Super Nanny
Raspunsuri - Pagina 6
oanaDo spune:
Grea misiune pt supernany..Aseara a incercat sarmana sa disciplineze o trupa de 12 frati (intre 1 si 15 ani). Lupta grea cu cei de la 8-11 ani...oare aicea-i pragul critic!!!???
Oana
"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"
kisa spune:
Am vazut si eu emisiunea de aseara. Pe de-o parte m-a uimit viata care o aveau 14 persoane (cu a 15 - a pe drum) intr-un apartament de 3 camere, iar pe de alta parte stau si ma intreb cum mai rezista biata mama.
Totusi, 12 copii cu al 13-lea pe drum...... parca e prea mult pentru mine.
Cunosc o familie cu 18 copii, iar in momentul in care mama nu a mai putut procreea a plans. Ceea ce m-a impresionat in acesta familie a fost bucuria fetelor mai mari la aflarea acestei vesti. Intelegeti de ce....
pisoi3 spune:
Si pe mine m-a uimit emisiunea de aseara, nu cred ca as face fata cu atatia copii. Pe de alta parte, din ce mi-am dat eu seama, familia respectiva apartinea unui cult religios, a se vedea numele copiilor si mesajele scrise pe patuturi si usi, asa ca nu ma mir ca erau atatia copii. Oricum, bravo lor ca au curajul sa faca si sa creasca atatia copii.
pisoi3 spune:
Daniela, nu stiu cand se da reluare. Intra pe www.port.ro si vezi acolo programele de la Prima.
Salina spune:
Pe mine m-a umplut de indignare emisiunea cu cei 12 copii. Nu pt numarul impresionant de copii, care da, sunt o minune de la Dumnezeu dar uitandu-ma la micuti va spun sincer ca imi venea sa plang de mila lor. A celor mai mari care erau nevoiti sa-si rupa din copilaria lor, din teme, pt a avea grija de cei mai micuti...dar si a celorlalti. Nu stiu daca ati vazut cum se loveau, Doamne, m-am ingrozit! Isi dadeau cu pumnii in coaste...plangeau, fetita cea mai mica se speria si plangea si ea, uneori o mai atingeau si pe ea din greseala...mie una mi s-a rupt sufletul. Oi fi eu mai sensibila acum, fiind insarcinata. Dar asemenea comportament nu mi se pare normal. Am vizionat emisiunea impreuna cu sora mea, care a avut aceeasi parere. Ni s-a parut ca cei care loveau o faceau cu un soi de ura. Am fost tare dezamagita sa vad si atitudinea mamei.
Acum, parerea mea este ca a face copii este mult mai usor decat sa-i cresti!!!! Sincer, este imposibil sa oferi educatie (si aici deja nu ma mai refer la cursuri diverse, sporturi, pe care le dorim pt copiii nostri) ci la cele cateva minute acordate fiecarui sufletel. Practic, acea mama nu avea timp de altceva decat sa faca mancare, sa spele...treburi casnice...Tatal muncea. Dar copiilor alora cine le oferea o vorba buna, o mangaiere (alta decat cele din momentul in care-si primisera deja pumnii de la frati).
Sincer, va spun cu mana pe inima ca m-a intristat tare emisiunea. Foarte grea misiunea lui Supernanny, dar a incercat si ea saraca sa faca ceva.
PS- sper ca mesajul meu sa nu iste discutii, v-am spus doar parerea mea.
veve08 spune:
Si mie mi-a placut la nebunie emisiunea .Pacat ca acuma nu mai pot sa urmaresc emisiunea ca din Japonia nu pot sa prind Prima.Dar o luna cat am stst in tara am urmarit-o in fiecare sapt.
Edessa spune:
Pe mine m-a socat tare de tot emisiunea cu cei 12 copii!
Mi s-a parut de groaza cat de inghesuiti stateau in casa, in ce conditii isi luau masa...Nici unul dintre copii nu avea dreptul la un locsor al lui in casa aia... Cand i-am vazut cum dormeau ca sardelele, mi s-a facut pielea gainii! Parerea mea este ca nu ar fi fost cazul sa faca publica situatia acestei familii ( chiar daca asta a fost optiunea lor; ma gandesc ca or fi fost si ceva interese materiale la mijloc...)fiindca e ceva atipic si deja picau in ridicol ( parca era circ-menajerie, nu casa). Inca nu imi revin dupa socul imaginilor din acea emisiune. E drept, erau frumusei, erau spalati dar....
cami30 spune:
Ma uitam si eu ca omu la TV incercand sa-mi fac somn si dau din intamplare pe Prima TV. Emisiunea Super Nanny. Ocazional o mai vizionez ca sa "ma rad" de ce-mi pot vedea okii si auzi urechile. De copii razgaiati am mai auzit da' ce vezi pe la emisiunile astea te face sa te duuuuuci si sa te tot duci.
In fine, ce m-a apucat sa postez un subiect despre copii in conditiile in care nu am copii? Pai.. parintii. Am concluzionat in seara aceasta, urmarind emisiunea ca de fapt, multi dintre parintii participanti la emisiune nu stiu de ce-o fac' da' in nici un caz pentru ca ar vrea sa-i disciplineze pe micuti. Un nenea in seara asta, care era tata bun pentru o fetita de vreo 4-5 anisori si tata vitreg pentru un baiat de vreo 13-14 ani, mai sa sara la gatu lu' super nanny pentru regulile dure aplicate celei mici (care reguli au functionat pana la urma, imblanzind-o).
De ce sufletu' meu vor pe super nanny daca nu vor/nu sunt pregatiti cu adevarat sa se schimbe mai intai ei inainte de a lucra cu copilul dupa niste reguli noi?
Si a doua intrebare e pentru mamici. Voi va uitati la emisiune? Vi se pare folositoare? Pentru ca eu am senzatia ca psiholoagele care au participat la emisiune sunt super profesioniste da' nu au intotdeauna sprijinul total al parintilor de aceea multe emisiuni sunt un esec total.
cami
wonderful spune:
In mod sigur emisiunea e buna pt. parintii intelepti si cu adevarat interesati sa schimbe atat comp. copiilor cat si pe ei insisi.