De parca nu aveam suficiente probleme, am aflat ca firma la care sunt angajata de la 1 noiembrie da angajatii in somaj.
Ce se intampla cu cele care suntem in CIC?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/
Pot sa existe doua situatii:
1. Firma va avea capacitatea de a plati indemnizatiile si atunci veti primi banii in continuare
2. Firma nu va avea aceasta capacitate si in acest caz e recomandabil sa va adresati casei de asigurari sociale pentru ca banii dvs. se incaseaza de la aceasta casa indiferent de capacitatea de plata a firmei. Trebuie sa realizati ca acesti bani sunt platiti de stat prin casa de asigurari, firma fiind doar un intermediar. Nu firma va plateste acesti bani insa ii incaseaza de la stat.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Salut, eu am trecut prin asta si am decis ca e mai bine sa ma intorc la lucru. Firma la care am lucrat inainte de intrarea in cic si-a trimis toti angajatii in somaj pt ca nu a mai avut bani, dar n-a fost declarat faliment, motiv pentru care cei de la Casa de Asigurari nu au vrut sa ma "preia". Acum firma nu mai are nici macar contabil: deci nimeni sa faca actele. Singura varianta pe care am gasit-o, cu exceptia celei de a ma intoarce la lucru, a fost sa-mi fac contract separat cu Casa pe o luna si apoi sa ies din nou in cic. Asta inseamna ca pierzi indemnizatia pe o luna si mai si dai aprox 800.000 lei. Dar daca firma nu-ti da banii, sau nu intra in faliment(cu act de la judecatorie) o sa pierzi si mai multe indemnizatii si apoi o sa astepti pana la declararea falimentului, executia silita, recuperarea datoriilor de care finante, etc.
Bafta mai multa decat am avut eu si sa-ti creasca bebele!