri si daca aflati ceva nou.... noi asteptam
pupici la toata lumea,
oana