Placinta americana de mere - cine ma ajuta?

Placinta americana de mere - cine ma ajuta? | Autor: emilyjeuly

Link direct la acest mesaj

buna, am si eu o rugaminte la toate fetele de pe acest forum, mai ales la cele care locuiesc in america: puteti va rog sa imi dati si mie reteta pentru placinta americana de mere. iubitul meu a mancat la un restaurant si i-a placut atat de mult ca acum ma inebuneste sa ii fac si lui acasa.
multumesc mult pentru ajutor!!!!

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

NOTA 1 cup=~ 1 cana de 250ml (la volum)

ALL AMERICAN APPLE PIE
(placinta traditionala Americana cu mere)

Preparare 45 minute
Racit 30 minute
Copt 40-50 minute
Temperatura cuptor : 375*-400*F

Crusta :
2 ¾ cups faina cernuta
½ lingurita sare
1 cup shortening
¼ cup unt
2-3 linguri Apa RECE

Umplutura
4 mere acrisoare
½ cup Zahar maro (brown sugar)
¼ cup-½ cup Zahar granulat
½ lingurita scortisoara
Un pic de nutmeg (nucsoara)
½ cup nuci tocate
2 Linguri unt sau margarina
1 ou batut pentru uns placinta

Pentru crusta se combina cu un pastry blender sau 2 furculite, faina, sarea , shorteningul si untul, pina ies ca firimiturile mai mari. Se adauga treptat apa RECE, pina se formeaza un aluat.
Se imparte aluatul in 2 si se inveleste in folie de plastic si se da la rece.
Pentru umplutura se curata merele si se taie felii mai groase. Se amesteca zaharurile, scortisoara si nutmeg (nucsoara).
Se intind foile de placinta, un pic mai mari de 9 inch (~~cam 25 de cm diametru), se pune una in tava rotunda de placinta. Se pun jumatate din merele pregatite, se presara cu Zahar, apoi restul de mere si se presara cu nucile. Se pune deasupra untul taiat cubulete !
Se intinde a doua foaie de placinta si se taie in fisii si se pune in X-uri (lattice pattern) peste placinta).
Se unge aluatul cu oul batut.
Se coace la cuptorul incalzit la 375*F-400*F (la mediu) pentru 40-50 minute, pina cind merele sint moi si crusta e maroniu deschis (auriu)
Se serveste calduta sau rece cu frisca!

Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:



Oregon Apple Pie
(Placinta cu mere ca la Oregon )

Preparare 25 minute
Copt 35-40 minute
Temperatura copt 350*F
Portii 6

4 mere mari (sau 6 mai mici) curatate de coaja si taiate felii
2 linguri Zahar granulat
2 lingurite scortisoara

Topping
6 oz (200 gr ) unt topit
1 cup nuci tocate (poti folosi un amestec de nuci si alune, sau pecans )
1 cup faina
2 oua batute
Zahar pudra

Se aranjeaza feliile de mere intr-un strat uniform intr-o forma de pie unsa. Se presara cu Zahar si scortisoara.
Pentru topping se combina untul topit si racit, zaharul maro, nucile si faina. Se adauga si ouale batute, amestecind bine. Se pune amestecul peste mere intr-un strat uniform !
Se coace al 350*F cam 35 minute, pina cind sint merele moi si toppingul e auriu -maro.
Se presara cu Zahar pudra dupa ce e coapta.
Se serveste simpla, sau cu inghetata de vanilie…


Aceasta e ca la noi in Oregon !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

multumesc mult de tot, monica@USAsi multi !!!!!!!!!!!si o

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

ah, sper sa nu iti par ignoranta sau necunoscatoare dar nu stiu ce inseamna "shortening"???????? poti sa imi explici ca sa stiu de unde il cumpar. Saru' mana!!!!

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Shortening e o grasime vegetala care ramane solida la temperatura camerei(ulei vegetal hidrogenat), "aduce" cu magarina, aici se vinde in cutii de metal (ca niste conserve mai mari). Nu stiu de unde l-ai putea cumpara acolo, si daca exista, aici se vinde la raionul de ulei, deci nu la frigidere ca margarina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monika@USA spune:

Emily,

Daca nu gasesti "shortening" poti sa il inlocuiesti cu untura presata sau topita, ori cu unt.
Margarina obisnuita si "margarina" care se intinde pe piine (un fel de "crema")in general au prea multa apain compozitie, si produsele rezultate lasa de dorit !

Sper ca ii va placea iubitului tau si mai mult decit Pie-ul de la restaurant, mai ales ca va fi facut de minutele tale cu drag !

PS. Pe sora mea o cheama Emily!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

quote:
Originally posted by Monika@USA

Emily,

Daca nu gasesti "shortening" poti sa il inlocuiesti cu untura presata sau topita, ori cu unt.
Margarina obisnuita si "margarina" care se intinde pe piine (un fel de "crema")in general au prea multa apain compozitie, si produsele rezultate lasa de dorit !

Sper ca ii va placea iubitului tau si mai mult decit Pie-ul de la restaurant, mai ales ca va fi facut de minutele tale cu drag !

PS. Pe sora mea o cheama Emily!

Nihil Sine Deo


inca o data multumesc mult pentru reteta si lamuriri. si eu sper sa ii placa placinta. o voi incerca week-endul urmator.

Emily


Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput