Bona gasita prin agentii de recrutare?!
S-a intamplat cuiva sa gaseasca o bona buna prin agentiile de recrutare specializate in asa ceva?!
Va rog frumos, povestiti-mi cum a decurs procesul de selectie, acomodarea copilului si, in sfarsit, daca totul este asa cum va asteptati...
Va multumesc mult!!
www.irinucasisoru.3x.ro
Raspunsuri
mihaela73 spune:
Buna Irina!
Eu am gasit bona prin agentie de recrutare. Cum se procedeaza: mergi la agentie si faci un profil al bonei pe care ti-o doresti. Ei cauta in baza de date, daca nu au nimic disponibil dau anunt in ziar. Te cheama sa vezi 3-4 doamne (carora la fac un dosar cu analize medicale, CV, copii dupa acte identitate si studii, recomandari daca au, evaluare cu psiholog si unele agentii le supun si la probe practice de menaj si dau un examen gen: stii nr. de la salvare, daca copilul are febra ce faci: 1. suni mama, 2. dai paracetamol..etc). Cand ai primul interviu trebuie sa platesti la agentie o suma fixa,,,ceva de genul 750.000 lei si dupa ce ai gasit bona potrivita platesti restul pana la 50% din salariul pe care l-ai oferit. Bona va pliti si ea 50% din primul salariu.
Ce pot sa-ti spun despre persoana pe care am gasit-o: am stat 3 luni si 1/2 cu ea acasa pana am inceput serviciul (am luat-o din prima zi dupa ce am iesit din maternitate) si este o persoana onesta, iubeste copii si am avut multe de invatat de la ea (in ce priveste cresterea bebelusului ca in rest...are 10 clase). Acum caut alta bona, am apelat la agentie si am gasit o doamna care parea ok dar dupa ce am stat cu ea 3 zile am realizat ca este putin cam depasita...nu cred ca se va descurca, cred ca poate fi bona la un copil mai mare nu de 1 an.
Cam atat...
http://community.webshots.com/user/mihaela7373
cge spune:
Mihaela, trimite-mi te rog si mie pe pm numele agentiei de care esti multumita si datele de contact.
Multumesc din suflet,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://photos.yahoo.com/cristina77g
Andries spune:
sfatul meu: cereti referinte si verificati-le, vorbiti cu parintii la care a mai lucrat potentiala angajata.
Andries
simodina spune:
Mihaela,
Si eu am aceeasi rugaminte ca cge!Nr de telefon al agentiei.Si ce s-a intamplat cu prima ta bona?Nu o intereseaza alt copil?Cat platiti fetelor pt o bona cu program de 11 ore pe zi aprox?
NADINA
La reveuse spune:
Mihaela,
si eu aceeasi rugaminte !! Datele agentiei te rog !!!
Multumesc si numai bine !!
Anelyn si Mihai de 9 luni!!!
mihaela73 spune:
Simodina: prima bona pleaca in Germania...a gasit un job de bucatareasa cu acte ..nu la negru (sora ei locuieste acolo-are cetatenie germana- si a ajutat-o) aia e...
Si noi inca mai cautam...
Va dau pe PM nr de tel de la agentie...sper sa nu luati voi toate bonele bune sa nu-mi mai ramana si mie..
Mihaela
RalucaCostiurin spune:
Mihaela, te rog frumos sa-mi dai si mie pe PM numele agentiei.
Raluca, mama Radului
Poze
mihaela73 spune:
Raluca - ti-am dat PM. Succes! Sper sa fie ok si sa nu ma certati pe mine daca nu e ok...
dinuralu spune:
Pana acum am avut 6 bone gasite prin agentii de recrutare -6 bone in 6 ani.... Mie mi se pare cumplit. Partea proasta este ca nici o agentie de recrutare nu iti poate garanta calitatea persoanei pe care ti-o plaseaza, si nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme pe care le-ar crea acea persoana. Ultima bona pe care am angajat-o mi-a fost recomandata de o familie la care a lucrat timp de 7 ani si pana acum totul pare OK. Sper sa fie bine si de acum inainte...
Asa ca eu va sfatuiesc ca, inainte de a apela la o agentie de recrutare sa cautati mai intai prin cunostinte..
mihaela1567 spune:
dinuralu are mare dreptate.bona care ne-a lasat balta, culmea tot ea,am luat-o prin agentie si nu mi-a adus analizele necesare, nici pana in ziua in care a plecat.mi-a furat din casa si in ultima luna nu l-a mai ingrijit pe cel mic.tot timpul era racita si baiatul meu la fel.de cand a plecat,copilul meu s-a ingrasat si nu mai este racit.agentia mi-a raspuns ca ei nu fac decat sa recruteze personal si nu garanteaza nimic.agentia se numeste "on time"